E12 - pazvukz motoru

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Kubike12
Člen Týmu

E12 - pazvukz motoru

Příspěvek od Kubike12 »

čaute, nevíte co způsobuje pazvuk jdoucí z motoru? Vyskytuje se jen v určitých otáčkách a zni jako nějaky povolený plast, dneska kolem mě jela rolka a měla ten samy problem, dikes za radu...
los fazeros
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od los fazeros »

myslíš rezonování motoru pod tahem?jestli jo ,tak máš v prdeli to plastový sací potrubí,je vněm klapka a ta rezonuje,jesrli máš ještě záruku,nech co nejdřív vyměnit,cena je prej kolem 18 litrů za kus plastu :roll:
Kubike12
Člen Týmu

Příspěvek od Kubike12 »

No zalezi jak slapu na plyn,ale je to dost mozny ze je to ono, je to kupovany v 12/2002, tak to jsem asi trochu v hajzlu,co?
Karel Staněk
Člen Týmu

Příspěvek od Karel Staněk »

Nechci zlehčovat, ten pazvuk jsem neslyšel, ale u mého avensise je taky někdy slyšet něco.Nejdříve jsem hledal co tak asi a potom jsem si přečetl v manuálu:" Nyní i později můžete zaslechnout krátké nebo slabé klepání při akceleraci nebo při jízdě do kopce, které není důvodem ke znepokojení.", ale neslyšel jsem tak to není na 100%.
corolla-dříve
avensis-nyní
hilux-práce
Kubike12
Člen Týmu

Karel Staněk

Příspěvek od Kubike12 »

zni to jako kdyz rezonuje nejaky plast, ale tezko rict jaky, jen pri urcitych otackach, pri snaze lze jezdit tak ze neni slyset, ale kdyz ridi nekdo jiny je to strasne slyset, nevi nekdo jak dlouho je u toyoty zaruka?A co je potreba?( vyplnena servisni knizka)??
los fazeros
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

já měl prodlouženou 4letou záruku,a měnili mi to poslední den....a ještě s kecama!
Kubike12
Člen Týmu

Příspěvek od Kubike12 »

los fazeros: tak to jsem v prdeli, jsem peknes debil,protoze mi to uz dela dlouho, skoda ze ten zvuk nemuzes slyset, jiste by jsi to poznal, ted uz jen doufat,ze to neni ono.. :-(
los fazeros
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

hele ještě zkus otevřít kapotu,a přidávej si ručně plyn.druhou ruku si dej na ty parohy a musíš to cítit,jak to tam rezonuje...já osobně sem rád,že sem to stihnul v záruce,bylo toho víc,o čem sem se s nima dohadoval...koupíš tam nový auto,a tím to pro ně v podstatě hasne,reklamaci si vyřiď kde chceš :?
Kubike12
Člen Týmu

Příspěvek od Kubike12 »

los fazeros: no hned jak to pujde to zkusim, treba to nebude takova raketa kdyz s tim pojedu nekam jinam nez do toyoty, oni to natahujou a pri reklamaci prehaneji,blbec jsem si myslel ze zaruka plati do 100000km bez ohledu na stari, ani nevim jak ten dil hledat... ma to nejaky nazev?
los fazeros
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

no když otevřeš kapotu,tak sou to takový plastový trubky zepředu motoru,hned za chladičem a zprava do toho ústí přívod vzduchu a je tam klapka,kterou přidáváš plyn.tou klapkou si to potůruj,dej druhou ruku na ty olastový trubky,jestli v tom začne poklepávat,když uslyšíš ten zvuk,co tě tak sere...tak je to ono.....ale takhle diagnostikovat po netu,zajed do servisu,oni budou vědět,protože se jich všude válí vyhozenejch....
petr99
Člen Týmu

Příspěvek od petr99 »

Ahoj, v sobotu jsem si koupil E12 r.v. 2002, 1,6, najeto 105000, při zkušební jízdě taky něco klepalo. říkali mi, že je to sáni a že to nic není. bylo to přes známý v toyotě, tak jsem to neresil.
Cestou domu se rozsvítila kontrolka motoru, ale auto jede bez problémů, ale zvuk v motoru je jako když tam klepe nějaký plech nebo plast. Děje se to kolem 2 tis otáček. Ventily neslyším.
Koukal jsem na takový ty svody od motoru, který jsou hned vidět, jak otevřu motorovej prostor. Jsou přidělaný na motoru 2 šroubama a mezi nima je ještě jeden otvor na šroubu, který jakoby tam nebyl, prostě chyběl.
Přijde mi, že to klepání sání, tak lehce slyším,a le tohle je jiný, takový víc výrazný a dost me to štve, mam auto 2 dny, tak to s nima vyřeším, teda doufam.
Kubike12
Člen Týmu

Příspěvek od Kubike12 »

Pokud by jsi to s nima nevyřešil dej vědět. U mě to bylo opravdu to sání a problém jsem vyřešil diky Vrabčákovi za 1000kč a vše funguje jak má. :)
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

nemáte doma někdo tyhle plastový sací svody který bouchaly? Dostal jsem dobrej tip jak to upravit aby to přestalo a rád by jsem to vyzkoušel. V případě že to budete někdo měnit tak mi ty starý prosím pošlete

chtěl by jsem to vyzkoušet a v případě že to vyjde vám dám návod zadarmo
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
curly.cz
Člen Týmu

Příspěvek od curly.cz »

Ahoj,

Mam doma jedno plastove sani. Pravdepodobne bude z 1,4, bo do me E11 1,6 nepasovalo (jiny uhel toho vstupniho potrubi, jinak tvar a vsechny montazni otvory jsou shodne)

tak kdyby mel nekdo zajem, neni problem nafotit a za rozumny peniz odprodat (1000kc?)
petr99
Člen Týmu

Příspěvek od petr99 »

Ahoj, tak mi to opravili, vyměnili celé sání. bylo to jako součástí záruky.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“