Prosím o radu

zdokumentovali jste nějaký postup? tady je ten pravý prostor pro zveřejnění
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

To jsem zvedav. A nafot to opravdu ze vsech stran a sundej filtr. Ja se nechci prit s erudovanymi odborniky ze servisu toy kteri urcite dokazi dobre namontovat autoradio,vymenit olej nebo vyvazit a dofouknout kolo... Ale mel jsi nekdy treba babetu nebo nejakou jinou motorku? To za co tahalo lanko bylo soupatko a od toho odvozeny nazev karburatoru. Toyota prestala davat karbce skoro pred 20lety.... A co je mi znamo ani jeden nebyl soupatkovy. Jak vubec prisli na slaby podlak v rozdelovaci? Oni zkratka potrebovali vykazat nejakou cinnost za kterou dostanou zaplaceno.
gygy
Člen Týmu

Příspěvek od gygy »

Já to nafotím. Když sundám filtr, tak na vstupu do karburátoru je válec který se vodorovně pohybuje a otvírá sání do karburátoru. Možná proto tomu říkají šoupátkový.Jsou tam i nějaké trubičky přes které zřejmě nasává nebo vstřikuje palivo.Uvidíš na fotkách.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

To jsem opravdu zvedav. Opravdu nemam vedomi ze by neco takoveho toy montovala. Nikde jsem o tom nic nenasel. Konstrukce karburatoru dnes uz mnoha mechanikum moc nerika. Soupatkove karbce opravdu pouzivaji vicemene jen motorky. Tohle by byla opravdu rarita. Dokazal by jsi ten karbec sundat a nafotit i vstup do sani? A ten karbec opravdu ze vsech stran.
gygy
Člen Týmu

Příspěvek od gygy »

Nafotím co půjde, ale nechtěj po mě abych ho sundal. To už bych to nemusel dát dohromady, protože to je šílená směť hadiček.Příležitostně kdyby jsi měl cestu kolem, tak se klidně napiš nebo zavolej na 723826819.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Občas se tam vyskytnu. Prosím Tě zkus mi podrobně popsat tu závadu. Vyskytla se najednou nebo postupně?
gygy
Člen Týmu

Příspěvek od gygy »

Tak jsem to nafotil a tady je výsledek.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Co se týká závady. Asi od roku 1998 jsem tam měl plyn a jezdilo a startovalo to docela dobře. Několikrát za tu dobu fouklo těsnění pod hlavou,ale to mělo spojitost s tím, že to byla bouračkaa musel se opravovat blok.Nakonec to na benzín přestalo pořádně jezdit a výfuku šel černý dým.Ale protože to na plyn jezdilo tak jsem se po tom nepídil. Možná už v tu dobu tam bylo již něco přehozeného.Když to naposledy loni na podzim fouklo, tak jsem se rozhodl dát druhý motor a protože plyn tam nebyl legálně, tak jsem se rozhodl, že to na ten benzín rozjezdím. Auto něchtělo akcelerovat a prostě se tomu moc nechtělo jezdit. Zašel jsem do servisu ale ti mě moc nepomohli. Tak jsem nad tím přemýšlel kde je co přehozené a nakonec jsem přehodil hadičky na obrázku 4552. Jedna vede k filtru a druhá do toho dílu co má na sobě bílou tečku.Auto začalo fungovat, ale stále ta akcelerace není ono. Pomalu to reaguje.Navíc se mě zdá že to má docela velkou spotřebu. V servisu mě řekli o tom podtlaku, přestavili mě předstih na 13 stupňů. Rozhodně se to zlepšilo, ale chci přijít proč na tom rozdělovači není údajně ten potřebný podtlak který by dokázal přestavit předstih.Jo a to šoupátko když sešlápnu plyn tak se otevře jen málo,tak jak je na fotce. Zkoušel jsem to nastartovat a při běhu se mě zdá, že se to otevírá i samo a víc. Také jako kdyby to fungovalo na nějaký podtlak. Z těch trubiček nic nejde a benzín se objeví při několikerém sešlápnutí plynu na konci toho šoupátka. Jako bych ho napumpoval do karburátoru.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Tak tohle je opravdu "kousek". Neznám ho. Podle fotek je opravdu soupatkovy. Hodně mi připomíná solex. Černý dým je buď vadný sytič nebo bohatá směs. Z toho že nefunguje economěr bych řekl že sytič. Každopádně tohle bych potřeboval vidět naživo. Podtlaky by měly ústít někam do sacího potrubí přes termo a elektro ventil. Kvůli sytiči. Když pojedu kolem určitě se zastavím. Tohle mě docela zajímá. Vypadá to i na dvě komory. Ale ta první by se měla otevírat mechanicky.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

A ty ten druhý motor máš? Je na něm karburator? Nebo jsi přehazoval celé potrubí? Nezůstal pod ním náhodou směšovac od plynu?
gygy
Člen Týmu

Příspěvek od gygy »

Ten motor co jsem koupil byla stříkačka, takže jsem použil jen motor a karbec se předělal ze starého. Z plynu na něm nic nezůstalo. Mezikus na plyn mě udělal jeden fachnam speciálně a ten byl mezi filtrem a karburátorem.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Tak to jsi možná právě udeřil hřebíček na hlavičku. ;) tohle jsi jim v servisu také řekl? Předpokládám že došlo k přehozeni hlav? Nebo jen sacího potrubí s karbcem? Pokud druha varianta,tak strikacka a karbec mají rozdílné časování. Teď už chápu ten slabý podtlak v rozdělovaci. Stříkačka má sice rozdělovac ale předstih řídí elektronika. Spatne postavene rozvody atd atd No prostě těch rozdílu je celá řada a důvodů proč se to takhle chová může být desítka. Ten motor bych musel vidět,rozebrat a pak by se vidělo. Jinak karburator jsem objevil v noci. Opravdu je to bývalý solex a je v katalogu aisan. Je to typ K. Vyvinuty ve spolupraci s GM.Používal se výhradně pro usa. A co se plynu týká,můžeš být rád,že jsi neuhořel nebo něco podobného. On fachman sice vyrobil mezikus ale davat ho nad karburator je hazard se zivotem. Ale to uz ted nema smysl resit. Kazdopadne co se motoru tyka tak zapojeni hadicek muze byt v poradku,ale kombinaci karbce a strikacky mohlo dojit k nekolika dalsim chybam.
gygy
Člen Týmu

Příspěvek od gygy »

Na ten motor co jsem tam dal bylo předělané sací potrubí i s karburátorem, ale předělával se i rozdělovač. Vpodstatě se tam dal očesaný motor a a ostatní věci se dali z původního.Myslíš, že by to mělo takový vliv? Ty motory jsou snad mechanicky stejné. V servisu dělali ventily i předstih a ty snad dali na správné hodnoty.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

To nemyslím,to vím. První rozdíl který je hodně rozdílný je časování vačky. V i a karb je úplně jiné. Rozdělovac to samé. Já se vůbec divím,že to jde nastartovat a jede to. Opravdu.
gygy
Člen Týmu

Příspěvek od gygy »

Takže to znamená vyměnit hlavy. Tu původní ještě mám.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

No jo ale v jakém je stavu. Možná by stačilo jen přehodit vacku. Ale nemusí souhlasit její uložení. Prostě kdybych já takto předělával motor tak ne jako jsi to udělal ty ale celé hlavy. A jaké jsi nechal zapalování? Od i nebo karb? Určitě jsou rozdílné i kompresní poměry takže předstih je také jiný. Motory jsou mechanicky stejné ve vrtání a zdvihu.
gygy
Člen Týmu

Příspěvek od gygy »

Z motoru co jsem koupil mám vlastně blok a hlavu. Ten byl v celku. Vše ostatní jsem nahradil díly z původního motoru. Takže připadá v úvahu pouze ta vačka.Jak jsem říkal, startuje na drc, po předělání předstihu to už taky docela jede, ale přece jenom, nevím jak bych to nazval, je to při akceleraci takové "tupější". Jestli budu mít trochu času tak přehodím buď tu vačku nebo celou hlavu.
Odpovědět

Zpět na „Návody, příručky, manuály“