Remenice celica 6.g,129kW
-
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
možná mi něco uniklo ale chtěl jsem se zeptat, proč teda kuci japonští to tam nedávali rovnou, protože jak se zde psalo docela se tím zmenší ztráty přenášeného výkonu. Napadá mě, že když bude ta řemenice lehčí, bude mít menší setrvačnou hmostnost a otázka je jestli je to z nějakého důvodu dobře, to nevím.
Celica 94' ST202 SS, 3S-GE 129 kW "Vendulka"
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Uz to tady nekolikrat zaznelo,cely motor ale i auto je vysledek konstrukcniho kompromisu ale hlavne ceny. Cena hlinikove remenice,ted nebudu mluvit o keeekove pripadu a jeho kamarada,ktery mu to dela za smesnou castku,opravdu smesnou. Toy je samozrejme k danym modelum nabizi take. Cena je 5 krat vyssi nez ocelovych. To je asi ten duvod. Ale to neni jen o remenicich. Navysis vykon motoru a pokracujes spojka prevodovka brzdy atd.
Ted´mě tak napadlo-když už mám tu hlavní hotovou,tak bych jí mohl nechat a udělat spíš o trochu větší ty dvě řemeničky okolo.Výsledek bude stejný a úspora materiálu nezanedbatelná
S tím rýsováním...Japonci,jak vše dělají velkosériově,tak mají relativně velké tolerance.Když jsem například dopasovával na svou mašinu přesně opracovaný spojkový váleček z Ducati(Brembo),tak jsem zjistil,že nejsem schopen na víku mé Yamahy změřit roztěč tří šroubů a průměr usazovacího otvoru...
Ten otvor měl tvar brambory a né kruhu.Týden jsem dělal měření a výkres a pak se týden modlil jestli tam pak ten obrobek půjde...šel.Tolik asi k výrobním kompromisům 

TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Spondon Yamaha 1200 turbo
"Nejsem už tak malý,abych si kupoval obyčejná auta..."
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Co by se muselo změřit...tak asi průměry obou řemenic na ní umístěných(na dně drážky),pak vnější i vnitřní průměr toho osazení,co je na straně k motoru.Jestliže tohle všechno bude souhlasit,tak pak budou s největší pravděpodobností stejné.Dnes odpol.změřím tu mojí a dám to sem.
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Nejlepsi by bylo kdyby remenici sundal a poslal postou. Jen pro predstavu o cene,muzete navstivit www.unorthodoxracing.com. Za hlavni a alternatorovou ve standart provedeni date 250$ 

Když pominu ty ceny,tak výborný stránky.Klasickej Čecháček se ale bude do posledního dechu snažit takový materiál získat co nejlevněji.Nejlépe zadarmo
Vše má ale nějakou cenu.Ty jejich kola mě trochu inspirovaly a myslím,že tu řemenici stlačím pod 300g a bude vypadat famózně
Průser je,že pak nebude na autě vidět 

TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Nekdo ma, nekdo nema...libor12 píše:Chtelo by to pruhledny predek ze?
http://www.suprastore.com/aticlletico7.html

Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Zatím ne-jezdím ted´do práce daleko,takže se pozdě vracím.Vozím ji ale sebou v autě,kdybych náhodou měl cestu kolem obráběče.S autem(ST185)je to divný-pořád se mi ztrácí voda.Všechno už jsem dělal(hlava,těsnění,termostat,vodní pumpa,výměník,turbo)a pořád nic...Možná to vylítá,když se ohřeje přes víčko u chladiče,ale ted´,když není venku moc velká teplota?Co pak budu dělat v létě
Budu vlastně jezdit na mašině a s TA40

TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Hmm.
Cekam a vubec me to nebavi.Melo by to byt tento tyden.