Zdravím Vas, okolo karboratora sa ozýva syčanie (ako ked fučí ventil na pneumatike) , ako keby tam z nejakej hadičky podtlaku unikal vzduch. Po skontrolovaní hadiciek, som nič nezistil, že by nejaka bola zla alebo netesnila. Ma tam niečo syčat, alebo nie? Mate niekdo s tým skúsenost? Vo volnobehu obcas kolisu otačky.
Motor 2E, 1.3, 1988.
Syčanie od karburatora
Vsetko som pretesnil, ale aj tak, ked sa motor zohreje, ak sa zakryje sanie tak idu otacky plynule, ale ak nie je zakryte tak pocut take hltanie vzdchu do sania a chod otacok je mierne kolísavý. Ked je motor studený, tak nasava cez klapku teplý vzduch a ide to bez kolisania.
Niektoré hadičky podtlaku som vymenil, pretesnil co sa mi zdalo, ze by tade mohlo nasavat.
Viete mi poradit co by som mal este pozriet?
Niektoré hadičky podtlaku som vymenil, pretesnil co sa mi zdalo, ze by tade mohlo nasavat.
Viete mi poradit co by som mal este pozriet?
A prosím tě čím jsi to přetěsňoval?Někdy se stane (byl to i můj případ) že při dotahování karburátoru se to přežene a karbec se skroutí.Spodek je pak do luku a ne a ne těsnit.Řešení? Dřevo a smirkový papír a zbrousit do roviny.Ale nevím jestli je to i tvůj případ ale řekl bych že jo.
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Zohnal som tesnenie ako sa pouziva na tesnenie okien, len je gumene cierne, je ploche a tesnil som horne viko na vzduchovom filtry a potom dosadaciu plochu krytu vzduch filtra na karburator. Co sa tyka toho skrutenia, ak tam je, tak ta guma dookola by to mala vytesnit. Prosim ta je tam este nejake ine tesnenie alebo je to vsetko, viac som do toho nesiel.
NEviem cim to moze byt, ale ked sa zakryje hrdlo sania, tak to ide krasne, ale ak je otvorene a nasava studený vzduch, tak to ma taky zvuk sania ako keby si lapal po vzduchu a pocut to aj vo vyfuku, take razy.
NEviem cim to moze byt, ale ked sa zakryje hrdlo sania, tak to ide krasne, ale ak je otvorene a nasava studený vzduch, tak to ma taky zvuk sania ako keby si lapal po vzduchu a pocut to aj vo vyfuku, take razy.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Mezi karburatorem a sacim potrubím k hlavě nesmí být žádné gumové těsnění. Jen papírové. Některé karburatory mají ještě izolační destičku kvůli ohřevu. To že přikryjes sani vytvořiš restriktor. Motor saje méně vzduchu více směsi. Podobně jako na sytič. Znamená to že máš chudou směs. Šroub na její seřízení je z pravého boku těsně nad spojem s potrubím. Předpokládám že máš správně nastavenou klapku a předstih. Šroubek utáhni,pootoč o 1.5 otáčky zpět. Motor nech zahrát. Pravděpodobně půjde ve vyšších otáčkách. A pak ho pomalu otáčej až motor půjde ve volnoběhu cca 700ot jakoby "dokulata".
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
srob bohatosti zmesi
Libor, hladal som ten srob ale nic som tam nenasiel, nemas nejaký obrazok kde presne sa nachadza? Inac po tyzdni som to nastartoval, a ide to krasne, vobec nekolisu otacky po zahriatí a nie je to zavisle od zakrytia sania. Tak babo rad, co to moze byt?