Celica vs. Civic

Tlachání o všem - bez zaměření!
Zamčeno
Ronin
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ronin »

No já už kvuli pojistce vyřadil celdu 2,0GTi....teď je pořadí takovýhle:
1.)Honda Civic 1,6VTi
2.)Toyota Celica 1,8 a Honda Civic 1,6SOHC

Někdo říká,že jedou Celda 1,8 a Civic 1,6SOHC úplně stejně,někdo že to nebo to jede líp..tak zatim nevym...u celdy vyhrává interiér a bezrámový okna :D a u civica podvozek a motor...do interiéru stejně přijdou skořepiny a semišovej volant(nejradši bych i rám ale to projde těžko :cry:) a samozřejmě bílý kolesa 17"...bude to takovej rallycar...např.kamarád má starou mazdu 323 motor 1,6 88koní...dal do ní převodovku se zkrácenýma převodama a teď si !NIKDO! na silnici neškrtne...po dálnici nejezdí-tam by to bylo horší...ikdyž to bude taky trochu tim že jezdí rally(a úspěšně)
Rychlost bez stylu neznamená nic.
Ronin
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ronin »

TORUS píše:Já mám osobně čeldu 1.8 6G a nikdy bych to neměnil za smrdutého civika :P ale u mě je to emocionální záležitost tak moc neporadím...ale když čeldu postavíš vedle civika s 16,17tkama liťáčkama tak si civik ani nečuchne na to vem jed ;)
A jaký jsou jízdní vlastnosti??kolik s tim tak jezdíš?jak někdo psal-asi bych nechtěl mít sportovně vypadající auto a aby mě předjížděly tuctový auta...vážně je motor u 1,8 línej(NEporovnávej to s 2,0GTi)jak se zdá motor tobě??
Ronin
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ronin »

Tequilla píše:A co sahnout po mr2? Motor uprostred, nahon na zadek, sousta zabavy?

MR2 je 2,0??já mam za to že ano...a to já nechci kvuli pojistce..no prostě na to z platu studenta mít nebudu...takže max 1850ccm
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

MR2 mkIII je len a len 1,8cka.. :wink: 140ps
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
Stanly
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanly »

nemuzu si pomoc ale i po technickejch parametrech je na tom celda lip
celda 1.8 85kw 0-100- 10,2 vteřin max rychlost 200km/h kom spotreba 7,9l

civic 1.6 85kw 0-100- 11,0 vteřin max rychlost 192km/h kom spotřeba 7,8l

beru technicky parametry od vyrobcu ne z vlastni zkusenosti ale neverim ze civic bude mit mensi spotrebu nez celda. Kdyz ho budes vytacet tak to bude tady zrat jak zjednany :lol:
Keeek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Keeek »

Kdybych byl nezaujatý,tak dám přednost Hondě.Civic je raketa.Motokára s plechama.Kámoš mě s prstem v nose vyškolil s patnáctkou...(já jel na mašině)ale to bylo spíš o tom,že on je co se jízdy týče totálně vypatlanej :D Pak si koupil 2.0 Prelude a je úplně jinde... Každopádně je Civic sportovnější auto než Čelda(ve srovnatelné hladině).Co se týče výbavy a komfortu už je na tom hůř.Jenže...Honda je rejže bez ducha a já mám rád Celiky,takže ty slova výše neberte vážně :lol:
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Spondon Yamaha 1200 turbo
"Nejsem už tak malý,abych si kupoval obyčejná auta..."
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

Nejak jsem nepochopil jak jsi napsal ze ma rodinny civic lepsi podvozek, to mi hlava nebere. Myslim si ze je na tom celica lepe, alespon ve stocku. A co se tyce bezpecnosti, tak nemluvim, civic se muze zahrabat. A jesli das na civica 17kola,tak to bude vypadat opravdu smesne, na nej tak max 16. A pokud das 17 je jedno jesli na civica nebo celdu, tak si moc zrychleni neuzijes. Tot muj nazor.
Co tyce dvoulitra, pokud vim, tak na 2.0 jde i pojistka za 5tis. A i kdyby jsi mel drahou za 8tis a civic 6tis, kdyz si to das ctvrletne, tak te to snad nezabije ne. nereknu kdyby jsi tady srovnaval integru a 6g GTi, tak to nereknu ani pul slova, jasna volba integra, ale tohle... podle me se to neda srovnat.
Obrázek
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
TORUS
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TORUS »

Ronin píše:
TORUS píše:Já mám osobně čeldu 1.8 6G a nikdy bych to neměnil za smrdutého civika :P ale u mě je to emocionální záležitost tak moc neporadím...ale když čeldu postavíš vedle civika s 16,17tkama liťáčkama tak si civik ani nečuchne na to vem jed ;)
A jaký jsou jízdní vlastnosti??kolik s tim tak jezdíš?jak někdo psal-asi bych nechtěl mít sportovně vypadající auto a aby mě předjížděly tuctový auta...vážně je motor u 1,8 línej(NEporovnávej to s 2,0GTi)jak se zdá motor tobě??

No mě se zdá celkem v pohodě..jel sem s tím max po D1čce 198..ve 3ech 5tka 6tisic otáček tak si myslím že by pustila ještě víc kdybych jel sám a kdybych neměl 215/40 R17 :P..jinak co se týče předjíždění v tom buď klidnej stovka je tam celkem hned pokud jedeš sám ;) jinak co ti můžu říct že to má opravdu skvělý interiér který má hodně !! málo !! vozidel..myslím to jak máš všechno poruce, středový panel..rádio..šajtru, ručku atd a je prostorná a pohodlná opravdu svezeníčko a je nádherná :-x to už ze mě mluví emoce :P
Zrovna včera mě dal náky 4kový golf tak sem to za odbočkou trochu rozpalil a řekni ti z 60ti tam bylo fakt v raně 140 :-) jede dobře..s 2.0 GT nesrovnávám ale beru to tak celkově..čelda je prostě NEJ!! jiné auto už nikdy nechci!! ;)
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

to som natom stejne... mal som vyse roka 5gen, tuto na fotke, no spominam nanu kazdy den, kazdu noc... pixi... to na frajerky tolko nemyslim.. neuveritelne nieco... proste celica ma ducha... uz sa tesim na dalsiu, je to auto s velkym A, teda je to Pan auto! a vobec mi uz nevadi, ze ma obcas sekne RS-a, nech si leti, je to ajtak len plechovka, Celda je zivy mechanizmus s dusou! :wink:

jo a to, ze civic (mimo type r) lepsie sedi, by som nahlas nevyslovil radsej, na celdu nema.
IS 300
Stanly
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanly »

musim jen souhlasit s Torusem ze celda je nej. :lol: :lol:
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

TORUS píše:No mě se zdá celkem v pohodě..jel sem s tím max po D1čce 198..ve 3ech 5tka 6tisic otáček tak si myslím že by pustila ještě víc kdybych jel sám a....
sorry že ti do toho skočim a "navezu" se zrovna do tebe(on tohle píše kde kdo), ale lidi nevim co vždycky řešíte že ste jeli třeba 200, ale ve 4lidech, a že když pojedete sami tak to pojede víc, leda prd.. ! jen to rychlejc dosáhne na tu rychlost, hmotnost nemá vliv na maximální rychlost! (ok má, ale tak mizivou, že to je zanedbatelný, tak leda Š120 to opravdu pozná).

btw: už se tu trochu hádáte jak malý děcka, ikdyž je tázatel tak nějak už dávno rozhodnutej :D
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

Ronin píše:
Tequilla píše:A co sahnout po mr2? Motor uprostred, nahon na zadek, sousta zabavy?

MR2 je 2,0??já mam za to že ano...a to já nechci kvuli pojistce..no prostě na to z platu studenta mít nebudu...takže max 1850ccm
MR2 je 1.8cka, ale jen v posledni generaci, ktera bude nejspis nad tve financni moznosti (>250 tis. ve slusnem stavu, po r.v. 2003 tak >270 tis.). Predchozi generace je ale ve stejnych cenovych relacich, ktere hledas. Je to sice dvoulitr, rocni pojistka vychazi asi o dva litry a nejake drobne draz, ale myslim, ze by to za to stalo. Jak uz podotknul gabko24, tak pri rozlozeni povinnyho ruceni do kvartalu se ty 2000 ztratej. Myslim, ze jezdeni s MR2 je uzasnej zazitek a ani Civic ani Celica se v tomto MR2ce nemuze rovnat. Ona i ta targa na MR2 ma neco do sebe... :D
Naposledy upravil(a) Tequilla dne pát 23.05.2008, 14:52, celkem upraveno 1 x.
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP :(
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen :)
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
TORUS
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TORUS »

garfielld píše:
TORUS píše:No mě se zdá celkem v pohodě..jel sem s tím max po D1čce 198..ve 3ech 5tka 6tisic otáček tak si myslím že by pustila ještě víc kdybych jel sám a....
sorry že ti do toho skočim a "navezu" se zrovna do tebe(on tohle píše kde kdo), ale lidi nevim co vždycky řešíte že ste jeli třeba 200, ale ve 4lidech, a že když pojedete sami tak to pojede víc, leda prd.. ! jen to rychlejc dosáhne na tu rychlost, hmotnost nemá vliv na maximální rychlost! (ok má, ale tak mizivou, že to je zanedbatelný, tak leda Š120 to opravdu pozná).

btw: už se tu trochu hádáte jak malý děcka, ikdyž je tázatel tak nějak už dávno rozhodnutej :D
já se nehádám jen sem si to myslel...byl to pouze dodatek ;) no i 200 mi stačí na to že to nikde u nás v republice nevyužiju :)
Možná má na to vliv šířka pneu...
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

TORUS píše:já se nehádám jen sem si to myslel...byl to pouze dodatek ;) no i 200 mi stačí na to že to nikde u nás v republice nevyužiju :)
Možná má na to vliv šířka pneu...
neboj to hádání nebylo myšlený na tebe, ale obecně :) jinak vez že šířka pneu má celkem velkej vliv na max. rych.
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

aj priemer kola ma :wink:
IS 300
Zamčeno

Zpět na „Pavlačová plenárka“