NEVIEM sa rozhodnut

vše ohledně modelové řady Celica
BLAZEN
Člen Týmu

NEVIEM sa rozhodnut

Příspěvek od BLAZEN »

No vec sa ma tak ze chcem si kupit prve auto a musi to byt celica. nasiel som u v2.2 GTS r.v. 1990 naj. 140000 km,potom GTi 2.0 r .v 1990.tam km. neviem a GTi 2.0 rv 1992 naj.190000 km. vsetky stoja tak rovnako. este ide o to ze ci na tu 2.2 US verziu by sa dali splasit nahradne diely keby neco sa dodrbalo. tak poradte co si myslite vy kym ich pojdem poobzerat. inak Vsetky tri maju turba?Ked je to GTi tak to ma turbo.? sorry za otazky ale nie som si isty lebo som sa este na celicin motor nikdy nepozeral. :sly: :angry:
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

1. mám pochybnosti o kilometrech, u 18 let starýho auta 140 tisíc je divné
2. mám pochybnosti o tom jestli ty motory mají turba :D :D
3. takhle silné auto jako první je odvaha :?

Osobně bych zvažoval spíš tu 2.0 GTi protože je běznější a tudíž by servis neměl být problém. Možná na tom budou i podobně výkonově...
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
BLAZEN
Člen Týmu

Příspěvek od BLAZEN »

akoze to nie je prve auto na ktorom budem jazdit :lol: tiez som nerobil autoskolu predvcerom :D ale prve moje vlastne auto a cem vedet ze kto remu by dali prednost ostatny a ci niekto nevie kolko maju tie motory zivotnost samozrejme za vseobecnych podmienok ,kdesi som nasiel ze tieto celikove su teoreticky schopne pohonu tak 400000 km.hm?
avenger
Řidič

Příspěvek od avenger »

Na tu US verzi bude více dílů protože se dovážela do USA ale ten motor je lenoch narozdíl od svižnější GTi která se dovážela hlavně do evropy + japonsko, takže dílů je poskromnu a hlavně za hodně peněz.

Jako první auto, proč ne, 150 koní má dnes kdejaký rodiný sedan, zabít se můžeš i ve felícii tak je to jedno :)
BLAZEN
Člen Týmu

Příspěvek od BLAZEN »

presne tak ked uz s azabit tak radsej v celde-sice skoda celdy v 150ke ako vo felde pri 60km/h :o
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

2,2 litru je 5S-FE - 136 koni, daval se do camry ( sedan ) dily na motor urcite sezenes, tenhle motor se nemusi tak tocit a ma kroutak a vykon v nizsich otackach - vydrzi opravdu hodne , doma mame 2 camry s 400 tis. km a s motorem nikdy zadnej problem coz je vyhoda oproti 3S-GE , spotreba okolo 8-9 litru pri svizne jizde

3S-GE - 156 koni, otacky vysoko , auto jede skvele ale pokud ( skoro vzdy ) se majitel o motor nestara takze vydrzi tak 200tis. a je zraly na GO ktera je celkem nakladna dela-li se poradne, spotreba pri pomale jizde 7 litru pri dost svizne tak 12 ,

turbo nema ani jedna, na 5SFE se da dat myslim kompresor

ty km mi taky nesedi , sam mam 1,6 z 90 roku a 4 roky nejezdila a ted ma 260 tis. vetsinou je to tedy bouda

pri koupi celdy se zamer na rez prahu a zadnich kapes a celkove opotrebeni , ale to uz je tu nekde psane

jinak je to auto bezpecne, rychle a hezke , btw. moje 1,6 letela ted v sobotu 180 po dalnici a ani neprotestovala a na 55 litru jsem touhle prasecskou jizdou ujel cca. 650 km, v tom byly serpentyny a toceni do omezovace na okruhu
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
BLAZEN
Člen Týmu

Příspěvek od BLAZEN »

inak vacsie zrychlenie ma asi GTi ze? a myslim ze v tej 2.2 je akysi kompresor ,v tom pripade by bola sviznejsia nez GTi 2.0 nie?
a inak do tych gti sa da dat Turbo? aj ked toyota na nu teda nevyrabala ale moze tam pasovat nejake ine z inych toyot?samozrejme po urave. ale vsak su aj nejake univerzalnejsie Turba nie?.len ide asi o to ze uz sa tam nema kde pod kapotu napchat si myslim.Viete o nejakej celde s turbom a akym. len mi nedavajte linky na tych japonskych psychopatov co vytunia aj zetor na Le Mans a robia im turba na zakazku. :D
BLAZEN
Člen Týmu

Příspěvek od BLAZEN »

a este ktory motor je lepsi na tunenie ten v 2.2ke alebo v 2.0 GTi?
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Ono lze lecos, ale ono se to prilis nevyplati, na 2,0 jde dat turbo protoze se delal 2,0 s oznacenim 3S-GTE a ten mel turbo z vyroby. Na 2,2 z vyroby nic nebylo ale da se tam dat kompresor i turbo.

Ono to "tuneni" je u tehle motoru docela nakladne, 2,0 ma ale lepsi zaklad pro upravu, ale jak rikam je to skoda penez.
Stejne musis vetsinu dilu shanet z ciziny, a to uz je jedno jestli z ameriky nebo JPN.

S 2,0 je vetsi zabava, ale 2,2 spatne nepojede - taky nevyhoda ze je to vetsinou automat !!!

Takze spis kup 2,0 , a nejlepsi je z ciziny nebo od nekoho z fora, u nas se prodavaj samy ksunty.
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

BLAZEN píše:a este ktory motor je lepsi na tunenie ten v 2.2ke alebo v 2.0 GTi?
Podle tvych prispevku pro tebe neni dobry vubec zadny motor, patrne neumis ani vymenit svicky. Zapomen na turbo nebo kompresor, to vyzaduje patricnou udrzbu a specificke zachazeni s motorem. Tobe jde jen o to mit tam turbo a zrychleni a podobne pubertalni pozadavky. Kup si Golfa.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
BLAZEN
Člen Týmu

Příspěvek od BLAZEN »

tak to si pis ze ja s pubertou koncim az po smrti a do golfa sa nevejdem a aj keby ho nechcem ani zadarmo :lol: inak ta 2.2 je manual len je blbe ze je taka stara ale ked vravite ze nekomu vydrzala tych 400000
BLAZEN
Člen Týmu

Příspěvek od BLAZEN »

nejde mi len o to dat tam turbo ale o ostatnych veciach sa tych info o tuneni celik da zohnat dost len tieturba mi u nich nejak nesli do hlavy,som vobec nevedel ze sa seriovo do nich davali,preto sa pytam tu.jasne ze by som to netunil sam ale musim o tom co najviac pozistovat aby som vedel co si tam budem davat robit. a ci je nieco skoda penazi to je len subjektivny nazor,proste si ju nekupim a jediny tuning bude nalepka zboku a potahy na sedadlach akoze Sparco kua ne. to auto zomre somnou takze pojde donho mozne aj nemozne .len cem vedet ze kolko bude toho nemozneho HAWK!
BLAZEN
Člen Týmu

Příspěvek od BLAZEN »

inak u aut ide vzdy hlavne o turbo a o zrychlenie :tellme:
a keby to bolo moje turbo za moje prachy tak sa aj naucim jak sa vyraba a nielen udrzuje.som zas neni snobik s prachami od fotra ktory mi to z katalogu hned doobjedna ked si to do"ebkam.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

pokud umis anglicky tak neni problem sehnat spousty informaci na netu :!:
BLAZEN
Člen Týmu

Příspěvek od BLAZEN »

anglicky viem len nie moc cosa tyka tech.anglickych vyrazov. a vravim ze kym sa cez blby google preklikam cez tie psycho tunerske stranky ktore su samozrejme mimo financne ,lebo chcem ju tunit ale nie vybavenim na mieru za 100000 $.len ked tu sa tuningu celik nejak vyraznejsie nikto nevenuje. inak nepopieram ze v renovovanom stave ma aj seriovka svoje caro.
Odpovědět

Zpět na „Celica“