Celica vs. Civic

Tlachání o všem - bez zaměření!
Zamčeno
Weyraak
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Weyraak »

Dopuručil bych ti Civic 92-95 Hatch 1.5 84kW VTEC-E(nejlépe zachovalý kousek) - a proč? Jednoduše...když to šimráš tak jezdíš za max.6l/100km a když to solíš tak maximálně za 8l/100km další plus je pojistka a cena náhradních dílů, sortiment různých doplňků.... Na Civicovi se vyřádíš.... Přijdeš na spoustu věcí.... a po pár letech přesedláš stejně do Celicy, protože Integra a CTR bývají nechutně předražený.... Víc bych to asi nehodnotil... Sám jsem měl 1.6 ESi kde byla parádní spotřeba cca 6,5l/100km a dynamika taky moc hezká ale zase jsem musel velmi často dolévat olej, a to více než 1l/1000km na to že to ESi mělo jen a pouze opravdu nalazěné výfukové potrubí tak nejezdilo vůbec zle... ;-) kvůli spotřebě oleje jsem ji taky poslal do světa, tak jako téměř každý kdo prod¨ává Hondu nebo Celicu VVti z prvních sérií :x
7g - 2002 - 105kW - je to mazlice
6g - 1994 - 129kW - sold
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

pokud nemáš na uživení celicy, a na civica jo, je tu možnost kompromisu - NA supra MK3, provozní náklady nižší než u celdy, pořizovacka nižší jak u cíva :)
plusem vyšší bezpečnost, targa, klima, a vzhled + síla.
Semaforovej závodník nebudeš ale jede to také slušne, sice ne za spotřebu cíva ale upsorneji jak celda :D
Ronin
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ronin »

Weyraak píše:Dopuručil bych ti Civic 92-95 Hatch 1.5 84kW VTEC-E(nejlépe zachovalý kousek) - a proč? Jednoduše...když to šimráš tak jezdíš za max.6l/100km a když to solíš tak maximálně za 8l/100km další plus je pojistka a cena náhradních dílů, sortiment různých doplňků.... Na Civicovi se vyřádíš.... Přijdeš na spoustu věcí.... a po pár letech přesedláš stejně do Celicy, protože Integra a CTR bývají nechutně předražený.... Víc bych to asi nehodnotil... Sám jsem měl 1.6 ESi kde byla parádní spotřeba cca 6,5l/100km a dynamika taky moc hezká ale zase jsem musel velmi často dolévat olej, a to více než 1l/1000km na to že to ESi mělo jen a pouze opravdu nalazěné výfukové potrubí tak nejezdilo vůbec zle... ;-) kvůli spotřebě oleje jsem ji taky poslal do světa, tak jako téměř každý kdo prod¨ává Hondu nebo Celicu VVti z prvních sérií :x
jj díky,a proč 1,5Vtec-E a ne 1,6Vtec vim v čem se to liší,ale nevim co je lepší...??Přeci jenom má 1,6 o něco lepší krouťák...raději bych asi 6.generaci,ale to jen pouze pro to že jsou ty auta mladší...
Rychlost bez stylu neznamená nic.
Petura
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petura »

hehe, tak já řeším přesně stejný problém akroát s tím rozdílem že dosud sedlám Civic 1.4 66kW a rozmýšlím se nad Celicou 1.8 ...
i když mám jen slabou 1.4 tak ta jde do otáček a jak už tu někdo psal tak v 5tis ot. to opravdu teprv začíná :o)
Vti je Vti ale taky ta cena :?
Ronin
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ronin »

Petura píše:hehe, tak já řeším přesně stejný problém akroát s tím rozdílem že dosud sedlám Civic 1.4 66kW a rozmýšlím se nad Celicou 1.8 ...
i když mám jen slabou 1.4 tak ta jde do otáček a jak už tu někdo psal tak v 5tis ot. to opravdu teprv začíná :o)
Vti je Vti ale taky ta cena :?
A kvuli čemu jdeš do Celicy?a proč 1,8?Já sem taky uvažoval nad 1,8 ale všichni radí 2,0GTi(viz výše)to si myslim že by bylo jako moje první auto hooodně silný,nehledě k tomu že bych to neutáhl jako student..pojistku,benzín...ale určitě bych se s tim všude chlubil,jaký má moje auto stádečko :lol: Co sem jel v Golfu GTi a Astře GSi,tak takový svezení mi vyhovuje...kdyby se tomu rovnala celica 1,8 tak bych do ní nejspíš šel...proč sis ty vybral 1,8 a ne tu 2,0??
Petura
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petura »

moje volba na 1.8 padla kvůli rozšířenosti, dostupnosti a pořizovací ceně, spotřeba ...
ale po dnešní prohlídce a svezení do Celici nejdu, protože se do ní nevejdu, teda vejdu ale chci něco ještě o kousek většího ...
Civic 6.gen 3D je prostornější
Ronin
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ronin »

Tak to mě mrzí...1,8 byla jediná možnost jak mít Celicu,protože vysněnou celicu 2,0GTi bych neuživil-sice nevim kolik žere,ale už jenom pojistka je dražší o 3tis. pro nevydělávajícího člověka je to hodně...a když koukam,že i segra co má obsah 1,0 :D měla dřív problémy...no ale pod 1,6 nepůjdu...a když to bude v Hondě,tak to bude se 114 koněma i spotovní jízda :D Četl jsem recenzi o 1,8 hooodně jí toho vyčetli...a 2,0GTi vychvalovali,ani se nedivim...nejvíc mě štve že na pořízení auta je(budou to platit rodiče)ale na ten benzín a pojistku.... :cry:
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

Nevim co bude na tom "rodinem" vozitku za sportovni jizdu ale budis. Ty dve auta se nedaji srovnat co se tyce sportovniho vyziti.. Teda ted ale nevim jesli chces 5ti ne 3 dvero.
Obrázek
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
jirih
Řidič

Příspěvek od jirih »

na 1,8 pokud vim zpravidla v recenzích mluví špatně jen o výkonu + společně s 2,0 - nízký výkon potkávacích světel...

jinak podle mě ani není důvod - brzdy stejný, nápravy stejný (jen u 2,0 o 1,5 cm širší), převodovka stejná (jen v jiným obalu) atd atd, je to prostě stejný auto bez 55ps :)
mám ji už dlouho a na město + okresku stačí bez problémů... stovku za 10 nedá ani řada dvoulitrů z téhle doby a myslim že ani civic ne :)

navíc... má vůbec civic víceprvkové zavěšení zadních kol a 4 kotoučové brzdy :?: celica 1,8 ano a myslim že se to hodí :)

a pro doplnění - civic je tuctová potvora, celik je málo (ale ne pro to že by byly spatný) :) když sem si ji kupoval já v republice jich v 6g bylo 180, v brně asi 7 nebo 8, civiců snad tisíc :)
Celica T20, r.v. 97, 1,8i 16v, 115 hp
kola 7,5x17", obuto 225/45 R17

www.vase-krmivo.cz
vše pro psy, kočky a koně. Rozvoz zboží Pro Brno a okolí zdarma. 6000 položek k objednání, více než 85% zboží skladem. Zasíláme po celé ČR i SR
Enginedriver
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Enginedriver »

By mě zajímalo, kolik tak je v ČR Celik sedmé generace...
Toyota Celica 1.8 VVT-i 2002
jirih
Řidič

Příspěvek od jirih »

Enginedriver píše:By mě zajímalo, kolik tak je v ČR Celik sedmé generace...
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... highlight=

Dával to sem Vilda, aktuálnější údaje na internetu ministerstva a pokud vim tak ani jinde nejsou, moc aktuální to už není, tak alespoň pro zajímavost...

:)
Celica T20, r.v. 97, 1,8i 16v, 115 hp
kola 7,5x17", obuto 225/45 R17

www.vase-krmivo.cz
vše pro psy, kočky a koně. Rozvoz zboží Pro Brno a okolí zdarma. 6000 položek k objednání, více než 85% zboží skladem. Zasíláme po celé ČR i SR
sopo
Řidič

Příspěvek od sopo »

ja_ma píše:Nevim co bude na tom "rodinem" vozitku za sportovni jizdu ale budis. Ty dve auta se nedaji srovnat co se tyce sportovniho vyziti.. Teda ted ale nevim jesli chces 5ti ne 3 dvero.
no sprinty nééé :D
Ronin
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ronin »

Já na Civicovi nevidim nic špatnýho...určo chci 3 dvéřko...myslim si že s těma rozměrama to sportovní bude...a podvozek má skvělej!!!člověk si s tim může dovolit v zatáčkách to co ostaní a ni náhodou...!!!
Ronin
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ronin »

Jediný co lidem na civicovi vadí je to,že se musí točit...a to já rád!!! :D Chtěl jsem celicu 2,0GTi tu neuživim...takže jediná volba je Civic 1,6 se 114PS(možná VTi se 160)...když sem sbíral informace o celice 1,8,tak mi ji všude vymluvily...že motor vůbec netáhne
warrior
Manager Týmu

Příspěvek od warrior »

mas na mysli tedy civica coute?A to je vazne vevnitr vice mista nez u celdy?
celica 1,6
Zamčeno

Zpět na „Pavlačová plenárka“