Nový cariňák :-)

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Nový cariňák :-)

Příspěvek od Marty »

Ahoj toyoťáci, musím se pochlubit - dnes jsem se stal šťastným majitelem Toyoty Cariny E 1.6.

Zítra sem dám nějakou fotku :)

Jinak je to ročník 1994, prodejce deklaroval 163500 KM. Po detailním zkoumání celého vozu jsem objevil zapadlé cedulky od výměn oleje. Skutečné kilometry jsou podle nich zhruba 300 tisíc. Motor ale jede jako víno, převodovka, spojka, tlumiče, brzdy, vše bez problémů. jediné, co mě čeká, je seřízení řízení a geometrie, ale protože budu kupovat nové pneu, tak to sfouknu najednou.
Pneu jsou téměř sjeté, riskovat pokutu ani život nehodlám, takže nechám přezout, vyvážit, srovnat geometrii a podle možností nechám prohlédnout řízení, je tam vůle - jaké s tím máte zkušenosti? Je to problém seřídit/opravit?

Díky!

Jinak při detailním čištěním celého auta mě velmi potěšil celkový stav, na ty kilometry a věk je auto v super stavu, jediné co mám nahnilé je levý zadní lem, ale je to malé místečko asi 4cm na hraně u nárazníku, takže to nebude problém spravit - je to jen povrchové.
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Nový cariňák :-)

Příspěvek od Idaho »

Marty píše:Ahoj toyoťáci, musím se pochlubit - dnes jsem se stal šťastným majitelem Toyoty Cariny E 1.6.

Zítra sem dám nějakou fotku :)

Jinak je to ročník 1994, prodejce deklaroval 163500 KM. Po detailním zkoumání celého vozu jsem objevil zapadlé cedulky od výměn oleje. Skutečné kilometry jsou podle nich zhruba 300 tisíc. Motor ale jede jako víno, převodovka, spojka, tlumiče, brzdy, vše bez problémů. jediné, co mě čeká, je seřízení řízení a geometrie, ale protože budu kupovat nové pneu, tak to sfouknu najednou.
Pneu jsou téměř sjeté, riskovat pokutu ani život nehodlám, takže nechám přezout, vyvážit, srovnat geometrii a podle možností nechám prohlédnout řízení, je tam vůle - jaké s tím máte zkušenosti? Je to problém seřídit/opravit?

Díky!

Jinak při detailním čištěním celého auta mě velmi potěšil celkový stav, na ty kilometry a věk je auto v super stavu, jediné co mám nahnilé je levý zadní lem, ale je to malé místečko asi 4cm na hraně u nárazníku, takže to nebude problém spravit - je to jen povrchové.
co se týče té vule tak koukout čepy a hřeben, kdyžtak makám ted v práglu tak není problém díly do prahy i dovézt takže se ušetří za poštovné :)
Engler4
Navigátor

Příspěvek od Engler4 »

Mám na Carině dvojce najeho skoro stejně bez problémů.Pokud můžu poradit ,at se někdo podívá na ty kola ,dá se znich hodně vyčíst o stavu podvozku a hned skouknout brzdy.Když to nejede dá se to přežít ,když nebrzdí je to horší.Jinak Cariny jsou supr ani u 18 roků starého auta neuvažuji u o výměně,prostě jede ,nechlastá,téměř nerezne,nekazí se.
Carina 2 2.0 GLi 89 KW
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Nový cariňák :-)

Příspěvek od Marty »

Idaho píše:co se týče té vule tak koukout čepy a hřeben, kdyžtak makám ted v práglu tak není problém díly do prahy i dovézt takže se ušetří za poštovné :)
Díky moc, sám to asi nezvládám, ale řeknu si ať se mi na to podívají.
Obrázek
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

tak tady je:

Obrázek

Obrázek

Dneska frčíme do Halfords pro nové pneu a mrknout na to řízení. Snad to bude OK...
Obrázek
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Idaho: díky moc za nabídku, právě jsem se vrátil z prohlídky v servisu, čepy i tyčky jsou OK, zítra jsem objednaný na přezutí a kompletní geometrii, vůle zjištěny nebyly. Asi to byl subjektivní pocit z té rozhozené geometrie.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Carina“