Vetrak - predradne odpory

vše ohledně modelové řady Corolla
Dudelina
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Vetrak - predradne odpory

Příspěvek od Dudelina »

Cus, nevite nekdo, kde se nachazi predradne odpory na vetrak? Nejde mi 1. rychlost.
Dik
Toyota Corolla 1.8D/47kW - 1986
petrumr
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrumr »

Pod přistrojovkou před spolujezdcem natělese topení,ten odpor je chlazenej vzduchem co pouští větřák-tam to hledej.
toyota corolla 4E FE 65kW
Dudelina
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dudelina »

takze ve vetraku? no rozeberu a mrknu na to...
Toyota Corolla 1.8D/47kW - 1986
peta
Manager Týmu

Re: Vetrak - predradne odpory

Příspěvek od peta »

Dudelina píše:Cus, nevite nekdo, kde se nachazi predradne odpory na vetrak? Nejde mi 1. rychlost.
Dik
hej, mam stejny problem na E11 (nejdou mi prvni dve rychlosti). Tu krabicku co je chlazena vzduchem, co jde do kabiny, jsem nasel uz driv. Ale ta krabicka je kus kamene co z nej vede zasuvka a nevim co s tim - opravit se to asi neda - nevite nekdo kolik stoji nova (pokud se da sehnat).
Dik
Corolla E11 liftback, 4E-FE, rv. 98 (Prodáno)Obrázek
Škoda Superb 2 1.8TSI DSG EleganceObrázek
petrumr
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrumr »

kus kamene-je to ono? mezi spirálou je také tepelná pojistka,vypadá to jak větší rezistor a ten se kazí.Bývá topřed větrákem.
toyota corolla 4E FE 65kW
peta
Manager Týmu

Příspěvek od peta »

Neshanel jste nekdo predradne odpory ventilatoru kabinoveho vetraku na E11? Uz me to zacina zase stvat (nejdou mi 1. 2 stupne) a nikde to v katalogu nemaji.
enikybeniky
Řidič

Příspěvek od enikybeniky »

Mám stejnej problém - nejde mi první rychlost. Sice to štve, že 2. rychlost už je hlučnější, ale pořád ještě lepší, než kdyby mi nešly první 2 a musel zapínat až třetí... Koukám, docela slabinka...
již ex - Toyota Corolla E9 1.3i hatchback, r.v. 89, podívá se holka až do Angoly.... :(
Peugeot 406 sedan, 1.8 16V, r.v. 96, 81 kW, 110 HP
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Pokud je to ten bazmek co je zapíchnutej do vzduchotechniky dole před spolujezdcem, tak má číslo 87138-02010 (výrobce NUMMI), případně 87138-12140 (výrobce DENSO). Drží ho tam jeden šroubek.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Petrr
Navigátor

Příspěvek od Petrr »

enikybeniky píše:Mám stejnej problém - nejde mi první rychlost. Sice to štve, že 2. rychlost už je hlučnější, ale pořád ještě lepší, než kdyby mi nešly první 2 a musel zapínat až třetí... Koukám, docela slabinka...
Také jsem řešit tento problém, mě nešly dvě rychlosti, byly přepálené dvě odporové spirály, sehnal jsem odporový drát 0,5 mm, naměřil na požadované odpory na ohmmetru, vytvaroval do spirál, připájel a ofukuju ostošest. Že bych si to nechal patentovat? :wink:
TOYOTA COROLLA LIFTBACK 1.3 1986 Prodáno
TOYOTA COROLLA LIFTBACK 1,4 1994 Prodáno
peta
Manager Týmu

Příspěvek od peta »

Beaver píše:Pokud je to ten bazmek co je zapíchnutej do vzduchotechniky dole před spolujezdcem, tak má číslo 87138-02010 (výrobce NUMMI), případně 87138-12140 (výrobce DENSO). Drží ho tam jeden šroubek.
Jo, je to ten bazmek, ale je prichyceny 2mi srouby. Ty kody jsou pro E11?
Petrr píše:Také jsem řešit tento problém, mě nešly dvě rychlosti, byly přepálené dvě odporové spirály, sehnal jsem odporový drát 0,5 mm, naměřil na požadované odpory na ohmmetru, vytvaroval do spirál, připájel a ofukuju ostošest. Že bych si to nechal patentovat?
Problem je, ze ty odpory jsou "zalite" v kusu keramiky nebo jemneho betonu a abych se dostal k tem dratum, musel bych tu keramiku rozbit. Ty jsi mel ty spiraly volne?
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

peta píše:
Beaver píše:Pokud je to ten bazmek co je zapíchnutej do vzduchotechniky dole před spolujezdcem, tak má číslo 87138-02010 (výrobce NUMMI), případně 87138-12140 (výrobce DENSO). Drží ho tam jeden šroubek.
Pro E10, na E11 se ti kouknu, ale mit primo VINko by bylo nejlepsi. Ty kody uvadim hlavne proto, aby jste si mohli zavolat do Toyoty a zeptat se na cenu a pokud by byla nejaka rozumna, tak si to i primo objednat. Jinak na vetsine (nebo dokonce na vsech) dilech je uvedeno cislo toho dilu, konkretne ty ruzne jednotky a moduly rozhazene v motorovem prostoru je vetsinou na sobe maji a stejne tak napr. i snimac polohy skrtici klapky v Supre.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
peta
Manager Týmu

Příspěvek od peta »

Beaver píše:
peta píše:
Pro E10, na E11 se ti kouknu, ale mit primo VINko by bylo nejlepsi. Ty kody uvadim hlavne proto, aby jste si mohli zavolat do Toyoty a zeptat se na cenu a pokud by byla nejaka rozumna, tak si to i primo objednat. Jinak na vetsine (nebo dokonce na vsech) dilech je uvedeno cislo toho dilu, konkretne ty ruzne jednotky a moduly rozhazene v motorovem prostoru je vetsinou na sobe maji a stejne tak napr. i snimac polohy skrtici klapky v Supre.
Moje VIN je SB164EEB10E008888. Na tom bazmeku s odpory je vylisovano PF-M40+L10 a bilou barvou napis 9T 845 L. Kdybys vedel ten spravny kod, byl bych moc rad.
Diky.
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Hledám tu,ale ruštinou moc dobře nevládnu,takže hledej sá :tongue:
http://www.repart.ru/_pages/toyota/
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Petrr
Navigátor

Příspěvek od Petrr »

peta píše:
Petrr píše:Také jsem řešit tento problém, mě nešly dvě rychlosti, byly přepálené dvě odporové spirály, sehnal jsem odporový drát 0,5 mm, naměřil na požadované odpory na ohmmetru, vytvaroval do spirál, připájel a ofukuju ostošest. Že bych si to nechal patentovat?
Problem je, ze ty odpory jsou "zalite" v kusu keramiky nebo jemneho betonu a abych se dostal k tem dratum, musel bych tu keramiku rozbit. Ty jsi mel ty spiraly volne?
Měl jsem tam také zbytky jakési izolace, tu jsem opatrně odstranil kladívkem, abych se k těm drátům dostal. Ty dva nejtenčí byly v podstatě rozpadlé - asi vlivem vlhkosti - jak jsem již psal, výměna proběhla v pohodě. Izolaci tam žádnou nemám, přesto to už cca rok funguje bez problémů.
TOYOTA COROLLA LIFTBACK 1.3 1986 Prodáno
TOYOTA COROLLA LIFTBACK 1,4 1994 Prodáno
peta
Manager Týmu

Příspěvek od peta »

Tonda píše:Hledám tu,ale ruštinou moc dobře nevládnu,takže hledej sá :tongue:
http://www.repart.ru/_pages/toyota/
Super stranka! Takze je to 87138-12140, jak psal Beaver. Na netu se to asi sehnat neda, jedine, co jsem nasel podobne je tady za 6 Euro, ale ma to jiny konektor, nez potrebuju
http://cgi.ebay.de/Widerstand-Geblaesem ... dZViewItem
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Corolla“