Corolla - automatická převodovka

vše ohledně modelové řady Corolla
Alda
Člen Týmu

Příspěvek od Alda »

Pokud budeš plyn jen lechtat, převodovka bude řadit na vyšší stupeň v nižších otáčkách. Pokud budeš mít plyn na podlaze, převodovka bud řadit vysoko. Je to jednoduché a lze si tak dávkovat výkon podle sebe jak potřebuješ. Když pojedeš do kopce, nebo předjíždět a budeš chtít podřadit, sešlápni plyn na podlahu a nechej ho stále sešláplý !!! Převodovka bude řadit později. Pokud sešlápneš plyn na podlahu Kick down, převodovka podřadí a ty ten plyn povolíš, převodovka zase okamžitě přeřadí na vyšší stupeň a je konec předjíždění a využívání max. výkonu. Nevím jak to líp vysvětlit.
Alda
Člen Týmu

Příspěvek od Alda »

Rampa89: když stojíš se zařazeným D a pustíš brzdu, auto se MUSÍ rozjet i do mírného kopce samo bez přidání plynu.. To samé na zpaátečku. Mrkni, jestli máš dost oleje, jestli nesmrdí spáleninou, popřípadě ho vyměnit i s filtrem. Převodovka by měla řadit plynule, bez rázů či bouchání.
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Alda píše:Rampa89: když stojíš se zařazeným D a pustíš brzdu, auto se MUSÍ rozjet i do mírného kopce samo bez přidání plynu.. To samé na zpaátečku. Mrkni, jestli máš dost oleje, jestli nesmrdí spáleninou, popřípadě ho vyměnit i s filtrem. Převodovka by měla řadit plynule, bez rázů či bouchání.
Mě to už adresovat nemusíš :D ... jinak ale se vším souhlasím, u toho automatu co mi leží v garáži a byl před manuálem v autě je problém někde uvnitř. Hydroměnič je prý v pořádku, protože auto řadilo plynule a zabíralo ochotně, ale čím vyšší rychlostí člověk jel tím víc převodovka hučela, bylo to jako když dřeš železnou tyčí o beton, a občas se do toho přidalo bouchání (pravidelné i nepravidelné)... víc jak 120 sem s tím odvahu jet neměl a to jenom na zkoušku, jinak to bylo přijatelný do cca 60km/h. A osobně sem o automat moc nestál, tak sem ho raději vyměnil za manuál a jestli ho někdy opravím to se uvidí, taky záleží kolik by to stálo.

Obrázek
Holomek!
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Alda píše:Rampa89: když stojíš se zařazeným D a pustíš brzdu, auto se MUSÍ rozjet i do mírného kopce samo bez přidání plynu.. To samé na zpaátečku. Mrkni, jestli máš dost oleje, jestli nesmrdí spáleninou, popřípadě ho vyměnit i s filtrem. Převodovka by měla řadit plynule, bez rázů či bouchání.
Pokud to neni na rovine, tak auto ma jen drzet na miste, na rovine se po povoleni brzdy rozjede. Ovsem clovek co nechava auto s automatem v kopci stat bez brzdy na automatu je zhruba na urovni cloveka co drzi auto s manualem v kopci pres prokluzujici spojku.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Alda
Člen Týmu

Příspěvek od Alda »

Mělo by se samo rozjet i do mírného kopce. Jinak asi to pro převodovku není to nejlepší, ale já jen uvedl příklad jak se chová převodovka, když je v pořádku, ne že se s tím takhle má denně zacházet. Ale při koupi je to rozhodně dobré vyzkoušet.
Corlis
Člen Týmu

Příspěvek od Corlis »

ano, otáčky letí nahoru ale pak to rychle spadne na další kvalt a zase rychle na další, takže z prudkého kicku je za chvíli po vyjetí na kopec zase monotonní vysavač... :D
spotřebu mám 6.8 -7 kombinovanou, jezdím Prahu a občas na chalupu a jižních čech. nejezdím rychle neb při 120km to točí 4tis a řve to.. :cry:
Corlis
Člen Týmu

Příspěvek od Corlis »

anou souhlas s popisem, jak se mi chova prevodovka, a já se k ní chovám velmi ohleduplně /nestojím na místě bez brzdy, řadím v koloně N atd/. děkuji Aldovi za popis, já ten plyn skutečně na kopci razantně povoluju a tím pádem je to jasné. díky moc všem.
chmelo
Řidič

Příspěvek od chmelo »

Hmmmm, kick by mal fungovať pokiaľ je pedál plynu stlačený....u mňa na AVE to tak funguje....možno sa s tým treba viac zžiť :wink:

4 tisíc otáčok točí pri 120 km/h aj 5 rýchlostný manuál...to je normálne :wink:
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
Odpovědět

Zpět na „Corolla“