Vysoká spotřeba oleje motorů VVti
Vysoká spotřeba oleje motorů VVti
Zdar Toyoťáci, tímto chci navázat na předchozí diskusi o spotřebě oleje u vozů Toyota Celica 7 generace, ale i u jiných modelů. Týká se to především motorů o objemech 1,6l a 1,8l. U 1,4 to není zas tak hrozný. Dvoulitrů se u nás tolik neprodalo takže nehodnotím.Vycházím z tří a půl leté praxe prodeje nových vozů TOYOTA. V případě, že vám vaše VVti nadměrně spotřebovává olej informujte se o možné výměně motoru zcela zdarma u vašeho autorizovanáho prodejce. Záruka by se měla vztahovat na vozy vyrobené od roku 2000 popřípadě 2001 - doposud. Podmínky výměny jsou následující: (vycházím z informací našeho přijímacího technika) najeto max. 160tis. km a řádně vyplněná servisní knížka opakuji řádně. V případě dalších zjištění Vás budu informovat.
Toyota Celica 1.8 85kW r.v.98
- RasťoSK
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Nejednalo sa o ovalitu piestov, ale valcov...
a závada bola najmarkantnejšia u 1ZZ-FE.
Nechcem Vás ako sklamať, ale na SK (a vzhľadom k tomu, že máme centrum Toyoty v Prahe, tak aj CZ) sa na Teba s týmto problémom pekne usmejú a pošlú Ťa niekam... Jedine v DE si majitelia Celica 7th gen a MR2W3 vyboxovali výmeny blokov motorov ich miláčikov zadara. Bolo však treba splniť pár podmienok:
- museli ste byť pôvodný majiteľ auta,
- museli ste absolvovať servis len u autorizovaného servisu pri predajni kde ste auto kúpili - inde Vám to proste zadara nevymenili,
- u auta sa musela závada prejaviť do roku 2007 (dovtedy platila predĺžená - 5 ročná záruka na motor)
- jednalo sa samozrejme len a iba o vozy vyrobené pred 12/02 - do faceliftu
Takže veľa šťastia...

Nechcem Vás ako sklamať, ale na SK (a vzhľadom k tomu, že máme centrum Toyoty v Prahe, tak aj CZ) sa na Teba s týmto problémom pekne usmejú a pošlú Ťa niekam... Jedine v DE si majitelia Celica 7th gen a MR2W3 vyboxovali výmeny blokov motorov ich miláčikov zadara. Bolo však treba splniť pár podmienok:
- museli ste byť pôvodný majiteľ auta,
- museli ste absolvovať servis len u autorizovaného servisu pri predajni kde ste auto kúpili - inde Vám to proste zadara nevymenili,
- u auta sa musela závada prejaviť do roku 2007 (dovtedy platila predĺžená - 5 ročná záruka na motor)
- jednalo sa samozrejme len a iba o vozy vyrobené pred 12/02 - do faceliftu
Takže veľa šťastia...
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
Corolla AE92
Celica RA61
bohužel má Rasťo pravdu...vím jen o jednom člověku, který nebyl první majitel ale jel do Německa přímo do obchodu kde byl ten jeho vůz prodán a tam mu to údajně vyměnili v rámci záruky, i když už bylo těsně po záruce..... upřímně mu závidím, protože začínám mít obavu že mě časem čeká něco podobného....... 

Naše současná Toyota rodinka...
Toyota MR2 Spider 2002 (barva černá)
Toyota Starlet 1992 (barva šedá)
Toyota Starlet 1992 (barva vínová)
Toyota Corolla Verso 2008 (barva černá)
www.kabriolety.com?cc=680
Toyota MR2 Spider 2002 (barva černá)
Toyota Starlet 1992 (barva šedá)
Toyota Starlet 1992 (barva vínová)
Toyota Corolla Verso 2008 (barva černá)
www.kabriolety.com?cc=680
- Zeratul
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Já mám 2001. Jak poznám jestli mám ten novější blok motoru? Oleje mám těsně nad minimum, ale za 3000km neubyl ani mm. Kontroluju skoro každých 100km 

Toyota Celica T23 - 105kW - http://www.clubauto.cz/Cars/Toyota-Celica-1
Nissan 350Z - 221kW - http://www.clubauto.cz/Cars/Nissan-350Z-2
Nissan 350Z - 221kW - http://www.clubauto.cz/Cars/Nissan-350Z-2
- RasťoSK
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
No neviem neviem - pár ľudí z kariolety.com, čo doviezli MR2W3 z DE za pár šupov s nevymeneným motorom sa ma pýtali ako to, že ja mám motor nový a oni keď s tým idú do servisu, že chcú vymeniť blok, tak od nich pýtajú 50 tisíc a keď povedia, že je na to záruka, tak sa na nich ľudia zo servisu len usmievajú - odpoveď bola jasná - som kupoval od prvého majiteľa, ktorý vedel, čo robil...Neri píše:Pár už se jich vyměnilo.
Si myslíš, že Karel aka dlik, by mal v svojej MR-ke ešte starší typ motora, keby to bolo také easy???
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
Corolla AE92
Celica RA61