Problém s prevodovkou? E11 facelift
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Problém s prevodovkou? E11 facelift
čau, dúfam, že mi niekto dokáže poradiť... Mám Corollku E11 facelift a mám nejaký (aspoň pre mňa) záhadný problém s prevodovkou - strašne sa zasekáva, keď chcem zaradiť trojku. Nerobí to vždy a robí to fakt len u trojky, takže mi to príde dosť divné. V servise mi povedali, že može to byť s tým, že nevytlačím úplne spojku, ale myslím, že tým to neni. Vyslovene na to dávam pozor pri trojke a robí to dost často. Nemáte niekto nejakú podobnú skúsenosť, respektíve nejaký nápad čím to može byť? Diky
Taky by to mohlo být špatným synchronem...
Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila
http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16

hmmm
... co je to kulisa?
myslim, ze me trapi podobny problem - s tim rozdilem,
ze obcas i pri jednicce pokud zcela nestojim a nechci se rozjizdet
na 400 otacek na dvojku ...
Mel jsem za to, ze je to dan za predchozi majitelku a zatim to neresil

myslim, ze me trapi podobny problem - s tim rozdilem,
ze obcas i pri jednicce pokud zcela nestojim a nechci se rozjizdet
na 400 otacek na dvojku ...
Mel jsem za to, ze je to dan za predchozi majitelku a zatim to neresil
JIZ PRODANA 4ZZ-FE Corolla E11LB 1,4VVTi 71kW-6000rpm/130Nm-4800rpm DO PRISTI TOYOTY SE DOCASNE LOUCIM
No tak u jedničky je to normální, ta de dát při opravdu pomalé jízdě, není totiž synchronizovaná, takže jí při pohybu auta nemůžeš zařadit... 

Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16

Jednička synchronizovaná je. To, v jakém stavu je synchon je jiná věc, ale je tam.fildis píše:No tak u jedničky je to normální, ta de dát při opravdu pomalé jízdě, není totiž synchronizovaná, takže jí při pohybu auta nemůžeš zařadit...
2 puttner: kulisa řazení je dráha, kterou opisuje (má opisovat) řadicí páka při řazení. Tzn. měla by u manuálního řazení tvořit jakési dvojité protiběžné E, do jehož ramen by měly zapadat kvalty (to, co bývá nakresleno na hlavě řadicí páky). Pokud je některá dráha mimo osu (u francouzských aut tedy skoro všechny

Jinak se kulisa řazení nazývá i "tuningový kus vyleštěného kovu," který je připevněn na tunelu, místo krycí manžety řadicí páky, a do něhož jsou vyfrézovány dráhy všech kvaltů - řadicí páka je při řazení opisuje - odtud název kulisa.
Lze často vidět v camarech, corvettách, nebo v automatech, zejména od Jaguara.
Sorry za kostrbaté vysvětlení, ale takhle k večeru už nic lepšího nedám:-).

-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Nerobi to pri vsetkych otackach a ako som povedal, nerobi to stale... ale bohuzial som na to este neprisiel, ze presne v akej situacii to robi - proste ci to robi napriklad pri nizkych/vysokych otackach, pri radeni z 4 na 3, alebo z 2 na 3, ale pride mi to, ze je to proste dost nahodne.. niekedy sa proste zasekava z 4 na 3, niekedy z 2 na 3, inokedy sa nezasekava vobec... Kazdopadne by som to rad vyriesil este predtym, nez sa tam nieco fakt tak pokazi, ze tu 3ku uz vobec nezaradim. inac diky za odpovede.
- Elvis
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
preboha, to do akeho servisu si siel ze ti dali takuto skvelu radu???
moze to mat dve priciny: odchadza ti spojka alebo zly synchron.
ten druhy pripad som mal aj ja na svojej e11 facelift, prejavovalo sa to tak ze som pri podradovani z vyssej rychlosti skoro vzdy isiel cez zuby. Na celice velmi podobne, vymena synchronov to spravila.
moze to mat dve priciny: odchadza ti spojka alebo zly synchron.
ten druhy pripad som mal aj ja na svojej e11 facelift, prejavovalo sa to tak ze som pri podradovani z vyssej rychlosti skoro vzdy isiel cez zuby. Na celice velmi podobne, vymena synchronov to spravila.

Autá, ľudia, príbehy. Vyberáme tie najlepšie témy, príbehy a živé prenosy z motoršportu. volant.tv
- LikeableBoy
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Já mám úplně stejný problém. Někdy je to při přeřazování z 2 na 3 a někdy z vyšího stupně na trojku, ale vždy se to týká trojky. Spojka zabírá perfektně, takže tam bych problém neviděl. Stejně tak by to neměly být synchrony, protože u jiné rychlosti to jde jak po másle. Osobně bych to tipnul na kulisu, ale ještě jsem to nikde neřešil, takže nevím.
"Karolínka Modroočko" Toyota Corolla 1,4 VVTi (71kW) LB 10/2001 -prodána
Ford Focus 1.6 TDCi (80kW) combi Titanium 10/2009
"Lvíček" Peugeot 307 SW 1.6 16V (80kW) 02/2003 6x airbag, digi klima, ESP+ASR, panorama, atd.
Ford Focus 1.6 TDCi (80kW) combi Titanium 10/2009
"Lvíček" Peugeot 307 SW 1.6 16V (80kW) 02/2003 6x airbag, digi klima, ESP+ASR, panorama, atd.
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Pokud spojka bere uplne nahore, je to mozny zdroj problemu. Paklize je spojka v poradku a chyba se projevuje jen nekdy a casto jen u jednoho kvaltu, pak to je synchron. Da se s tim bud naucit zit a radit ve spravnych otackach a nebo holt nechat synchron vymenit - synchron je pochopitelne k mani jen v Toyote, ale vymenit to muze kazdej schopnej servis.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
problém s řazením u E12
Omlouvám se, že vstupuji sem, ale mám úplně stejný problém s Corollou E12, 1,4 VVTi, r.v. 2003, najeto 162000 při koupi, teď 185000km. Zdůrazňuji, že předchozího majitele předcházela pověst divokého prasete.
3 převodový stupeň je příšerný - 10x tam jde docela dobře, po 11. ji tam nenarvete - je to jako tlačit proti zdi (kvalt tam prostě nejde, a to ani přes zuby - ty jsem od své Corolly zaslechl snad jednou). Když to zkoušíte násilím, ozve se zepředu jemné hučení. Dá se tomu pomoci plynem - pak to zapadne jak po másle. Zajímavé je, že ze 4 na 3 zařadím skoro vždy (už jsem si i zvykl a řadím tak docela často). Z 2 nebo ještě hůře z neutrálu to občas prostě nejde. Tak za 4 a pak hurá za 3. Občas jde kvalt i špatně ven, ale není to zatím markantní, spíš výjimečné.
Také jde špatně řadit 2, ale ta jde - stačí jen více síly a trocha trpělivosti.
Aby toho nebylo málo, tak po výměně oleje v převodovce to prvních pár set km jelo jako po másle. Teď už je to stejné jako dřív. To byla nejlevnější rada, co jsem dostal. Po přečtení všech fór zkusím odvzdušnit spojku (byla mi měněná kapalina v ní, na druhou stranu mechanik je docela solidní, nebyl důvod mu nevěřit... Pak už mi nezbývá než vyzkoušet: synchrony v převodovce nebo kulisu. Synchrony nejsou levné, a řazení prodává Toyota jako celý systém vč. táhel, je to dost drahé, dostal jsem návrhy od cca 4500 do cca 6500 s prací (pokud víte kde koupit levněji nebo jen to, co je třeba měnit, díky za tip).
Abych řekl pravdu, u těhle částek se mi nechce postupovat metodou pokus-omyl, tak bych byl rád za nějakou radu. Abych nezapomněl - pomalu začíná zlobit 5, ale s 3 je to zatím nesrovnatelné.
3 převodový stupeň je příšerný - 10x tam jde docela dobře, po 11. ji tam nenarvete - je to jako tlačit proti zdi (kvalt tam prostě nejde, a to ani přes zuby - ty jsem od své Corolly zaslechl snad jednou). Když to zkoušíte násilím, ozve se zepředu jemné hučení. Dá se tomu pomoci plynem - pak to zapadne jak po másle. Zajímavé je, že ze 4 na 3 zařadím skoro vždy (už jsem si i zvykl a řadím tak docela často). Z 2 nebo ještě hůře z neutrálu to občas prostě nejde. Tak za 4 a pak hurá za 3. Občas jde kvalt i špatně ven, ale není to zatím markantní, spíš výjimečné.
Také jde špatně řadit 2, ale ta jde - stačí jen více síly a trocha trpělivosti.
Aby toho nebylo málo, tak po výměně oleje v převodovce to prvních pár set km jelo jako po másle. Teď už je to stejné jako dřív. To byla nejlevnější rada, co jsem dostal. Po přečtení všech fór zkusím odvzdušnit spojku (byla mi měněná kapalina v ní, na druhou stranu mechanik je docela solidní, nebyl důvod mu nevěřit... Pak už mi nezbývá než vyzkoušet: synchrony v převodovce nebo kulisu. Synchrony nejsou levné, a řazení prodává Toyota jako celý systém vč. táhel, je to dost drahé, dostal jsem návrhy od cca 4500 do cca 6500 s prací (pokud víte kde koupit levněji nebo jen to, co je třeba měnit, díky za tip).
Abych řekl pravdu, u těhle částek se mi nechce postupovat metodou pokus-omyl, tak bych byl rád za nějakou radu. Abych nezapomněl - pomalu začíná zlobit 5, ale s 3 je to zatím nesrovnatelné.