kit sani na 3S-GE 2.0 16V

vše ohledně modelové řady Celica
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

OK, pozdravuj kámoše tunera :lol:
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
red
Řidič

Příspěvek od red »

Cidlo dej co nejdal od motoru a hlavne dovnitr hadice. Tam je mnohem mensi teplota nez mimo hadici.
Ja ted uvazuju i toto cidlo odstinit od tepla z motoru.

Nepouzivej hlineny trubky a dalsi tuzing sracky a kup si v gumexu teplotne odolnou hadici vyztuzenou dratem s hladkym vnitrkem hadice (400kc/metr).

Ja jsem dal kuzel mimo motorovy prostor. Protahl jsem jiz zminenou hadici dirou v karoserii, ktera zustala po odstraneni toho obrovskeho rezonatoru co vede z boku do nasosky co pak vede do airboxu + odstranil tu cernou zaslepku co je na prednim spojleru, aby sel na KN valec(je to obr dava se na 5litry...) proud studeneho vzduchu. Valec si nadherne sedne na tu plastovou vec co je kolem predniho kola, mozna se tomu rika blatnik. Valec vystav naporu vzduchu jen z pulky, aby v desti zustal kousek mimo proud vody.

Tohle reseni ma za nasledek, ze auto jede porad stejne dobre. Treba po pulhodinove jizde s kurivi jsou klasicke tuzing reseni tak horke, ze motor takra nejede, jelikoz nema vzduch.

Problem by mohl nastat pri jizde nad 210khm kdy uz vstriky ani jednotka nedokaze dat dost paliva k zachovani pomeru smesi 13:1 a pojedes na chudou smes. Vychazim z toho ze vstriky zvladnou 200 koni a denso jednotky maji 20% rezervy v palivovych mapach. Pri 210kmh by se melo dosahnout tlaku (v pripade ze by kuzel byl na kapote primo na naporu vzduchu a jeste k tomu obaleny trychtyrem, coz se v nasem pripade nedeje) ktery udela 200 koni z klasickych 156ti.

Mam sice na svickach videt lehke poskozeni jak od bohate tak chude smesi, ale to je zpusobeno nekvalitnim polskymi kabely JC, ktere jsou v celem spektru otacek v totalni prdeli. Koupim poradne kabely a pripadne i cenove dostupne iridiovky a uvidime jestli se opotrebeni bude opakovat.
vcelka V4-2.0 93 (prodano)
pazout 406 coupe V6-3.0 02 (prodano)
camaro z28 m6 V8-5.7 97 (valici se ingot)
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

red píše:Cidlo dej co nejdal od motoru a hlavne dovnitr hadice. Tam je mnohem mensi teplota nez mimo hadici.

Nepouzivej hlineny trubky a dalsi tuzing sracky a kup si v gumexu teplotne odolnou hadici vyztuzenou dratem s hladkym vnitrkem hadice (400kc/metr).

Ja jsem dal kuzel mimo motorovy prostor. Protahl jsem jiz zminenou hadici dirou v karoserii, ktera zustala po odstraneni toho obrovskeho rezonatoru co vede z boku do nasosky co pak vede do airboxu + odstranil tu cernou zaslepku co je na prednim spojleru, aby sel na KN valec(je to obr dava se na 5litry...) proud studeneho vzduchu. Valec si nadherne sedne na tu plastovou vec co je kolem predniho kola, mozna se tomu rika blatnik. Valec vystav naporu vzduchu jen z pulky, aby v desti zustal kousek mimo proud vody.

Tohle reseni ma za nasledek, ze auto jede porad stejne dobre. Treba po pulhodinove jizde s kurivi jsou klasicke tuzing reseni tak horke, ze motor takra nejede, jelikoz nema vzduch.

Problem by mohl nastat pri jizde nad 210khm kdy uz vstriky ani jednotka nedokaze dat dost paliva k zachovani pomeru smesi 13:1 a pojedes na chudou smes. Vychazim z toho ze vstriky zvladnou 200 koni a denso jednotky maji 20% rezervy v palivovych mapach. Pri 210kmh by se melo dosahnout tlaku (v pripade ze by kuzel byl na kapote primo na naporu vzduchu a jeste k tomu obaleny trychtyrem, coz se v nasem pripade nedeje) ktery udela 200 koni z klasickych 156ti.

Mam sice na svickach videt lehke poskozeni jak od bohate tak chude smesi, ale to je zpusobeno nekvalitnim polskymi kabely JC, ktere jsou v celem spektru otacek v totalni prdeli. Koupim poradne kabely a pripadne i cenove dostupne iridiovky a uvidime jestli se opotrebeni bude opakovat.
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Žáku REDe nepotěšíl jste mne! Ani já Vás nepoteším! :D :D :D :D :D :D Původně jsem chtěl tvůj příspěvek smazat,protože mimo: "Cidlo dej co nejdal od motoru a hlavne dovnitr hadice. Tam je mnohem mensi teplota nez mimo hadici.

Nepouzivej hlineny trubky a dalsi tuzing sracky a kup si v gumexu teplotne odolnou hadici vyztuzenou dratem s hladkym vnitrkem hadice (400kc/metr)." je to snůška naprostých :!: :!: :!: :!: NESMYSLU :!: :!: Takže dám možnost ostatním,aby se také trochu pobavili. :D Když už chceš oslnit svými znalostmi,tak to alespoň pořádně opiš a nepleť páté přes deváté :!: :D klasifikuji jako nedostatečné :!: :D
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
red
Řidič

Příspěvek od red »

HEHE :)))
Od toho jsou fora, aby se zabari jako ja konecne neco priucili. Jinak dochazi k memu oblibenemu stodolovemo tuzingu, ramus koncovky, vrtulky v sani od Horsta atd... :)

Kdyt normalne cidlo teploty vzduchu je soupnuty do airboxu coz je nejdal od motoru, dal uz ten kabel nedosahne. To cidlo tam prece neni pro okrasu a nemelo by jen tak vyset nekde u motoru?

Tu trubici... jsem videl na hodne zavodakach i wrc a kdyz na ni sahnu po delsi jizde tak je vlazna. Naopak kamarad ma hlinenou tuzing s kuzelem nakonci a ma ji varici, auto mu po delsi jizde lenivy, odspod pak takrka mrtvy a to ma 2.2 vtec?

Kdyz uz jsme v tom tak by me zajimalo k cemu jsou na sani ty rezonatory? Snizeni hluku? Lepsi plneni?

Skoda ze nikdo zkuseny neudela web kde by byly vsechny tyhle veci, treba jen okrajove vysvetleny. Jak je to z vyfukama, sanim a mnoho dalsiho.
vcelka V4-2.0 93 (prodano)
pazout 406 coupe V6-3.0 02 (prodano)
camaro z28 m6 V8-5.7 97 (valici se ingot)
Odpovědět

Zpět na „Celica“