RENAME : Málo chladí a blbne startování :(
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Kancelářska svorka na propojeni. Tim vyradis veskerou regulaci ecu z provozu. Stroboskop pokud jsi ho viděl,ten nejběžnější má 3 kabely,nebo alespoň ten co já mám doma. Připojiš na baterku a ten co zbývá tak na kabel svíčky 1 válce směrem od rozdělovace k motoru. Na hlavní řemenici a bloku motoru jsou rysky. Na ty namířís lampu a v okamžiku jiskry lampa bleskne. Pokud je správně nastaveno,rysky lícuji. Pokud ne pootáčís rozdělovacem až lícovat začnou. V případě že se Ti začnou zvyšovat či snižovat ot. volnoběhu je potřeba je doladit šroubem volnoběhu. Poté vyndat svorku a předstih je hotov. 

...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Á někdo si hrál cowmousew píše:Teda krásnej návod, ale já bych do toho nešel ani za světbych se bál

Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila
http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila

http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
- Ing_Mazi
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Pár kliků myší 

Corolla E10 TSe Total Social edition r.v.96
1.3XLi 55kW / 75hp
Kola ENZO 175/65/R14 Mischel
Meine rudé eFko
"Jsem rozenej tuner" 
www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli
1.3XLi 55kW / 75hp
Meine rudé eFko

www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli

- Ing_Mazi
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tak včera sem vyvařil Rollku na cestě z Brna do Přibic 
Sice sem měl foťák u sebe ale bohužel v tom zmatku se nefotilo, jinak byste viděli jakou sem měl fontánu z chladiče

Sice sem měl foťák u sebe ale bohužel v tom zmatku se nefotilo, jinak byste viděli jakou sem měl fontánu z chladiče

1.3XLi 55kW / 75hp
Meine rudé eFko
"Jsem rozenej tuner" 
www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli
1.3XLi 55kW / 75hp
Meine rudé eFko

www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli

Jak je to možný? Samo od sebe nebo jak to probíhalo? A taky už víš čím by to mohlo být? Já že osobně se mi nestalo aby někdy teplota přelezla přes půlku ukazatele a to mohla jezdit naložená po horách a nevím co...Ing_Mazi píše:Tak včera sem vyvařil Rollku na cestě z Brna do Přibic
A taky kudy si to bral? Přes pohořelice (po dálnici/po staré - tam sou pěkný kopečky)? Nebo D2 blučina - židlochovice?
Holomek!
- Ing_Mazi
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
RAmpa : po té staré brno - pohořelice, nějakej ten kopeček tam je, ale jinak celkem rovinka.
No jel sem ve 4 lidech a snažil sem se dojet kolegy v novým Golfu +, kteří jeli předemnou 130km/hod, nemohl sem to za boha vytáhnout přes 120km/hod, plyn na podlaze nepomohl a vtom sem si všiml že mi blikla kontrolka chladiče a hned vidím teplotu úplně nahoře, tak sem zpomalil na 80km/hod a posléze zastavil v odstavným pruhu, otevřel kapotu, která byla jakoby na půl odjištěná, což sem nepochopil. zkontroloval sem chladič a tak a už sem viděl unikat páru. Asi za 10min sem otevřel chladič a koukal na ten gejzír
no a pak sem tam nalil vodu co sem měl v autě a nechal to chvilu vychladnout, ikdyž na tom slunku to šlo asi hůř. Pak sem nastartoval a teplota už byla v normálu, tak sem dojel v poklidu na místo. Tam sem ještě dolil do vrchovata chladič obyč. vodou.
No jel sem ve 4 lidech a snažil sem se dojet kolegy v novým Golfu +, kteří jeli předemnou 130km/hod, nemohl sem to za boha vytáhnout přes 120km/hod, plyn na podlaze nepomohl a vtom sem si všiml že mi blikla kontrolka chladiče a hned vidím teplotu úplně nahoře, tak sem zpomalil na 80km/hod a posléze zastavil v odstavným pruhu, otevřel kapotu, která byla jakoby na půl odjištěná, což sem nepochopil. zkontroloval sem chladič a tak a už sem viděl unikat páru. Asi za 10min sem otevřel chladič a koukal na ten gejzír

1.3XLi 55kW / 75hp
Meine rudé eFko
"Jsem rozenej tuner" 
www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli
1.3XLi 55kW / 75hp
Meine rudé eFko

www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli

- Ing_Mazi
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No nic jiného po ruce nebylo, měla pokojovou teplotu, páč byla v tom hicu v autě.To auto cca 10min stálo s otevřenou kapotou než sem to otevřel a pak asi po 5min sem to tam nalil. Studenou vodou sem tam dolil pak až po půl hodině stání ve stínu.Jimmi píše:Kontrolka chladiče.....? A jak to vypadá?![]()
No, jestli leješ studenou vodu do čerstvě vyvařenýho auta, tak potěš koště. Nemluvě o otevírání chladiče na horkém motoru - to je skoro nastejno.
Holt poprvý sem vyvařil auto a nikdo odbornej nebyl po ruce.
1.3XLi 55kW / 75hp
Meine rudé eFko
"Jsem rozenej tuner" 
www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli
1.3XLi 55kW / 75hp
Meine rudé eFko

www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli

No ono že ses nemohl dostat přes 120 se nediv když se ti to přehřívalo, jinak pár známých kopečků tam je, takovej smolíňák nebo u ledce ty sou povedený... A tomu gejzíru se nesmíš divit, já měl jednou auto nastartovaný asi minutu, říkal sem si že to přece nemůže být zahřátý (chtěl sem ještě zkontrolovat jestli je tam vůbec voda - auto sem kupoval a dlouho stálo) a hned sem měl umytý ruce fridexem a né zrovna studeným. Proto se trochu divím žes to otvíral, to byla prázdná nádržka či co? Co vím tak pokud neuniká pára, jako žes psal že ti utíkala, tak to stačí nechat běžet na volnoběh (samozřejmě pokud není prasklá řemenice od čerpadla) a nechat to uklidnit, jinak v tvým případě teda vypnout ale maximálně dolívat do nádržky. Jinak v minulosti ještě za dob Garde si tvým postupem máma způsobila prasklou hlavu.... a jinak je to dobrý? Jak teď jezdí?
PS: K otázce co nalít do chladiče říká chytrá knížka aby to bylo na bázi etylengykolu... 4,6l celkem. Posledně sem lil myslím zelenou, ale zajeď se poradit jak psal puttner na tu pražákovu.
PS: K otázce co nalít do chladiče říká chytrá knížka aby to bylo na bázi etylengykolu... 4,6l celkem. Posledně sem lil myslím zelenou, ale zajeď se poradit jak psal puttner na tu pražákovu.
Holomek!
- Ing_Mazi
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No jezdí pořád stejně bez problémů, ve čtvrtek s tím jedu do Vedrovic za známým od Charlieho na seštel předstihu a aby se mi koukl na ten chladič teda. Doufám, že nic nikde prasklý neníRampa89 píše:No ono že ses nemohl dostat přes 120 se nediv když se ti to přehřívalo, jinak pár známých kopečků tam je, takovej smolíňák nebo u ledce ty sou povedený... A tomu gejzíru se nesmíš divit, já měl jednou auto nastartovaný asi minutu, říkal sem si že to přece nemůže být zahřátý (chtěl sem ještě zkontrolovat jestli je tam vůbec voda - auto sem kupoval a dlouho stálo) a hned sem měl umytý ruce fridexem a né zrovna studeným. Proto se trochu divím žes to otvíral, to byla prázdná nádržka či co? Co vím tak pokud neuniká pára, jako žes psal že ti utíkala, tak to stačí nechat běžet na volnoběh (samozřejmě pokud není prasklá řemenice od čerpadla) a nechat to uklidnit, jinak v tvým případě teda vypnout ale maximálně dolívat do nádržky. Jinak v minulosti ještě za dob Garde si tvým postupem máma způsobila prasklou hlavu.... a jinak je to dobrý? Jak teď jezdí?

1.3XLi 55kW / 75hp
Meine rudé eFko
"Jsem rozenej tuner" 
www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli
1.3XLi 55kW / 75hp
Meine rudé eFko

www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli

- Ing_Mazi
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
přijď se podívat...Jimmi píše:Pořád nevím, jak vypadá ta kontrolka chladiče.
1.3XLi 55kW / 75hp
Meine rudé eFko
"Jsem rozenej tuner" 
www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli
1.3XLi 55kW / 75hp
Meine rudé eFko

www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli