Celica 3.gen

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Jinak v pátek si jedu pro foťák(panasonic lumix dz3) tak hodím do galerie nějaké foto upravované hlavy,auta a "nového" motoru.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Tak jelikož je na Českou poštu opravdu spolehnutí,tak opět foťák nikde. :( zprovoznil jsem tedy alespoň foťák na mobilu a hodil pár fotek do osobní galerie. Motor 21R prozatím 1karburator. Na saní se ještě pořád pracuje.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Tak jsem udělal dnes ještě pár úprav na motoru. Svíčky beru ultra platinum,tvrdší ventilové pružiny,změna předstihu z 7 na 4st. Změna pružiny v rozdělovaci za tvrdší u podtlak regulátoru předstihu. Tím jsem dosáhl až na hranici 6500ot/min. Konečně se mi podařilo správně zapojit podtlaky u karburatoru. Při první víkendové zkoušce jsem to sice dostal při 4ce a max ot až na 170,ale přišlo mi to jakoby dost líné. No ono těžko porovnávat s 200psí od lce. :D nicméně 120 už by také mělo s autem hnout. :D jelikož nemám k motoru ani karburatoru žádný manuál,jen všeobecné info z Chiltona,musel jsem odhalit funkci karburatoru :D je opravdu zajímavě řešeny. Má dva ventily (el. a podtlakový) které jsou zapojené na čidlo teploty. Když nemá motor provozní teplotu a to i po tom co je vypnutý sytič,nedovolí plné otevření druhe klapky. Ta se při sytiči neotevre vubec a pak az při ohřátem motoru el. ventil odjisti ten podtlakovy a ten dovolí odjištění druhé klapky. Chyba byla u mě ve špatném zapojení jedné z hadiček. Proto se mi to zdálo line protože druhá klapka otvírala jen z půlky. Ovšem teď! To je ten správný zvuk atmosféry! Karburator funguje ve dvou režimech. Buď pozvolna až k plnému plynu nebo při prudkém sešlápnutí na podlahu jdou otáčky do 3200,tam motor jakoby počká,protože ten ventil dovolí otevření se zpožděním asi 1š. Pak se ozve hluboký hlas sani a motor se okamžitě vytočí k maximu. V zátahu je to opravdu znatelné. A motor jde do maxima hodně dobře.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Dnes jsem rozebral budíky. Původně jsem se nechal zlákat představou že výrobim indiglo,ale když jsem je očistil,přeci jen nikdo je neměl rozebrané přes 20let,tak mě i překvapilo jak kombinace s oranžovou docela sedne. A tak jsem jen vyměnil zelené žárovky za oranžové do blinkru. :) a vylezla z toho jakási jantarova barva podsvícení. Foto v galerii. Každopádně desku jsem naskenoval a výrobu indiglo úplně nezavrhl. ;)
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Včera se mi vrátila z reprofilu vacka. Upravoval se úhel střihu na 89.3st a ostrost sací na 332st výfukový 327st. Chtěl jsem ji kvůli odlehčení a lepšímu chlazení nechat odvrtat,bohužel není dostupná technika v rozumné finanční míře. Do galerie jsem umístil foto hlavy 22r. Díky konstrukci spalovacího prostoru se v kombinaci s 21r blokem dosáhne bez jejího snižování kompresního poměru 11.7:1. Doufám že dicompracing nezklame a dodá kvalitní ocelové těsnění. ;) Šrouby k dotažení hlavy už také sériové stačit nebudou vzhledem k vysokému tlaku a teplotě,takže už se pracuje na vysokopevnostních z nástrojové oceli třídy 19312. Ventily sací průměr 45 a výfukové 38.
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Myslim, ze je celkem jasny, kam zmizi penize utrzene z motoru LCE :D Tu Oktavku uz jsi teda zavrhnul uplne ? :lol:
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Zatím se o ní nemluví. :D :D a jezdí se fobii. :D Tak zatim to stalo cca 7000 a to pocitam i ty srouby. No ale jeste neco do toho spadne. Až dám dohromady tohle vč auta tak se pustím do turbokompresoroveho 22R. Už je na cestě sada z mercedesu 300 :D chtěl bych to udělat jako můj americký přítel a dostat z něho o něco více. Cca 500HP.
warrior
Manager Týmu

Příspěvek od warrior »

no,to se cte moc hezky!
celica 1,6
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

To je realita. Motory řady R a s-ge o to přímo prosí!! Když se podíváš na konstrukci,zjistís že tady jaksi japonci ujeli s předimenzovanim a ty motory už od série jsou moc dobře řešené!
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Tak on je motor 3S pry detuningovany zavodni motor, takze proc ne.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Beaver píše:Tak on je motor 3S pry detuningovany zavodni motor, takze proc ne.
naprosto správná informace. Obě dvě řady. Existují dokonce modifikace pro závody dragsterů které dosahují špičkového výkonu 1100HP+ ovšem životnost je jako u toho mého laděného žigula :D
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Tak jsem se dnes konečně po měsíci výpočtu a simulaci ve spolupráci s mým kamarádem a americkou spřízněnou duši :D a dopisováním. Má angl. není slavná a on ještě k tomu používá nějakou slangovou am.angl. dopracovali k řešení výpočtu svodu a výfuku. Zatím v teoretické rovině. Ovšem pro kontrolu jsme to použili již na hotové potrubí renomovaných výrobců(tedy alespoň těch typu co mám k dispozíci) a světě div se ono to sedí skoro na chlup!!!!!! Takže samozřejmě si to nenechám jen pro sebe. Nebudu je nikomu vyrábět,ale pokud mi dodate vrtání,zdvih,kompresní poměr a rozměr ústí výfukového kanálu z hlavy jsem schopny vám spočítat ideální délku svodu 2+2-1 nebo 4-1. Platí to jen pro atmo motory. U turbo to nemá smysl. Vyhozené peníze a výsledek skoro nula. Btw: jen pro zajímavost. Když uděláte look ke mě do galerie tak na fotce hlavy ze strany výfukového ústí uvidíte takové komurky. Celou dobu jsme si lámali hlavu proč tam jsou. Až nám bylo z "jůesej" vysvětleno,že tato komurka nahrazuje rezonator. Vzniká tam vlna která se několikrát odráží tam a zpět po dobu otevření ventilu a zrychluje vyplach válce. Tak to jen kdyby jste třeba někoho zajímalo proč to tak je a co to má za smysl.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Tak do galerie jsem přidal foto dnešní 5h práce vyhlazení spalovacího prostoru a zabrousení sedel ventilu. Zítra se snad dostanu na kanály.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Takže hlava je komplet připravena k montáži. Bohužel pořád čekám na saní. :( A jelikož ten výkon bude třeba něčím ovládat :D tak se v interiéru ocitl dobový tříramenný volant pan "Victor Luisi" :D dalo to sice spoustu práce a vymýšlení,protože pro tento typ už nešla sehnat naba a tak jsem ji vyrobil. Volant je plně funkční.(vrácení blinkru,klakson) někomu přijde jako samozřejmá věc,když koupíte co už někdo vyrobil. Já musel zkonstruovat a vyrobit sám. Tímto také děkuji Keeek,bez něj by se tato operace nezdařila. Foto viz galerie[/i]
Odpovědět

Zpět na „Celica“