spotreba 1.3
- 
				mike.prague
- Člen Týmu
spotreba 1.3
ahoj vsem,
mam objednaneho yarise 1.3 vybavu summer ( bude 10.6. ) moc se na nej tesime s pritelkyni, ale zajimala by me Vase spotreba. Do nedele jsme meli k dispozici 1.0 st litru. Je mi jasne, ze spotreba bude o neco vetsi, ale netusim o kolik otec ma corolu 1.4 coz je parametricky podobny motor, ale auto je zetzsi o dost a jezdi okolo 7.2 litru. Je mozne jezdit okolo 6.5 litru? Jezdime 30% mesto 60% prvni a druha trida a zbytek dalnice nebo vylozene rychle komunikace?

mam objednaneho yarise 1.3 vybavu summer ( bude 10.6. ) moc se na nej tesime s pritelkyni, ale zajimala by me Vase spotreba. Do nedele jsme meli k dispozici 1.0 st litru. Je mi jasne, ze spotreba bude o neco vetsi, ale netusim o kolik otec ma corolu 1.4 coz je parametricky podobny motor, ale auto je zetzsi o dost a jezdi okolo 7.2 litru. Je mozne jezdit okolo 6.5 litru? Jezdime 30% mesto 60% prvni a druha trida a zbytek dalnice nebo vylozene rychle komunikace?
Re: spotreba 1.3
Ja mam sice 1.0.,ale počítam,že by si mal tak o 1L.viac ako 1.0,ale je to o stýle jazdy-to určite vieš.Ja mám spotrebu po meste 5,8-6,3 L. a mimo mesta 4,7-5,2.Takže kombi to robí cca 5,5l.Ja som vážne prekvapený a teda aj spokojný.Podľa toho usudzujem,že by si mohol mať spotrebu vyššiu asi o 0,5-0,8l viac,no maximalne o 1 Liter a to ho nemusíš šetriť...

Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid

Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Ahoj, skus si prosim precitat aj tieto TEMY 
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=6296
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=6066

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=6296
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=6066
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.

- 
				mike.prague
- Člen Týmu
Mike, skusim to podat trochu realne. Trhac asfaltu to rozhodne nie je (kam by sme potom radili dvojlitre, ze?). Ak si v aute sam, alebo + jeden spolujazdec, je to ok. Tzn., ze to ide slusne, je to zive, da sa s tym pohrat. Ale akonahle tam budes mat styroch a nejaku batozinu, davaj pozor, kedy budes predbiehat. Holt papiere nepustia. 64 kW a 121 Nm slubuju pohodovu jazdu nic viac nic menej. 
K spotrebe : posadka 4-5 ludia + batozina, 65% dialnica, zvysok mesto : 6,3 litra. Jazdim v rezime normal, takze ani ziadny makkys ani ziadny Sainz.
Btw : Na tuto temu tu uz mame topic, nabuduce radsej vyuzi stary, ako zakladat o tom istom novy.

K spotrebe : posadka 4-5 ludia + batozina, 65% dialnica, zvysok mesto : 6,3 litra. Jazdim v rezime normal, takze ani ziadny makkys ani ziadny Sainz.
Btw : Na tuto temu tu uz mame topic, nabuduce radsej vyuzi stary, ako zakladat o tom istom novy.
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška

- 
				Roman Grepl ing.
- Člen Týmu
spotřeba yaris 1,3 NG
Jezdím většínou sám,vyjímečně dva lidi,každý den cca 50 km  - 45 km okresky,5 km město,v zimě max 6,0 l (většinou 5,8 l),mimo zimu 5,5 l,
při dovolené na Slovensko ( cca 700 km mimo dálnice ) 4,9 l (zdůrazňuji,že mám 1,3 !.Jsem mix "piráta silnic" a řidiče "na spotřebu".
Do práce mne honí píchačky (25 km po okresce s obcemi i za 14 minut),odpoledne plavně domů.Jinak jezdím na limity cca 60 km a 100 km.Ty nízké hodnoty lze dosáhnout řazením vždy nejvyššího stupně (na 55 - 60 km lehce po rovině na 5ku).

při dovolené na Slovensko ( cca 700 km mimo dálnice ) 4,9 l (zdůrazňuji,že mám 1,3 !.Jsem mix "piráta silnic" a řidiče "na spotřebu".
Do práce mne honí píchačky (25 km po okresce s obcemi i za 14 minut),odpoledne plavně domů.Jinak jezdím na limity cca 60 km a 100 km.Ty nízké hodnoty lze dosáhnout řazením vždy nejvyššího stupně (na 55 - 60 km lehce po rovině na 5ku).
- 
				mike.prague
- Člen Týmu
Benzín za 50....
To naštěstí nebude.  Ale je fakt, že od dvou lidí vejš v autě se mi mnohem lépe vyplatí Avensis Verso ve dvoulitru. Ta Yariska je fakt na cestu do práce a na nákup.
 Ale je fakt, že od dvou lidí vejš v autě se mi mnohem lépe vyplatí Avensis Verso ve dvoulitru. Ta Yariska je fakt na cestu do práce a na nákup.  ))))
))))

Ale je fakt, že od dvou lidí vejš v autě se mi mnohem lépe vyplatí Avensis Verso ve dvoulitru. Ta Yariska je fakt na cestu do práce a na nákup.
 Ale je fakt, že od dvou lidí vejš v autě se mi mnohem lépe vyplatí Avensis Verso ve dvoulitru. Ta Yariska je fakt na cestu do práce a na nákup.  ))))
))))Back in Czech.

- KiciDevil
- Navigátor
2l avensis sa celkovo viac oplati pretoze je vacsi a silnejsi pohodlnejsi ale ma aj jednu vlastnost a to ze je dva krat drahsi ako yaris a preto mame yarisa a nie napr land cruisera, ktoreho by som osobne ja najradsej aj s vidlami namontovanými na slovenské cesty   aspon ja patrim medzi ludi, ktori mali budget co ich limitoval pri kupe auta. Keby som mal volnost vo vybere kupim nieco vacsie a silnejsie. Bohuzial na Slovensku si auto pre mladych kupuje stvorclenna rodina. Nemame strednu vrstvu alebo je strasne tenka.
  aspon ja patrim medzi ludi, ktori mali budget co ich limitoval pri kupe auta. Keby som mal volnost vo vybere kupim nieco vacsie a silnejsie. Bohuzial na Slovensku si auto pre mladych kupuje stvorclenna rodina. Nemame strednu vrstvu alebo je strasne tenka.

aspon ja patrim medzi ludi, ktori mali budget co ich limitoval pri kupe auta. Keby som mal volnost vo vybere kupim nieco vacsie a silnejsie. Bohuzial na Slovensku si auto pre mladych kupuje stvorclenna rodina. Nemame strednu vrstvu alebo je strasne tenka.
  aspon ja patrim medzi ludi, ktori mali budget co ich limitoval pri kupe auta. Keby som mal volnost vo vybere kupim nieco vacsie a silnejsie. Bohuzial na Slovensku si auto pre mladych kupuje stvorclenna rodina. Nemame strednu vrstvu alebo je strasne tenka.3/07 Toyota Yaris 1.3 5D Terra (Black Mica)

- 
				mike.prague
- Člen Týmu
ja osobne myslim ze pro rodinu se dvemi detmi je avensis vyborne auto, ale jelikoz jsem se zenou sam a mame pouze psa tak yaris splnuje nase naroky naprosto dokonale, puvodne jsem koukal na aurise, ale neni az tak velky rcoz bylo take velke rozdil mezi yarisem a aurisem, po dalnici stejne nejezdime tak si myslim Zvolil jsem 1.3 jelikoz je pruznejsi a da se snim upalovat dobre, prekvapilo me na skusebni jizde jak ma slouhe prevody, mel jsem kdysi sluzebni astru 1.6  , ale yaris je yaris, spolehlivost, komfort, vybava a cena jsou dokonale lepsi auto v teto cenove kategorii neni.