Změna podsvícení budíků

vše ohledně modelové řady Celica
Kysi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Změna podsvícení budíků

Příspěvek od Kysi »

[quote="Kotass"]Možná už se to tady v minulosti řešilo x-krát, pokud ano omlouvám se, ale na foru 6gc.net jsem našel nabídku plug&play (jednoduše vyměnitelných) diod na změnu podsvícení palubky u 6th gen.

V nabídce jsou barvy červená, modrá, zelená, bílá a jantarová.

http://www.6gc.net/forums/index.php?showtopic=53237

No panove taky jsem se rozhodl ze si zmenim budiky a zalibily se mi jedny indiglo na polskych strankach, kde maji pro 5. i 6. gen.

http://www.moman.pl/index.php?a=opis&k=30&id=167

(mam ty cerveno bile :-) ), ale ted mi nekdo poradte jak setrne oddelat ty rucicky z budiku a hlavne teda jestli vubec jdou sundat nejdriv ty zarazky na rucicky, aby mohly rucky klesnout uplne na nulovou pozici, bo jinak nevim jak moc by se ta osicka rucicek obtocila dokola, kdybych je vyndal primo... Jo a taky jak se zbavit na rychlomeru toho prodlouzeneho koliku, kterym se nuluje kilometrovnik...? Zkousel jsem ty rucicky horem spodem i s trochou hrube sily za pomoci vidlicky, ale drzi jako cert a s kombinackama uz je mi to celkem lito rabovat...
Mate s tim nekdo nejake zkusenosti?
Celica 2.0 GT 97' ST202 [3S-GE] (125kW/170HP)
Petr
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr »

to je dobrý i na 5.gen to maj
to by mě taky zajímalo jak to zdělat a nepoškodit nemáte někdo podrobnej návod jak ty ručičky sundat??
Avensis T22 D4D,r.v.10/01
Celica 2.0.GTi r.v.05/90
Obrázek
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

ručičky se musí sundat prostě silou, nebojte, je jen nasazaná a ta zarážka na ručičku je bohužel "nesundavatelná" tu musíte nějak šikovně odštípnout a pak tam zase nalepit(nebo jí zezadu zatavit), btw jinak ty budíky z polska sou fakt super, přemejšlim že bych je objednal :)

edit: ještě mě napadlo že ručička otáčkoměru se nastaví na nulovou pozici až když otočíte klíčkem, jinak pokud by neměla tu zarážku tak bude ukazovat cca -2000ot.(proto je tam ta zarážka :) )
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Smirek
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smirek »

tak ty budiky mazec :shock: nato, ze nemam rad polaky, tak tohle bych i bral..Jak to vypada s cenou postovnym a tak. Diky za info
Celica T20 1.8
kufor
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kufor »

chlapi, to mi nerobte :)
slubil som si, ze na celice nic robit nebudem okrem standardneho servisu, ale toto je proste bomba
oproti tomu zelenemu brcalu uplna krasa
Toyota Celica, ST202, '97
2.0GT 125kW/170hp
Kysi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kysi »

no prave s temi zarazkami je to prekerka, jeste mi radili treba nahrat nejake tenke klesticky a tu plastovou zarazku ohnout a pak narovnat, ale jestli jak rikas se po zapnuti klicku nastavi rucka otackomeru sama na nulu, tak tim je problem s cejchovanim rucky vyreseny :-). Dalsi vec ale je, ze na tom budiku otackomeru jsou navic tri propsvetlene ikonky (na dvere, dalkovky a brzdy tusim) - a na tech indiglo je pro ne dole vyrezany otvor, takze tak jako tak ty indigla musi dat na ne, nebo alespon ty origose ostrihnout a tak, aby tam zustala ta zarazka s temi ikonkami (tak aspon sem nad tim dumal jak to poresit, protoze pod tou rucickou uz tolik mista pro oba ciferniky neni a rucka pak drhne)...

a jak je s rychlomerem? ocejchuje se taky po zapnuti klicku na nulu? Bo tam je navic jeste problemek co s tou tycinkou na nulovani kilometrovniku...?

garfielld píše:ručičky se musí sundat prostě silou, nebojte, je jen nasazaná a ta zarážka na ručičku je bohužel "nesundavatelná" tu musíte nějak šikovně odštípnout a pak tam zase nalepit(nebo jí zezadu zatavit), btw jinak ty budíky z polska sou fakt super, přemejšlim že bych je objednal :)

edit: ještě mě napadlo že ručička otáčkoměru se nastaví na nulovou pozici až když otočíte klíčkem, jinak pokud by neměla tu zarážku tak bude ukazovat cca -2000ot.(proto je tam ta zarážka :) )
Kysi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kysi »

Smirek píše:tak ty budiky mazec :shock: nato, ze nemam rad polaky, tak tohle bych i bral..Jak to vypada s cenou postovnym a tak. Diky za info
No ja to resil tak, ze mam v praci kolegyni z Polska, ktera si to objednala na sebe a pak mi to dovezla, takze postovne vyslo na par zlotych :-) a celkove cena za budiky, invertor + jeste cervena barva na rucicky i s postovnym to vyslo na 1600,- coz jeste aspon teda pro me je akceptovatelne :-)
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

pokud vim tak ručička od tachece se vůbec neřeší, myslim co se nějakýho štělování týče, ona prostě neumí klesnout pod 0, takže ta se prostě jen nasadí a je hotovo :)
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Kysi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kysi »

garfielld píše:pokud vim tak ručička od tachece se vůbec neřeší, myslim co se nějakýho štělování týče, ona prostě neumí klesnout pod 0, takže ta se prostě jen nasadí a je hotovo :)
No nevim jak to mate na petkach, ale pokud jak rikas rucka nespadne pod nulu, tak na co by tam asi potom na ni byla ta zarazka?? Zkousel jsem ji schvalne trocha ohnout, aby rucka klesla apon trochu pod nulu a nevypadalo to ze by se po otoceni klicku v zapalovani chtela sama na nulu ocejchovat... takze ja bych ji radeji resil, protoze pak uz neni problem si podle otackomeru a stacionarniho radaru nekde v dedine celkem presne ocejchovat i rucku od rychlomeru, abych to pak nemusel stelovat treba tyden jak magor (jak nekteri psali) :-)

na polskem foru uz to nejaky typek cele resil a udelal k tomu i navod, jenze odkaz uz nefungoval, tak jsem mu poslal echo, tak snad se ozve a pak dam vedet i sem...
Celerak2.0Gti
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Celerak2.0Gti »

onehdá sem si budíky rozdělal, abych na ručičkách napravil, co nějaký předchozí majitel napáchal... ručičky šly s troškou síly stáhnout dolů, a cejchování jsem provedl v autě, tzn připojit přístrojovku bez krycího plexi, zapnout klíček a nasadit ručičky (jo před sundáním jsem si kouskem papírový pásky poznačil pozici ručiček :) ) nicméně po zahřátí motoru po jízdě jsem si ještě doladil ručičku od teploty, pořád ukazovala trošku jinak než kolik ukazovala při zahřátým motoru.. ale to jsou jen maličkosti, který během pár jízd vychytáte a pak už jen dát zpět to krycí tentononc :D
"Její největší problém je v tom, že se u nás nikdy oficiálně nedostala do prodeje. Byla to velká chyba…"
Celica 91 2.0 Gti 115 kW
www.motorteam.webnode.cz
www.sportovnivozy.cz
Kysi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kysi »

Tak ty budiky uz tam mam a vypadaji suprove :-) (musim jeste poresit foto a vsechno sem hodim) - jinak s cejchovanim to nakonec dopadlo lip nez jsem cekal - rucky po oddelani zarazek sice klesnou az za spodni hranici na opacnou stranu, ale po sepnuti klicku se sami nastavi na nulu (ovsem na skutecnou nulu, tj. na samy zacatek ciferniku (tady je nejlepsi si to poznacit), proto jsou zarazky o malinko vys z toho duvodu, aby to nevypadalo tak divne kdyz rucky vyleti zespodu na nulu), no a palivomer se samozrejme nastavi na stav ktery mu odpovida :-). takze i kdyz se pak pri sundavani rucek s osickou pootoci, staci po sepnuti klicku chvilku pockat a se vse ocejchuje a rucky normalne jemne nasadit a pripadne pak na finalni pokus doladit - Diky Japonciici :-))
P.S. Zarazku na otackomeru jsem zachranil bez ujmy a tu z rychlomeru jsem nariznul a ohnul a pak zpetne prilepil sekundakem a hotovo bez problisuu :-)
Celerak2.0Gti
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Celerak2.0Gti »

po delší době sem hodím fotky, jak to vypadá na 5g :) podsvícení ručiček se taky vyřešilo, což je vidět na druhé fotce :)

Obrázek Obrázek
"Její největší problém je v tom, že se u nás nikdy oficiálně nedostala do prodeje. Byla to velká chyba…"
Celica 91 2.0 Gti 115 kW
www.motorteam.webnode.cz
www.sportovnivozy.cz
petiss2.0Gti
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petiss2.0Gti »

Tak tak, mám to v podstatě úplně stejně jak Celerak, akorát budíky mi nesvítí modře, ale bíle :) a to nasvícení ručiček UVčkem je brutální, můžu vřele doporučit ;) :)
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

jak ste to kua hosi spravili? aj ja chcem.. :-) to sa da zrejme kupit, ze?
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
petiss2.0Gti
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petiss2.0Gti »

gabko24 píše:jak ste to kua hosi spravili? aj ja chcem.. :-) to sa da zrejme kupit, ze?
To víš že jo, Kysi tu má tuším na první straně odkaz na výrobce toho indigla a od něj je i barva na ručičky - je vlastně stejná jak barva na budíkách, takže to pak výsledně k sobě krásně ladí jak je vidět na fotečkách :) Pro víc info písni třebas SZ nebo přímo Kysiho, ten ti poradí jak to objednat atd. ;)
Odpovědět

Zpět na „Celica“