Vibrace volantu - nevim pricinu.
Vibrace volantu - nevim pricinu.
Prave resim problem s vibraci volantu.
Rozvibruje se pri rychlosti okolo 100km/h a na rovne (nove silnici). Prosel jsem na predni naprave uz vse (3-krat to kontrolovali nezavisle servisy) a
krom tech popraskanych silent bloku ramen se nic nezjistilo. Tema to pry neni - to se shodli vsichni.
Gumy a rafky jsou vyloucene - to me napadlo jako prvni. Vymenil jsem rafky i gumy bezvysledne.
Az dnes mi v jednom servise zjistili na prave strane vuli v kloubu. V tom kloubu, ktery spojuje poloosu s kolem - nevim jak se mu rika. Vule je vetsi nez na leve strane. Pry to prave na rovne silnici, kdy naprava je klidu zpusobuje ty vybrace.
Co myslite, je to mozne.
Chtel jsem ho nechat vymenit, je ale problem co tam dat. Jde o to, ze idyz jsem dodavateli ND nadiktoval WIN, tak jsou mozne dve varianty kloubu 23/26 drazek a 24/26 drazek. Takze nezbyva nez to vyndat, spocitat, objednat, cekat par dni a pak to teprve dat dohromady.
Nemate s tim nekdo zkusenost.
Diky za pripadne reakce.
Rozvibruje se pri rychlosti okolo 100km/h a na rovne (nove silnici). Prosel jsem na predni naprave uz vse (3-krat to kontrolovali nezavisle servisy) a
krom tech popraskanych silent bloku ramen se nic nezjistilo. Tema to pry neni - to se shodli vsichni.
Gumy a rafky jsou vyloucene - to me napadlo jako prvni. Vymenil jsem rafky i gumy bezvysledne.
Az dnes mi v jednom servise zjistili na prave strane vuli v kloubu. V tom kloubu, ktery spojuje poloosu s kolem - nevim jak se mu rika. Vule je vetsi nez na leve strane. Pry to prave na rovne silnici, kdy naprava je klidu zpusobuje ty vybrace.
Co myslite, je to mozne.
Chtel jsem ho nechat vymenit, je ale problem co tam dat. Jde o to, ze idyz jsem dodavateli ND nadiktoval WIN, tak jsou mozne dve varianty kloubu 23/26 drazek a 24/26 drazek. Takze nezbyva nez to vyndat, spocitat, objednat, cekat par dni a pak to teprve dat dohromady.
Diky za pripadne reakce.
Avensis combi wagon, 2.0 TD, 2C-TE, 1999, stříbrná metla - král je mrtev
Ať žije král - Avensis combi wagon, 2.0 TDI, D-4D, 2002, tmavě modrá metla
Nevim jak velka vule to je (jaka je pripadna tolerance). Dali mi ale na usi stetoskop a kdyz s tou poloosou otacely, tak s mista na kloubu, kde byl stetoskop umisten bylo slyset jasne cvakani.kufor píše:zeby homokineticky kloub sposobil vibracie?
to tam musi byt hodne velka vola ne?
Takze nevim.
pokud mne znalosti neklamou, vše co se točí může vibrovat - proto- nejen kola a ráfky ale také kotouče a poloosy. Nevím jak velká je vybrace, ale skoro bych vsadil na kotouče. Kotoučet se zahřeje a zkřivý, následkem čehož se vyosí a může vzniknout vybrace.
Pokud se týká poloos i malinkaté nabourání od kamenu se může projevit.
V každém případě je tato závada opravdu nezáviděníhodná a těžko odstranitelná, případně za pomněrně vysokých nákladů.
michal
Pokud se týká poloos i malinkaté nabourání od kamenu se může projevit.
V každém případě je tato závada opravdu nezáviděníhodná a těžko odstranitelná, případně za pomněrně vysokých nákladů.
michal
Vibrace, pánové, vibrace
Je to rada "od stolu", ale zkusil bych najít pneuservis, který umí kola vyvažovat na autě.
A nejvíc s autem hází špatná styčná plocha ráfek - kotouč, ráfek - buben, kotouč - nába atd. To se stalo mě, nečistota (kus rzi z bubnu) se dostala pod ráfek a vibrovalo to jak blázen (v určitém rozsahu rychlostí). Naštěstí byla pomoc rychlá a snadná.

Je to rada "od stolu", ale zkusil bych najít pneuservis, který umí kola vyvažovat na autě.
A nejvíc s autem hází špatná styčná plocha ráfek - kotouč, ráfek - buben, kotouč - nába atd. To se stalo mě, nečistota (kus rzi z bubnu) se dostala pod ráfek a vibrovalo to jak blázen (v určitém rozsahu rychlostí). Naštěstí byla pomoc rychlá a snadná.
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vibrace volantu - nevim pricinu.
hod mi do SZ vinko a napiš zda jde o levý nebo pravý ( pokud by náhodou byly rozdílné ) pokusím se zjistit o jaký jde..jarmil píše:Prave resim problem s vibraci volantu.
Co myslite, je to mozne.
Diky za pripadne reakce.
Vibrace napříč léty a modely....
Ahoj, jsem sice lamka, ale mám ToYoTu Avensis 1.6 r.v. 1998, Avensis 1.8 r.v. 2004, avensis verso 2.0 r.v. 2004 a Yarise 1.3 v.r. 2006 a musím přiznat, že pouze oba modely Avensis mají problém s vibracemi přenášenými do volantu. Moc jsem se do toho nepouštěl u starší 1.6-ky, neb má najeto asi 580 tisíc km a už asi bych to nedal dohromady, ale u novější mi pomohlo vyměnit kotouče a destičky, změnit kola (pův. ocelové 16-ky) na 17-ky hliníkový a širší pneu a problém vibrací byl odstraněn. Sice jsem čekal spíš jen posunutí vibrací k jiné rychlosti, ale kupodivu to přestalo úplně. Tak to zkuste - hliníkáče obuté v tom rozměru se dají sehnat kolem 20ti tisíc, což je docela pohoda za klidná zápěstí při dlouhých jízdách.
- olstrane
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Trochu podobný problém mám taky a dnes jsem měnil kola a měl auto na heveru. Zjistili jsme že kolo jako takové má vůli. Dost jsem se vyděsil
ale při hýbání z kolem jsme přišli na to, že vůle je na tyčkách řízení a kuláky jsou ok. Trochu se mě sjíždí pneušky pujdu na geometrii a rovnou je chci vyměnit jestli nebudou stát milion
Vibrace jsou tak od 100 do 110KM/H
Ten kloub je divný, vůle na kloubu je patrná už při malý rychlosti.

- krchovman
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
ten sám problém: 100-110km, ale asi vím proč, když jsem byl na technické, tak mi servisák řekl, že mám trochu křivé kotouče , jen nepatrně, zatím to kakám , ve 190-ti se to ani nehne-)))))))olstrane píše:Trochu podobný problém mám taky a dnes jsem měnil kola a měl auto na heveru. Zjistili jsme že kolo jako takové má vůli. Dost jsem se vyděsilale při hýbání z kolem jsme přišli na to, že vůle je na tyčkách řízení a kuláky jsou ok. Trochu se mě sjíždí pneušky pujdu na geometrii a rovnou je chci vyměnit jestli nebudou stát milion
![]()
Stodevadesat s tim jezdiz kde? Z Macochy dolu? Nechtel bych te potkat v protismeru.krchovman píše:ten sám problém: 100-110km, ale asi vím proč, když jsem byl na technické, tak mi servisák řekl, že mám trochu křivé kotouče , jen nepatrně, zatím to kakám , ve 190-ti se to ani nehne-)))))))

- krchovman
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
jednou jsem skusil co to dá-))) na prázdné dálnicijarmil píše:Stodevadesat s tim jezdiz kde? Z Macochy dolu? Nechtel bych te potkat v protismeru.krchovman píše:ten sám problém: 100-110km, ale asi vím proč, když jsem byl na technické, tak mi servisák řekl, že mám trochu křivé kotouče , jen nepatrně, zatím to kakám , ve 190-ti se to ani nehne-)))))))

V takove rychlosti na nasi dalnici bych mel hlavu plnou jinech starosti nez abych koukal co dela volant.krchovman píše:jednou jsem skusil co to dá-))) na prázdné dálnicijarmil píše:Stodevadesat s tim jezdiz kde? Z Macochy dolu? Nechtel bych te potkat v protismeru.krchovman píše:ten sám problém: 100-110km, ale asi vím proč, když jsem byl na technické, tak mi servisák řekl, že mám trochu křivé kotouče , jen nepatrně, zatím to kakám , ve 190-ti se to ani nehne-)))))))
![]()