Jaké matice na Yarise TS?
Jaké matice na Yarise TS?
Zdravím.
Mám Yarise TS r.v. 2002. Momentálně je na neorig. elektronech, které jsou přišroubovány maticemi s kuželovým sedlem. Chci je sundat a nasadit originál elektrony se zimními pneu, ale dosedací plocha pro matici na těchto elektronech je rovná. Jaké mám použít matice? Zatím jsem se setkal jen s kuželovými nebo kulovými dosedacími plochami. Dělají se i s rovnými?
Poradíte mi někdo? Díky moc!!!!
Mám Yarise TS r.v. 2002. Momentálně je na neorig. elektronech, které jsou přišroubovány maticemi s kuželovým sedlem. Chci je sundat a nasadit originál elektrony se zimními pneu, ale dosedací plocha pro matici na těchto elektronech je rovná. Jaké mám použít matice? Zatím jsem se setkal jen s kuželovými nebo kulovými dosedacími plochami. Dělají se i s rovnými?
Poradíte mi někdo? Díky moc!!!!
Dr.Snacek
ahoj, takto na dialku ti ťažko povedať. ale z mojej skusenosti ked som daval elektrony namercedes a nepasovalo to tam, tak sa urobila "podložka" a bolo hotovo. Samozrejme že podložka je vyrobena priamo na mieru na dany typ kolesa na dany typ auta. Takze moje resume je ist do pneuservisu (nejaky renomovany, kvalitny, ....) a oni by nemali mat problem upravit elektrony
Naposledy upravil(a) todler dne úte 20.11.2007, 21:18, celkem upraveno 4 x.
Hotovo
Takže jen pro informaci - na orig. elektrony na Yarise jsou potřeba matice s plochou dosedací plochou. Orig. toyoťácké stojí 125,-/ks ?!?!? (ze zlata opravdu nejsou!!!), sehnal jsem je za 30,-/ks, nové! Sehnat je ale nebylo vůbec jednoduché, v Toyotě je mají všude, ale jinde na mě koukali, co že to jako chci. Mám přezuto a můžu v klidu drandit. Díky všem za snahu o radu.
Dr.Snacek
Re: Hotovo
Dnes som pomohol jednému vymeniť koleso(defekt).
Kupil som asi pred 2týždňami ten taký pákový kluč v Lidli(stal asi 130Sk a v TESCU to stojí nejakých 350...).
Neviem,či sa toto tu niekde rozoberalo(hladal som,ale nic).
Jednoducho som si všimol,že on na yarisovi mal sroby a ja mam matky(tiež mal yaris2-neviem ale rok a kubaturu). To,že mal šroby,dobre no....Ale on mal sroby č.19-čo mam vlastne aj kluč.Povedal som si,-aspoň vyskúšam nový kluč
-fajn -funguje ..
Napadlo mi ale doma,že skontrolujem po tých par km aj ja ,či mam dobre dotiahnuté kolesá...ale-BAAAC-
-Moje matky su väčšie,ako "jeho" sroby..Je toto možné????-vlastne mi je ten kluč na ho...ledaže by som si dokupil "oriešok" neviem ale aké číslo(to zistím).
Je to normálne?? Prečo nedávajú šroby alebo aj matky rovnakej velkosti.?!
Kupil som asi pred 2týždňami ten taký pákový kluč v Lidli(stal asi 130Sk a v TESCU to stojí nejakých 350...).
Neviem,či sa toto tu niekde rozoberalo(hladal som,ale nic).
Jednoducho som si všimol,že on na yarisovi mal sroby a ja mam matky(tiež mal yaris2-neviem ale rok a kubaturu). To,že mal šroby,dobre no....Ale on mal sroby č.19-čo mam vlastne aj kluč.Povedal som si,-aspoň vyskúšam nový kluč

Napadlo mi ale doma,že skontrolujem po tých par km aj ja ,či mam dobre dotiahnuté kolesá...ale-BAAAC-

Je to normálne?? Prečo nedávajú šroby alebo aj matky rovnakej velkosti.?!
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid