Celica vs. Civic

Tlachání o všem - bez zaměření!
Zamčeno
Ronin
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Celica vs. Civic

Příspěvek od Ronin »

Jsem v období,kdy si vybírám své první auto.Konečně jsem to omezil na 2,ale motor jsem nevybral...Buď to bude Celica 6.gen,ale nevím jestli 1,8 nebo 2,0GT...nemám zkušenosti s těmito motory...jel jsem s Golfem 3 2,0GTi a s Astrou GSi takový výkon,150PS,mi stačil....a druhé auto,u kterého zvažuji koupi je Honda Civic 6.gen(96-01) 3.dveř s motorem 1,6VTEC(114) nebo 1,6VTEC VTi(160PS)...budu rád za každou radu...
Rychlost bez stylu neznamená nic.
Kotass
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kotass »

Kup hondu .. 8)
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

prijde mi jakoby ty dva topicy byly udelany za zamerem flamu, BMW vs toyota a honda vs toyota :D
Ronin
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ronin »

greddy píše:prijde mi jakoby ty dva topicy byly udelany za zamerem flamu, BMW vs toyota a honda vs toyota :D
Sorry,ale já neovlivnim kdo tady co napíše.
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

ja jen ze to zavani umyslnou provokaci :D

sel bych do toyoty 6G z jedineho duvodu a tou je vybava, pohodli ergonomie a slusna prakticnost kterou honda postrada...a neokoukanost
Ronin
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ronin »

A s jakym motorem radíte koupit tu Hondu?VTi se špatně shání...ale pořád je na 1.místě.Proč ne Celicu?Co je na ní špatný?Potřebuju vědět všechny klady a zápory na motorech i celkově na těhlech dvou autech,i provozní náklady...
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Celica bude mit kazdopadne navrch diky objemu co do kroutaku - coz se pozna treba be stoupanich, protoze Civic tam proste musi zurive jit do otacek. Da se nicmene predpokladat, ze diky tomu ty VTEC/VTI motory budou dost vylitany, hafo lidi je toci a toci...
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

proste kdyz sezenes v super stavu to nebo ono tak mas vyhrano :wink: a ze to neni lehky
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
petiss2.0Gti
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petiss2.0Gti »

Beaver píše:Celica bude mit kazdopadne navrch diky objemu co do kroutaku - coz se pozna treba be stoupanich, protoze Civic tam proste musi zurive jit do otacek. Da se nicmene predpokladat, ze diky tomu ty VTEC/VTI motory budou dost vylitany, hafo lidi je toci a toci...
Tak v tom vytáčení VTECů ti musím dát za pravdu. Kámoš má Civica 1,8 VTEC a ten ho točí skoro pořád kolem 5tis a výš. Celkově prostě jezdí jak prase :?
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

petiss2.0Gti píše:
Beaver píše:Celica bude mit kazdopadne navrch diky objemu co do kroutaku - coz se pozna treba be stoupanich, protoze Civic tam proste musi zurive jit do otacek. Da se nicmene predpokladat, ze diky tomu ty VTEC/VTI motory budou dost vylitany, hafo lidi je toci a toci...
Tak v tom vytáčení VTECů ti musím dát za pravdu. Kámoš má Civica 1,8 VTEC a ten ho točí skoro pořád kolem 5tis a výš. Celkově prostě jezdí jak prase :?
V 5ti to teprve zacina, takze jsem taky asi prase :wink:
Obrázek
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

GE motory u toyot jsou na tom obdobne s vylitanosti, otazka co je spolehlivejsi, na hondy se obecne shani dily snadneji, maji sirokou zakladnu v USA coz se o GE motorech rici neda, takze z toho hlediska je mozna lepsi volit hondu i kdyz nejsem zrovna jeji vasnivej priznivce...jsou i mnohem lepsi auta...kdyz uz tak za cenu dobreho kousku VTi 6G se da sehnat dobra turbina 5g nebo S14
petiss2.0Gti
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petiss2.0Gti »

ja_ma píše: V 5ti to teprve zacina, takze jsem taky asi prase :wink:
To jo, to máš pravdu. I když táhne solidně už od 4 a při těch 5 či 5,5 nepociťuju ten "kopanec" jak někteří, ale prostě dál pěkně zrychluje 8)
Ale tak snad to netočíš nad 5 permanentně, ne? :wink:
Smirek
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smirek »

Zdravim. Jsem cerstvi vlastnik celicy 6. gen a max spokojenost. Mam 1.8 a na rovinu reknu, ze na zavodeni to neni. Je to solidni svezeni, ale zadne extra vykony neocekavej. Handa si te da, ale zarucuji ti, ze kdyz prijedes ze ctyr-ockem, na to ze je to stare auto, tak urcite vzbudi vesti pozornost nez Civic. Co se dilu tyce, tak si troufam rict, ze to bude nastejno. Jinak motor bude horsi u Hondy, kvuli ten otackam, ale je to kus od kusu, jak psali kluci. Ja osobne bych nemenil, jedine tak za Honda Prelude 2.2VTi, ale kdyz sezenes za dobrou cenu pekny kousek, jsi mahr. Jeste jedna vec, tuning dily sezenes snaze na Hondu, na celicu nesezenes temer nic a kdyz uz, tak se hoooodne prohnes, je to exkluzivni auto :-) Hlavne dej na emoce, ja ji koupil omylem, stacilo si sednout a byla moje. To poznas, jestli je to tvoje auto :wink:
Celica T20 1.8
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Na ty emoce bacha - snadno se prehlidnou zasadni chyby :!: - ale to az pri koupi a ne pri vybirani typu auta
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

Ono srovnávat Celicu a Civic je poněkud ošemetné, každý auto kope trošku jinou ligu. Spíš by to bylo Celica vs. Prelude a Civic vs. Corolla. Civic je menší, lehčí. Celica je prostornější, s obrovským kufrem a celkově robustnější. Civic bude obratnější, Celica zase pohodlnější na dálnici a delší trasy. Pokud chceš sprintovat, 160k Civic bude určitě rychlejší.
Zamčeno

Zpět na „Pavlačová plenárka“