Z ničeho nic se mi rozsvítila oranžová výstražná kontrolka motoru na přístrojovce a z výfuku začal vycházet černý kouř.Zadní dvěře mám úplně začouzené.Přitom auto/motor jede pořád normálně a i zvuk motoru se nezměnil.V motoru jsem zběžným pohledem nic nezjistil,olej v normě.
Co s tím? Co by to mohlo být? Dojet s tím do servisu (cca 100km),nebo to radši nechat odtahnout?
černé výfukové zplodiny
černé výfukové zplodiny
TOYOTA Auris TS Hybrid 2017 

-
- Člen Týmu
Pravděpodobně to bude lambdasonda(oxygen senzor),mě se to stalo při cestě na dovolenou, u Grazu.Dojel jsem s tím do Rabacu, zavolal do TOYOTY technikovi, zkonzultoval závadu a po týdnu se vrátil.Motor šel v pohodě,žádný cukání, jen jsem ho šetřil max do 3000 ot./min.Ten černý kouř by měl znamenat, že lambasonda(jsou tam 2 před a 2 za kat.) nedává ŘJ správné(žádné)údaje a ten nesprávně dávkuje palivo?Mohl by to být i katalyzátor ale to by asi nejelo anebo s problémy, nevím jistě.
corolla-dříve
avensis-nyní
hilux-práce
avensis-nyní
hilux-práce
katalyzátor to nejni....
Ten by to být neměl. Přeci nemohu tvrdit, že když vyndám kat. z potrubí a místo něj dám jen trubku, že nepojede auto, ne? Mě by se spíš zdálo, že by auto jelo rychleji a rozhodně by to čmudiny nedělalo.
Vzduchové čidlo, lambdasonda (spíš ne - ta by jen zvedla spotřebu, rozkolísala volnoběh...), sáknoucí olej (i když to by byl kouř namodralej), špatný palivo.... Si myslím já.

Back in Czech.
-
- Člen Týmu