Prosím o radu

zdokumentovali jste nějaký postup? tady je ten pravý prostor pro zveřejnění
gygy
Člen Týmu

Prosím o radu

Příspěvek od gygy »

Dobrý den,
prosím o radu. Mám Toyotu Corollu 1.3 XL, Liftback, r.v. 1988. Měl jsem problém s tím že se po přidání plynu motor nejdříve zadusil a pak se rozjel i když to pořád nebylo ono. Byl jsem s tím v odborném servisu Toyoty, ale nevěděli si s tím rady. Doma mě napadlo zda ta směs hadiček u karburátoru je zapojená tak jak má být, a po zhlédnutí jsem přehodil dvě hadičky a zdá se, že je vpořádku. Chtěl bych zapojení hadiček překontrolovat, ale v servisu nejsou prý schopni toto udělat protože je to auto z roku 1988 a nic k tomu nemají. Můžete mě někdo poradit případně poslat nějaký návod, fotky či něco podobného jak by měli být zapojené. Jak to nafotím tak přidám fotky. Můj email je jiri.grygar@mestopv.cz. Díky. Grygar
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

V Prostějově tuším není servis Toyota, nejbližší je až v Olomouci, pozor tedy na případné "odborníky". Schéma je možné zkusit vytáhnout z dokumentace přímo od Toyoty, stačí mi poslat soukromou zprávou VIN kód a model kód, obojí je na štítku na přepážce v motorovém prostoru.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

No pokud můžu přispět svojí praktickou radou,tak cca před 3roky jsem řešil podobný problém. Zapojení hadiček nech tak jak je. Myslím že by tam měl být podtlakový karburator aisan. Problémů může být několik. První je že na hadičkach jsou osazeny takové malé plastové válečky-filtry. Ty můžou být ucpané. Druhá věc je přicpané saní k podtlakove regulaci predstihu a akceleracnimu prisavani z plovakove komory. Druhou komoru otevira az podlak sani motoru. Pod karburatorem je izolacni podlozka s takovou U drazkou kterou se dostava benzin z plov.komoru primo do sani a vlastne supluje akceleracni pumpicku druheho stupne. Ty seslapnes plyn a nez se vytvori dostatecny podtlak pro otevreni druhe klapky tam tudy saje benzin a tak nevznika "dira" na plynu. Kazdopadne doporucuji pouze vse rozebrat a vycistit. Ten problem ktery jsem resil ja zpusobily nejdriv necistoty a potom mechanik ktery se problem snazil odstranit. Vsechno sice nadherne vycistil ale jelikoz nemel origo tesneni pod karburator,vyrobil vlastni,kde zapomel udelat otvory pro toto podtlakove sani a problem zustal. :-)
gygy
Člen Týmu

Příspěvek od gygy »

Především děkuji Beavrovi aza ochotu a zaslaná schémata. Nakonec se ukázalo, že je to nějaká US verze karburátoru.Co jsem byl schopen tak jsem zkontroloval takže dvě hadičky byly špatně zapojené a o opravě to jakž takž jede. Ale narazil jsem ještě na jednu odchylku kterou jsem zakreslil do přiloženého schématu.Červeně je moje zapojení, přičemž auto funguje, jen při akceleraci to není ono.Při zapojení podle schématu to nedrží volnoběh a ani nejede.Naposledy jsem s tím byl v servisu v Olomouci tento pátek. Ti alespoň přišli na to, že podtlak u rozdělovače, který přestavuje předstih je tak slabý, že to přestavování nefunguje. Možná je tam ještě něco jiného. Možná to má něco společného s tím elektroventilem co sháním v poptávce. Kdyby jste měl někdo s tímto karburátorem zkušenosti ozvěte se mi. Přijel bych se i podívat pokud to nebude daleko. Děkuji.
Obrázek
[Obrázek
Obrázek
Obrázek
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Muzes se podivat co tam mas za znacku a typ karburatoru? Z tech fotek to neni videt. Podtlakova regulace predstihu je zapojena bud na druhou komoru karburatoru nebo na sani pod karburatorem. To co mas v poptavce je elektroventil pro sytic.
gygy
Člen Týmu

Příspěvek od gygy »

Je to někde napsané na tom karburátoru?
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Je. Znacka je normalne na odlitku a typ je na takovem hlinikovem plisku prisroubovanem na viku. Jenze po tom rozebirani uz to tam byt nemusi. Pokud to bude aisan schemata zapojeni nekterych typu mam. Mas na budicich ukazatel economy?
gygy
Člen Týmu

Příspěvek od gygy »

Ekonoměr tam mám, ale taky mě nefunguje. Občas se jako vzpamatuje ale za nějaký čas zas nejde. Ještě se podívám na ten typ, ale myslím že to je AISAN a karburátor je šoupátkový.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Ekonomer je podtlakovy a ovlada ho prave ten ventil ktery poptavas. Soupatkovy asi nebude.
gygy
Člen Týmu

Příspěvek od gygy »

Tak jsem prohlédl ten karburátor a na odlitku je Toyota a štítek jsem bohužel nenašel a ani není vidět , že by tam nějaký někdy byl. Jak budu mít k dispozici foťák, a to by mělo být zítra večer, tak to nafotím.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Podívej se ke mě do galerie. Jestli není podobný. Je z roku v88
gygy
Člen Týmu

Příspěvek od gygy »

Jak se do ní dostanu. Naveď mě.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Profil->osobní galerie a podívej se i na ten co je v autě. Mohl by to být on. Ten ventil k economy je na levé straně. Současně ovládá klapku druhé komory a sytič
gygy
Člen Týmu

Příspěvek od gygy »

Už to mám.
gygy
Člen Týmu

Příspěvek od gygy »

Tak jsem se podíval ale nic podobného tam není. Ten můj karburátor opravdu vypadá jako kdyby měl šoupátko.Dá se to těžko vysvětlit nejlepší bude ta fotka. V servisu to taky označili jako šoupátkový.
Odpovědět

Zpět na „Návody, příručky, manuály“