Rozvody na MR2 MK-II
to safirus-o to právě de-celou dobu se tady bavíme o rozdílu mezi originálními dílyz originálního servisu toyota a jakoukoliv druhovýrobou-co já sem slyšel tak jediný zastoupení tyoyty je toyota tsusho-proto před myslimtak dvěma rokama zavírali spoustu servisů toyota, který měli různý dealeři formou franšízingu a otevírali se místo toho prodejny a servisy tsusho-ty servisy kerý píšeš dle názvu asi tsusho nejsou a jsem zvědavej, jestli až ti ty díly dodaj-jestli na nich bude nápis toyota genuine parts jako v tsushu, nebo něco jinýho-protože jestli nebudou tak to už si je rovnou můžeš koupit od toho matějčeka, kde to je ještě levnější než ty píšeš, jen pro srovnání-v tsushu si mi řekli za rozvoďák samotnej 2600,- , tak pochybuju že ho jinej servis, kterej to stejně musí brát od toyoty, sežene o tolik levnějc-já sem ho kupoval od matějčeka něco kolem 1000,-, jinak tu vodní pumpu vyměň určitě aby se to následně nezesralo kvůli jedný součástce za dva litry...
to pavo.b-vám ty součástky příjdou furt hrozně drahý, ale musíte pochopit, že to auto nový stálo něco kolem milionu-a ceny součástek se musej odvíjet od ceny auta-aby když se stále vyráběj veškerý součástky si nebyl schopnej si to auto celý postavit za půl milionu..., já si ty součástky taky kupuju z druhovýroby-nipparts na stejnej 3 sge jako ty
to pavo.b-vám ty součástky příjdou furt hrozně drahý, ale musíte pochopit, že to auto nový stálo něco kolem milionu-a ceny součástek se musej odvíjet od ceny auta-aby když se stále vyráběj veškerý součástky si nebyl schopnej si to auto celý postavit za půl milionu..., já si ty součástky taky kupuju z druhovýroby-nipparts na stejnej 3 sge jako ty
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
originál díly pro toyotu nevyrábí ( a nikdy nevyrábel ) nipparts.
Kladky používala od Koyo ( nekteré modely GMB ), řemeny nejčasteji mitsuboshi, pozdeji gates.
co se týče cen rozvodů :
kladka vodící - provovýroba ( GMB ) 490,- kč
napínák - provovýroba ( KOYO ) - 1242,-
rozvodák MiTSUBOSHI - 1050,- kč
jsou to samé díly co dostaneš zabalené v krabici s nápisem Toyota
vse máme skladem v centrálním skladu takže mohu dodat cca do 2-3 prac. dnu k tobe domu.
Kladky používala od Koyo ( nekteré modely GMB ), řemeny nejčasteji mitsuboshi, pozdeji gates.
co se týče cen rozvodů :
kladka vodící - provovýroba ( GMB ) 490,- kč
napínák - provovýroba ( KOYO ) - 1242,-
rozvodák MiTSUBOSHI - 1050,- kč
jsou to samé díly co dostaneš zabalené v krabici s nápisem Toyota

- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
ja prave kupuju od Idaha a jsou to presne ty dily co tam jsou dany za mnohem lepsi ceny nez uvadite, ted jsem koupil lozisko do spojky a je uplne to samy jako tam bylo z vyroby - takze prvovyroba , jen nema na sobe krabicku ktera ho 2x prodrazi
ja jsem to psal ohledne drahosti dilu co kupujete v toyote, a ne obecne - obecne ty ceny ujdou kdyz to clovek koupi od Idaha a ost..
Tsucho neni jedinej servis, kde koupis zabaleny dily od toyoty s napisem toyota genuine parts
je to tak jak pise Idaho s tema cenama, proste na tom v Toyote rejzujou jak kra...

ja jsem to psal ohledne drahosti dilu co kupujete v toyote, a ne obecne - obecne ty ceny ujdou kdyz to clovek koupi od Idaha a ost..
Tsucho neni jedinej servis, kde koupis zabaleny dily od toyoty s napisem toyota genuine parts
je to tak jak pise Idaho s tema cenama, proste na tom v Toyote rejzujou jak kra...
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
tak sorry-to teda netuším co to na mě házely za ceny v tsushu-asi vypadám jako hodně bohatej člověk co vod těch peněz potřebuje pomoct...
, jinak s tím tsushem sem to někde četl-že toyota chtěla mít jednu síť servisů, aby služby byly všude stejný-tak zrušila ostatní neoriginální servisy-u nás v Hradci se kvůli tomu taky rušila prodejna a servis toyota suzuki citroen, ale je samozřejmě možný že originální náhradní díly se daj sehnat i v jinejch servisech, ale stejně jako většina lidí tady na nich netrvám

- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
třeba konkrétner dajbych kupoval díly od JC ( dokud fungovalo ) přímo v APM v plzní a dolák je zase bere občas ode mne
je sranda když pak ke me přidje človek, řeken že se mu čep řízení od 555 ( provovýroba ) zdá podezřele levnej, že to radsi dá k dolákovi a za hodinu mivolají, obejdnají ten samej cep na to samé auto jen s tím rozdílem že řeknou že chtejí tu nejlevnejší variantu - pokud možno druhovýrobu JC
ale hlavne že jsou zákazníci spokojení

je sranda když pak ke me přidje človek, řeken že se mu čep řízení od 555 ( provovýroba ) zdá podezřele levnej, že to radsi dá k dolákovi a za hodinu mivolají, obejdnají ten samej cep na to samé auto jen s tím rozdílem že řeknou že chtejí tu nejlevnejší variantu - pokud možno druhovýrobu JC

ale hlavne že jsou zákazníci spokojení

Mám ještě dotaz k tomuto tématu. Chci objednávat rozvodový řemen. Už tu bylo řečeno, že jsou dva druhy řemene - liší se o jednu pozici pro zub. K tomu, abych koupil správný, potřebuju zjistit revizi auta, konkrétně zda bylo vyrobeno před 11/1993 nebo až po 11/1993 včetně (tedy revize 2 resp. 3). Údaje, co mám k dispozici, mi moc nepomůžou - datum první registrace auta je 19.11.1993 - což nic nevypovídá o samotném datu výroby, zároveň by to mohla být jak první, tak už i druhá varianta. No zapeklité. Lze nějak bezpečně rozlišit danou revizi podle nějakého prvku na autě nebo např. z VIN? Nerad bych objednal špatný rozvoďák a vodní pumpu...
TOYOTA MR2 SW20 1993
TOYOTA Avensis T22 D4 2002
TOYOTA Avensis T22 D4 2002
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
bud kdyz kupujes ten dil a oni maji moznost zjistit ty udaje pomoci VINU tak jim ho muzes rovnou rict, pokud ne , nebo nevis a nechces mit cestu dvakrat napis SZ Beaverovi nebo BRunnerovi s VIN cisem a kdyz je hezky poprosis tak ti to reknou podle Toyotackyho EPC ( to pouzivaj v Toyote ) .
Ja ho sice mam ale ne nainstalovanej, takze ti to nereknu.
Ja ho sice mam ale ne nainstalovanej, takze ti to nereknu.
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
Myslim, že o ten jeden zub se nelišili mezi revizemi dvě a tři-obě měli identický motor, ale mezi revizemi 3 a 4(156 a 175 koní)-což je přelom roku 94 a 95, takže pokud máš registraci konec 93, tak to nemusíš řešit-potřebuješ ten řemen co má o zub víc, já mám v revizi 4 o zub míň, bohužel ten přesnej počet zubů si nepamatuju