1ZZ-FE VVTi 105KW

vše ohledně modelové řady Celica
Petr_K
Člen Týmu

Příspěvek od Petr_K »

To Zeratul: S odlehčením (ať už setrváku, nebo kladek) nepřidáváš výkon motoru, jen zmenšuješ jeho stráty (výkon motoru se nezmění). TRD i Fidanza budou určitě kvalitní, já bych ale začal trochu odjinud....svody, komplet výfuk+CAI a uvidíš, že nárůst poznáš...teprve až potom bych asi uvažoval nejdřív o kladkách, potom o setrváku.....přeci jen každodenní ježdění s lehkym setrvačníkem neni žádnej med.
Ještě k tomu oleji....5W40 je pro celoroční používání v ČR rozhodně lepší než 5W30.
Zeratul
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zeratul »

Tak jsem trochu brouzdal po webu a narazil na tohle:
http://www.tuning-forum.org/viewtopic.p ... 5f74e76fc7
Docela tam tu Fidanzu pomlouvají :?
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Petr_K píše:To Zeratul: S odlehčením (ať už setrváku, nebo kladek) nepřidáváš výkon motoru, jen zmenšuješ jeho stráty (výkon motoru se nezmění). TRD i Fidanza budou určitě kvalitní, já bych ale začal trochu odjinud....svody, komplet výfuk+CAI a uvidíš, že nárůst poznáš...teprve až potom bych asi uvažoval nejdřív o kladkách, potom o setrváku.....přeci jen každodenní ježdění s lehkym setrvačníkem neni žádnej med.
4 Petr_K: Zřejmě si asi opět špatně pochopil. I když nevím co jsem napsal špatně když řeknu že přibude výkon motoru který je potřeba k jejich roztočení. Už jsem to tu rozebíral jinde. Úpravou saní před klapkou neovlivníš nic. Úpravou mezi klapkou a ventilem ovlivnis křivku a zvýšení točivého momentu. Co se svodu a výfuku týká... Správně naladěnými svody získás asi tak 2 až 8%(obecně) výkonu. To pro to,že se zlepší vyplach a plnění válce. Takže se do motoru dostane více směsi. Ona se tam dostane i tak,ale s laděnýmy svody o trochu lepší poměr čerstvá směs:zbytek výfukových plynů. Proto je u nich nárůst výkonu. Toto jde ovšem ruku v ruce se zbytkem výfuku který už neovlivňuje výkon,ne on ho ovlivňuje ale už nijak znatelně,ale opět jen kroutici moment.(hlavně). Rapidním zásahem do konstrukce motoru se výkon nezvýší. Tebou uvedené se bude pokud použije nějaké odladěné komponenty pohybovat nárůst výkonu tak kolem 8 až 10koní. A to rozhodně nebude odpovídat vynaloženým penězům.
Andrey
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Zarovku do predniho blinkru.

Příspěvek od Andrey »

Nazdar neznate nekdo typ zarovky co ma bejt v prednim blinkru 7 gen celicy?
Ja nasel v ni PI 21 W PHILIPS 12V 21W 6F4.... Vygoogloval jsem to, a nic.
Rovnou kdyby byl treba link :-) . No dobre uz mlcim...:-D
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Vyndej prdlou, jdi na benzinku a ukaz jim ji. Dostanes presne takovou neprdlou. Nevim co chces googlit.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Andrey
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Zarovka

Příspěvek od Andrey »

Je to atyp (prekvapive) To vis ze jsem se ji snazil koupit a sehnal jsem ji.... nepasovala. Jsou tam takove dva vystupky a na celice musi byt v poloze 5 hodin a pet minut. Na benzince bezne koupis v poloze sest hodin.... tak jsem se nastval vzal jsem pilnik a tu packu jsem ubrousil .... a hle :-) funguje to
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

Dovolil bych si obnovit toto tema s motorem 1ZZFE, at nemusim zakladat dalsi. O vikendu mi totiz asi motor s najetyma 83tis. kleknul (pri 3000ot a rychlosti 60km/h). Nevite nekdo o servisu v okoli Svitav, kde by se mi na to mohli mrknout? Pripadne aspon navest na to, kde by mohla byt pricina? Motor prosel velkou servisni prohlidkou pred 2000km, takze jsem nepredpokladal nejaky problem a najednou asi na sekundu broblikly vsechny kontrolky a motor se vypnul. Natocit jde, ale vydava hrozne kovove zvuky, proto jsem ho dal netrapil a auto nechal odtahnout. Jako prvni jsem zkontroloval olej a zjistil jsem, ze byl na "suchu". Kontrolka poruchy mazani nesvitila. Proste nechapu :cry:
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP :(
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen :)
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

Jestli je to jako u starých Toyot (i když bych se divil) tak kontrolka ukazuje, jenom v případě nízkého tlaku oleje. Což znamená, že tam třeba ještě nějakej olej je, aby ho čerpadlo nasálo a dalo dostatečný tlak, ale může být nízká hladina a klika má problém.

Podle těch kovových pazvuků bych si dovolil laicky usoudit, že to bohužel bude zrovna ta klika :-(
Zeratul
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zeratul »

Celica 7g nemá žádnou kontrolku hladiny oleje, ale jenom kontrolku tlaku oleje a to je docela rozdíl. Hladinu nejde zkontrolovat jinak, než ručně měrkou.

U mr2 to asi bude to samé, když je tam stejný motor...
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

Takže jako u Celic z let osmdesátých - teda na tomhle ty kluci japonský tolik šetřit nemuseli a jedno čidlo přidat...
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Zeratul píše:Celica 7g nemá žádnou kontrolku hladiny oleje, ale jenom kontrolku tlaku oleje a to je docela rozdíl. Hladinu nejde zkontrolovat jinak, než ručně měrkou.

U mr2 to asi bude to samé, když je tam stejný motor...
No já se nechci přít,ale pár typu motorů různých značek už jsem viděl,ale žádný z nich neměl čidlo na kontrolu hladiny oleje. Vždycky jen měrku.
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

A je teda mozny, ze se po dvou tisicich kilometrech najednou ztrati 4.5 litru oleje? Pred vymenou jsem najel taky dva tisice km a bylo vse v pohode...predpokladam, ze kdyby to papalo olej v takovymto mnozstvi uz predtim, tak by jim pri vymene nic nevyteklo a pidili by se po pricine. Pokud ovsem ten olej byl vemenenej a ne jen napsanej na fakture...
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP :(
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen :)
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
Zeratul
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zeratul »

No ono je taky možnost, že ti tam dali nějaký řídký olej, který ti nepobraly pístní kroužky a dostal se ti do spalování.... Možná že v tomto případě to jde vyjezdit za 2t km
Petr_K
Člen Týmu

Příspěvek od Petr_K »

Tady je o tomhle problému nějaký povídání: http://newcelica.org/forums/showthread.php?t=254035
S mou angličtinou to není nijak zvlášt slavný, tak se na to někdo koukněte, co z toho vyčtete.
Petr_K
Člen Týmu

Příspěvek od Petr_K »

Tady je Service Bulletin týkající se problému nadměrné spotřeby oleje u ZZT-FE motorů: http://toyota-club.net/files/07-01-10/eg6020-toy.pdf
Odpovědět

Zpět na „Celica“