Carina E 4A-FE - "kuckání" za jízdy
- Marty
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Carina E 4A-FE - "kuckání" za jízdy
Tak tu mám první drobnost, která mě trošku trápí.
Za jízdy se občas stane, že auto "kuckne," poskočí jako kdybych jel v záběru ve vysokých otáčkách a skokově pustil plyn. Nebo taky podobně jako při studeném motoru.
Projevilo se mi to zatím párkrát spíš na začátku cesty (do 20km od startu) a spíš v záběru ve vyšších otáčkách.
Jednou jsem navíc pozoroval, že při "kucknutí" bliknula kontrolka motor (oranžová, v manuálu je "navštivte servis toyota").
Co by to mohlo být? Špinavý palivový filtr (chování podobné jako při nedostatku benzínu)? Nebo špatné mazání - špatný olej+filtr (ve vyšších otáčkách..)?
Zítra budu měnit olej i s filtrem, pokud to půjde, tak i palivový filtr, uvidím, zda to bude pokračovat.
Díky za případné rady.
Za jízdy se občas stane, že auto "kuckne," poskočí jako kdybych jel v záběru ve vysokých otáčkách a skokově pustil plyn. Nebo taky podobně jako při studeném motoru.
Projevilo se mi to zatím párkrát spíš na začátku cesty (do 20km od startu) a spíš v záběru ve vyšších otáčkách.
Jednou jsem navíc pozoroval, že při "kucknutí" bliknula kontrolka motor (oranžová, v manuálu je "navštivte servis toyota").
Co by to mohlo být? Špinavý palivový filtr (chování podobné jako při nedostatku benzínu)? Nebo špatné mazání - špatný olej+filtr (ve vyšších otáčkách..)?
Zítra budu měnit olej i s filtrem, pokud to půjde, tak i palivový filtr, uvidím, zda to bude pokračovat.
Díky za případné rady.
- skrat
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
je toto mozne...mne robi nieco podobne....vymienal som palivovy filter a boli tam take cierne ciastocky, ako keby "kusky uhlia" ked som zo zvedavosti preplachoval stary filter, ale pomohlo to iba trosku...tiez ked narazovo zoslapnem plyn, tak sa auto ako keby zadusi a musim pomalsie zosliapnut plyn..ale niekedy to nerobi...mam podozrenie na privod paliva z nadrze, niekde upchate ze by to bolo...ale vsimol som si, ze mi niekto nieco robil aj s palivovym cerpadlom (vyrezany kobercek pod zadnou sedackou)...alebo nejaka smiesna vada kontaktu plynoveho pedalu...vcera som len tak skusal skusal ist na 5-6 tisic otacok na dvojke..auto slo tak ako som bol zvyknuty... ale ked som presiel cez taky hrbol na ceste, som mal pocit ze som v rakete, neskutocne sa to zrychlilo 

Carina 1,6 '97 GLi liftback
- Marty
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
napadlo mě ještě špatně seštelovaná škrtící klapka, protože to fakt dělá jen při plynu až na podlahu. Klidně můžu držet v 6000 RPM motor v záběru delší dobu a když nejsem na podlaze tak to je v pohodě.skrat píše:je toto mozne...mne robi nieco podobne....vymienal som palivovy filter a boli tam take cierne ciastocky, ako keby "kusky uhlia" ked som zo zvedavosti preplachoval stary filter, ale pomohlo to iba trosku...tiez ked narazovo zoslapnem plyn, tak sa auto ako keby zadusi a musim pomalsie zosliapnut plyn..ale niekedy to nerobi...mam podozrenie na privod paliva z nadrze, niekde upchate ze by to bolo...ale vsimol som si, ze mi niekto nieco robil aj s palivovym cerpadlom (vyrezany kobercek pod zadnou sedackou)...alebo nejaka smiesna vada kontaktu plynoveho pedalu...vcera som len tak skusal skusal ist na 5-6 tisic otacok na dvojke..auto slo tak ako som bol zvyknuty... ale ked som presiel cez taky hrbol na ceste, som mal pocit ze som v rakete, neskutocne sa to zrychlilo
Jsem rád že na to nejsem sám, snad najdem řešení. Takže palivový filtr to nevyřešil? Stejně bych ho ale pro jistotu vyměnil...
Jinak taky mi to nedělá pořád. Co se týče přívodu paliva, tak mám trubky celkem dost orezlé, budu to kartáčovat a ošetřovat, ale pokud to bude úplně špatné, tak bych to vyměnil. Ale ucpané by to být nemělo, to by to nedělalo za tak specifických okolností...
- skrat
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
no az taky frajer v tomto niesom - skrtiaca klapka je ta vec co cuca vzduch zo vzduchoveho filtra a co sa nataca podla plynu? tu som tiez cistil, bolo na zle nastavene a zasekavala sa ked som uplne pustil plyn (frajersky majitel predomnou strhol srob co nastavuje jej otovrenie na vonlobeh)..teraz sme ju s kamosom nasavili podla oka
a volnobeh podla toho regulatoru volnobeznych otacok zhruba na 750 otacok...

- Marty
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ani ja som neni tazky frajer, ale ucim se rychleskrat píše:no az taky frajer v tomto niesom - skrtiaca klapka je ta vec co cuca vzduch zo vzduchoveho filtra a co sa nataca podla plynu? tu som tiez cistil, bolo na zle nastavene a zasekavala sa ked som uplne pustil plyn (frajersky majitel predomnou strhol srob co nastavuje jej otovrenie na vonlobeh)..teraz sme ju s kamosom nasavili podla okaa volnobeh podla toho regulatoru volnobeznych otacok zhruba na 750 otacok...

Jo jo škrtící klapka je přesně tohle ono. Napadlo mě že při úplném sešlápnutí pedálu se třeba nějak přetočí a ovlivní tok vzduchu.. Ale neměl jsem to rozebrané, takže jen polemizuju

- skrat
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
tak si ju skus rozobrat, viac krat som cital, ze ked je spinava a vycisti sa, ze to pomaha..nejaky sprej je na to vraj, ale ja som to cistil tusim nejakym riedidlom...po tomto zasahu vraj aj otacky volnobehu kolisu niekolko prvych kilometrov, ale je som toto nespozoroval..je pravda, ze mam lambda sondu uz postarsiu a jej samostatne vyhrievanie uz nevyhrieva, ale ohrieva sa od motora..no to je po prvych par metroch/kilometroch vyriesene...tiez som cital, ze niekto mal preskoceny remen o par zubkov - tuto vec som ja nepozeral, nevyznam sa v tom
- Marty
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tady je ta diagnostika - http://autorepair.about.com/library/ts/ ... cs-48a.htm
jinak zajímavá diskuze tady, vypadá to, že řeší něco podobného ... http://toyotaownersclub.com/forums/inde ... opic=53768
jinak zajímavá diskuze tady, vypadá to, že řeší něco podobného ... http://toyotaownersclub.com/forums/inde ... opic=53768
- skrat
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
tak zas v robote sa mi nic nechce a nasiel som staru debatu o niecom podobnom, sice je to Carina II, ale inspirovat moze http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 96&start=0
inak ja som vymenil sviecky, kable a aj viecko rozdelovaca...mozno by sa este oplatilo vymenit palec rozdelovaca a este nejale lepsie sviecky a doost pomoze kvalitny benzin...popripade nejak skontrolovat, ci plynovy pedal funguje ako ma
inak ja som vymenil sviecky, kable a aj viecko rozdelovaca...mozno by sa este oplatilo vymenit palec rozdelovaca a este nejale lepsie sviecky a doost pomoze kvalitny benzin...popripade nejak skontrolovat, ci plynovy pedal funguje ako ma

- Marty
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
kámoš od bavoráků mi říkal, že jemu dělalo něco podobného a že to bylo špatně průchodným palivovým potrubím... že mám mrknout na pumpu, filtr a hadice.skrat píše:tak zas v robote sa mi nic nechce a nasiel som staru debatu o niecom podobnom, sice je to Carina II, ale inspirovat moze http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 96&start=0
Jo a ještě prej kabely... tobě s tím kabely nic neudělaly?
edit- že by lepší svíčky? Dal bych ty NGK, mám tam obyč brisky...
edit2- tamta diskuze je super, vypadá to, že to fakt bude někde palivo-svíčky-vstřiky-kabely-sání. Všechno vyzkouším.
- skrat
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
kable nepomohli, sviecky mam tusim denso, ale obycajne... skus aj tie vymenit, niektori toykaci su zasadne proti briskom a odporucaju sviecky na to urcnene /denso, NGK/..jo a nemil som aj vzduchovy filter, a tiez nepomohlo... ale na priehodnost potrubia ma upozornovali uz v jednom servise, len som to este neskusal..
btw - ako mozem zistit, ci mam palivovu pumpu v pohode? ako som uz niekde spominal, predchodzi majitel na nu asi sahal, kedze je vyrezany kobercek pod sedackou...ze by bolo treba kupit novu? za nehorazne prachy zas....
edit - ako mozem zmerat vstreky?
btw - ako mozem zistit, ci mam palivovu pumpu v pohode? ako som uz niekde spominal, predchodzi majitel na nu asi sahal, kedze je vyrezany kobercek pod sedackou...ze by bolo treba kupit novu? za nehorazne prachy zas....
edit - ako mozem zmerat vstreky?