zatékání do kufru-liftback 2002
zatékání do kufru-liftback 2002
Ahoj, jsem tu nový, před týdnem jsem si pořídil avensise 1,6 VVT-i z roku 2002 v provedení liftback. Původní majitel mě upozornil na to, že do kufru prosakuje vlhkost a za celou dobu vlastnictví vozu se mu nepodařilo přijít na to, kde je problém. Řešil to i v záruce, ale výsledek je takový, že pod rezervou mi po dnešním dešti stojí asi 5mm vody a mám nasáklou odhlučňovací hmotu pod kobercem zavazadelníku. Nejdříve jsem myslel, že mi tam teče okolo světel, tuto variantu jsem ale po chvli zavrhl, protože v okolí zadních světel je sucho. Ostatně jako všude, nikde žádná stopa po stékající vodě, jen je nasáklý koberec a voda pod rezervou)...
Tak nějak nevím, v čem může být problém, protože těsnění je taky ok (všude sedí perfektně a je už měněné v rámci záruky). Proto bych Vás tu chtěl poprosit o nějaké nápady, případně i zkušenosti. Nerad bych došel do stádia, kdy vytahám z kufru všechny srágory, zalehnu dovnitř, abych mohl sledovat kde to teče, a pošlu auto do myčky....
Dík
Tak nějak nevím, v čem může být problém, protože těsnění je taky ok (všude sedí perfektně a je už měněné v rámci záruky). Proto bych Vás tu chtěl poprosit o nějaké nápady, případně i zkušenosti. Nerad bych došel do stádia, kdy vytahám z kufru všechny srágory, zalehnu dovnitř, abych mohl sledovat kde to teče, a pošlu auto do myčky....
Dík
- krchovman
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Re: zatékání do kufru-liftback 2002
nóó takže jsis odpověděl sámantoda píše:........................Nerad bych došel do stádia, kdy vytahám z kufru všechny srágory, zalehnu dovnitř, abych mohl sledovat kde to teče, a pošlu auto do myčky....
Dík

ještě mě napadá guma kolem okna

- a1bert
- Manager Týmu
to ze je nekde sucho jeste neznamena, ze tama ta voda netekla, nektere plasty jsou jakoby "mastne" a ihned vypadaji suse
co takhle vzit neco vodou rozpustneho (vodovky?) namalovat kruh kolem vody par centimetru nad hladinou a pockat si kde to bude umyte ? (pred tim mozna vyzkouset trochou prinesene vody)...
a pak postupovat vys a vys...
co takhle vzit neco vodou rozpustneho (vodovky?) namalovat kruh kolem vody par centimetru nad hladinou a pockat si kde to bude umyte ? (pred tim mozna vyzkouset trochou prinesene vody)...
mrkni na zavřený kufr z venku. jsou mezery mezi víkem (5-tými dveřmi) na všech stranách stejné? Tzn. mezera mezi víkem a pravou a levou bočnicí.a1bert píše:to ze je nekde sucho jeste neznamena, ze tama ta voda netekla, nektere plasty jsou jakoby "mastne" a ihned vypadaji suse
Toyota Avensis sedan 2.0 16V / 128 HP r.v.: 1998
Moje zkušenost ne ale Toyota. - Pomohlo mi až pořádné přetěsnění zadního okna.To jediný na to platilo.Dělal jsem to silikonem a nemilosrdně všude kolem dokola.Kde neni kapka nebo vlhkost ještě neznamená že tudy neteče !Takže všude a pořádně jinak nic nepomohlo. To je moje zkušenost.Kudy se tam ta voda vlastně bere ? Plechem jistě ne,okolo blinkrů taky těžko takže zbývaj okna. A vzpomínám si že jsem u toho vzal i ty dvě malý postranní okýnka.Práci zdar !!
-
- Člen Týmu
skus dookola v kufri porozkladat servitky alebo WC papier a skus este ra z farbivom. Na papieri by to potom malo byt vidno skadial tieklo...antoda píše:Tak přináším další novinky v řešení problému se zatékáním. Posypal jsem auto barvivem a ráno uvnitř voda byla, dokonce barevná. Avšak nikde ani stopa po její cestě. Avensis má asi porézní plechy
Měl jsem u stejného typu tentýž problém se kterým si nevěděli rady ani v servisu, kde zkoušeli všechno možné. Výhoda byla v tom, že se mi dostávala voda do pravé kapsy v kufru-pod tím malým poklopem, tak že jsem mohl lokalizovat alespoň stranu vozu. Na zkoušku nepomohla ani mycí linka, voda byla vždy po dlouhotrvajícím dešti. Nechal jsem z hadice pomalu téct vodu na střechu a rozebral jsem celé boční čalounění kufru. Za pomocí baterky a zrcátek jsem zjistil, že to "teče" skoro neznatelně až z míst, kde končí střecha a postupně odkapává a stéká po vnitřku kastle až do zadní části kufru. Sundal jsem gumovou střešní lištu a očistil žlábek. Až při kontrole lupou jsem našel mikroskopickou trhlinu v laku pod lištou v místě, kde končí střecha. Protože to bylo pod lištou, tak jsem si dovoli zde začít rýpat a zjistil jsem, že je zde vrstva tmelu, neboť se zde stýkají asi plechy střechy, blatníku a toho v čem jsou páté dveře. Tmel jsem vyrejpal až na plech, zatmeli znovu, opravil lak a bylo sucho. Vodá má tu vlastnost, že se protáhne i miniaturní spárou a začne si nasávat další. Pokud kape jedna kapka za minutu, tak je to za den pěkná loužička. Ale pozor! po dvou letech bez problémů se mi závada začla projevovat znovu. Nejsem karosář a asi jsem nezvolil správnou technologii opravy. Také je možné, že se tady ty plechy trochu hýbou. Ještě podotýkám, že odborníci mi bez úspěchu provedli vše, co vám tady radili kolegové a pořád to bylo stejné, tak že přeji pevné nervy a hodně úspěchů. Nic proti Toyotě, jinak jsem velmi spokojen. Jednou jsem měl Škodu 100 a tam mi taky teklo!
Honza
- Karel Danda
- Řidič
Já měl po větším dešti taky loužičky v obou postranních kapsách v kufru. Po delším bádání jsem vysledoval, že voda jde nejspíš po vnitřní straně blatníků jakoby od posledních postranních okének (kombi). Jenže k přetěsnění okének je třeba sundat celý postranní tapecírunk a při této představě jsem na to rezignoval a zvolil jsem jednodušší řešení - v nejnižším bodě kapes jsem vyvrtal díry o průměru zhruba 3,5 mm, ošetřil barvou a od té doby mám v kapsách sucho. Má to i další výhodu - ty prostory jsou alespoň minimálně odvětrány. Ne nadarmo existuje anténářské pravidlo - nejlepší těsnění je díra !
Avensis combi 1,8 VVT-i r.v.2002