vymena spojky

vše ohledně modelové řady Celica
gabko24
Věčnej rejpal

vymena spojky

Příspěvek od gabko24 »

vymena spojkove lamely... poradte, aky postup? je to celda 5gen 3S-GE :-) nech sa tam netrapim... treba von prevodovku a tak? alebo sa tam zmestim? :?:
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: vymena spojky

Příspěvek od Idaho »

gabko24 píše:vymena spojkove lamely... poradte, aky postup? je to celda 5gen 3S-GE :-) nech sa tam netrapim... treba von prevodovku a tak? alebo sa tam zmestim? :?:
převodovku ven určite - svesit motor dolu tak aby převodovka klesla pod uroven nápravy, odpojit ji a je to.
Pokud máš lepší vybavení ( hydr. jeřáb ) tak je rychlejší a méne sraní vyhodit celej motor ven udelat spojku a vrátit ho než se s tím je*at na aute.. ve finále je to ale časove nastejno, jen klidnejší práce.
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

no radsej by som to neodpojoval.. iked som to uz robil.... skusim sa stym potrapit a dat von len prevodovku... :?
IS 300
Smirek
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smirek »

Nevim, jak je to u 3S-GE, ale u te moji mrdky 7A-FE musel jit motor ven s prevodovkou. Zkouseli jsme to rozpojit v aute, ale musis to mit pekne v jedne rovine, aby se to pohlo. Takze jsem to asi 2h zkouseli v aute, pak jsme vylili olej, vyhodili poloosy a motor byl za 15 min venku, vcetne pripravnych praci. A olej v prevodovce je dobre cas od casu vymenit, takze proc ne :) Zkus napisat Celerakovi, ten by mohl vedet blyze o 3S-GE, on taky vytahoval motor.
Celica T20 1.8
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Prave ze u 3S-GE je to " krapet" slozitejsi ho dostat ven, ale taky si myslim ze vyndat ho vyjde na stejne casu jako to delat pod autem a nebudou bolet zada. Jestli chcete poradit na co si davat pozor pri vyndavani a zandavani 3S-GE klidne to napisu.
Par takovej zkur. veci tam je - napriklad kulicky v poloosach pokud se vyndaji , pak kdyz se motor vraci tak je to prace pro 3 lidi - aspon u nas - jeden drzi motor naklonenej pakou, druhej nandava polosy a treti dela ostatni. No proste om.d. :wink: A kdo to dela poprvy tak to si da.
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Celerak2.0Gti
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Celerak2.0Gti »

převodovka jde odpojit i na autě, aniž by šel motor ven.. ;) a motor 3s-ge u 5g jde vytáhnout komplet spodem, vrchem to jde taky, ale musíš mít motor pěkně našikmo (jednu stranu o dost výš než druhou), jinak neprojde mezi boky (vyzkoušeno několikrát)... tak jako tak, stejně musíš odpojit polovinu hadiček apod., aby jsi se dostal k převodovce a povolil ji od motoru. takže je to asi na tobě, co si vybereš...

Pavo.B: ja si poloosy dokážu dát zpátky sám, nějak nechápu jaký kuličky máš na mysli.. ;):D
"Její největší problém je v tom, že se u nás nikdy oficiálně nedostala do prodeje. Byla to velká chyba…"
Celica 91 2.0 Gti 115 kW
www.motorteam.webnode.cz
www.sportovnivozy.cz
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

no z poloosami som este nemal problem pri vyberani a zakladani motoru... len ma trapi to, ze funkcny motor musi ist von kvoli spojke... pixi... no mame zdvihak, takze by sme boli pod autom.. a vyberali to tak... dole ide prevodovka vpohode? alebo treba tiez povolit motor? a naklonit?
IS 300
warrior
Manager Týmu

Příspěvek od warrior »

ja mel dost problemu pri sundavani spojky na 4A-FE a to je tam vic mista.Nebat se toho skocit na to a nejak to dopadne
celica 1,6
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Celerak2.0Gti píše:
Pavo.B: ja si poloosy dokážu dát zpátky sám, nějak nechápu jaký kuličky máš na mysli.. ;):D
kuličky jsem myslel uvnitr homokinetaku pokud teda nevyskubnes celou poloosu z prevodovky ale "rozpojis" kloub

to Ombre - prave sem se taky divil ale Celda tam ma asi 6 kulicek v takovym drzacku a jistenych ocel. krouzkem a rikam, nandat to tam je sakra zabava

to Gabko - promin
Naposledy upravil(a) Pavo.B. dne ned 22.06.2008, 10:56, celkem upraveno 1 x.
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Pavo.B. píše:kuličky jsem myslel uvnitr homokinetaku pokud teda nevyskubnes celou poloosu z prevodovky ale "rozpojis" kloub
A to jsi vyndaval vnější homokiněťáky? Já jsem aspoň zatím na toy viděl na těch vnitřních pouze 3 kameny uložené na jehlách, kuličky ne.
Obrázek
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

vratme sa k spojke, prosim.
IS 300
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

gabko24 píše:vratme sa k spojke, prosim.
Nevidím tu nic mimo téma, kvůli čemu bys nás tu měl umravňovat.
Tvůj dotaz zněl, jaký postup je pro výměnu nejvhodnější, a zda vyndat převodovku. Když ti je odepsáno profíkem, abys vyndal převodovku, nebo ještě lépe i motor, tak brbláš, že to dělat nechceš a dožaduješ se dalšího vymýšlení již xkrát omletého. Jediné dvě možnosti jsou ojeb v motorovém prostoru, s vyjmutím převodovky či bez, nebo výměna spojky s vyjmutým motorem. Každá další debata o spojce je zbytečná.
Obrázek
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

sa kludni trosku :wink: cakam skor nejaky ten postup prac... to ze mi sem napises ze motor von, alebo len spojku von viem aj sam! a to nielen na 3s-ge, ale na kazdom aute, nic noveho si mi nenapisal... ak si tak chytri, napis prosim co najskor a ako odpojit, aby som tu prevodovku dostal von a ne tu ustipacne mudrovat :wink:
IS 300
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

rozhodni se jak to chces teda delat, ja ti muzu popsat jak motor dostat ven horem celej - a neboj kdyz motor fungoval predtim , bude fungovat i po tom, navic kdyz nerozebiras sani a nehrajes si s podtlakama :)

a taky mam nekde v navodech jak vyndat motor , i kdyz tam neni vsechno do detailu popsany a trosku jinak

Spodem to jde taky - to delal Celerak , a taky mozna vi jak vymenit tu spojku na aute - jestli vi at napise postup , to ja nedelal
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

2 gabko: já jsem klidný ;).

Postup demontáže na každém autě nemusí být vždy stejný. Pokud je mezi převodovkou a motorem půlměsíc pro výměnu spojky, tak se nemusí odpojovat motor ani převodovka, a zrovna toyoty půlměsíc nemají.

Stále ze tvých příspěvků stále není zřejmé, zda budeš motor vyndavat nebo ne. Sice jsem ti nic nového neřekl, ale také jsem se stále nic nového nedozvěděl ;-).
O několik příspěvků výše píšeš, že už jsi motor vyndaval, ale teď se dožaduješ, abych ti napsal, jak motor odpojit. Třeba jsi s tím měl špatnou zkušenost, ale jak píše Pavo, pokud se nesahá na podtlaky, nemělo by být odpojení motoru problém. V době digitálních fotoaparátů si můžeš dukumantaci zapojení, včetně prokletých podtlaků, udělat během demontáže sám. Nebo máš na mysli něco jiného?
Pokud jde o popis výměny lamely, ložiska a přítlačáku, tak ten je na fóru k dohledání.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Celica“