E10 - stav motoru

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

E10 - stav motoru

Příspěvek od Marty »

Ahoj chlapi, ještě jeden dotaz ke koupi staršího vozu.
Podle fotek ohledávám stav motoru a nevím, k čemu je vyznačený šroub (při pohledu zpředu vlevo na bloku vedle háku).
http://corolla.myslenka.net/_4EFE-E10.JPG

Jinak jak se vám zdá stav tohoto motoru? Měl by mít cca. 120 tisíc, což bych řekl odpovídá - nijak mnoho koroze, povrchová oxidace hliníku je myslím v pořádku... jen se mi nezdá ten olej kolem zmíněného šroubu.

Díky!
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Petan
Řidič

Příspěvek od Petan »

Zdarec
tím šroubem je přišroubovany víko ventilů :wink:
Toyota Corolla G6 1.4 1998 EX
Toyota Corolla G6R 1.6 1999
Lexus IS250 2005
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

Treba ho majitel potreboval odsroubovat, sroub byl totiz zarezlej a tak na nej splichnul WD40, aby to povolilo... :?
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP :(
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen :)
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Tequilla píše:Treba ho majitel potreboval odsroubovat, sroub byl totiz zarezlej a tak na nej splichnul WD40, aby to povolilo... :?
Kdepak. To není WD 40, to je olej, který vzlíná přes netěsný gumový kroužek. Nic hrozného, na funkci rostlináře to nemá vliv. Možná stačí trochu dotáhnout matku.
Obrázek
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Je tam fakt jenom kroužek těsnění. Zajímavější je, že u všech motorů tohoto typu, co jsem kdy viděl, to vzlínalo vždycky jenom kolem tohoto šroubu :)

Jinak mi ten motor připadá hodně přeoxidovanej, chladič není origo a jeho držáky jsou vyráběné dodatečně. Táhlo škrtící klapky má být na volnoběh vodorovně a bovden je zlomený.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Jimmi píše:Je tam fakt jenom kroužek těsnění. Zajímavější je, že u všech motorů tohoto typu, co jsem kdy viděl, to vzlínalo vždycky jenom kolem tohoto šroubu :)

Jinak mi ten motor připadá hodně přeoxidovanej, chladič není origo a jeho držáky jsou vyráběné dodatečně. Táhlo škrtící klapky má být na volnoběh vodorovně a bovden je zlomený.
Díky moc. Bovden zlomenej myslíš u toho prostředního šroubu na víku?

Jinak obecně to předpokládám nejsou nějaké extrémní nedostatky, pokud bude na poslech-projetí OK, tak bych do toho asi šel.. :)
Obrázek
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Bovden od plynu. A prý to bývá častý problém, takže ho neseženeš. Také bych pátral po důvodu zničení těch držáků chladiče. A zkontroloval tu klapku - poloha nesedí. Jestli je potřeba jí na volnoběh takto otevřít, tak je něco špatně. Ale podle fotky stav motoru nepoznáš.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Jimmi píše:Bovden od plynu. A prý to bývá častý problém, takže ho neseženeš. Také bych pátral po důvodu zničení těch držáků chladiče. A zkontroloval tu klapku - poloha nesedí. Jestli je potřeba jí na volnoběh takto otevřít, tak je něco špatně. Ale podle fotky stav motoru nepoznáš.
Jo to je mi jasné :-) ale lépe si nechat poslat foto, které něco málo napoví, než jet na druhou stranu země naslepo.

Dnes večer ještě dostanu fotky druhé, na kterou se pojedu podívat taky o víkendu, tak bych touto cestou také využil konzultaci :) Předminulý víkend jsem se na jednu byl podívat, motor vypadal ok, ale od zvuku OK nebyl. Příčinou byl shnilý kryt vlnovce za svody. Vzhledem k tomu že tam koroze bylo víc, moc už jsem to nezkoumal...
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Corolla“