Boj s korozí?

vše ohledně modelové řady Celica

Ve válce s korozí?

Vítězím.... :-D
15
36%
Nerozhodně.... :-|
5
12%
Už jsem dobojoval... :-(
1
2%
Kašlu na to... ;-D
6
14%
Hmm, co je to koroze?
15
36%

Celkem hlasů: 42

BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Boj s korozí?

Příspěvek od BRunner »

Pánové jak kdo bojujete s korozí karosérie? Zajímá mě hlavně taková ta počínající povrchová (na místě svárů, hrany plechů, oděrky v laku atd.). A jaké jsou vaše výsledky?
CelicaNR
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Koroze

Příspěvek od CelicaNR »

No ono to nasere, ked to clovek zbada.. ale prave minule do mna jeden idiot drgol a tak som daval robit cely zadny lavy blatnik.. a koroze zmizla. :lol:
Inak to iba serie, ale co s tym spravis na 14 rocnom aute? Das nove do laku, das osetrit komplet spodok ??

oplati sa to vobec?

nemam potuchy..
Komanche

Příspěvek od Komanche »

... zatim se u mne projevujou spis vady na laku nez koroze, sem tam tuk. nic vic... Nebudu to resit, az krz to prostrcim palec, hodim to ze skaly :)
Haky
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haky »

no u me uz to taky trosku zacina - loni me nekdo skrabnul pri parkovani na blatniku a na kraji mezi blatnikem a naraznikem uz se to lehce chyta :mad: (sice jenom par mm, ale i tak me to stve :) )

Co na to doporucite? Lehce oskrabat a zakapnout lakem? :) Diky
Toyota Auris 1.6 rok 2013 ...... http://www.sportovnivozy.cz
Toyota Celica 7gen 1.8 VVTi rok 2000 (měl jsem 2006 až 2013)
Radus2,0Gti
Věčnej rejpal

Příspěvek od Radus2,0Gti »

s korozí bojuji flexou a svářečkou :D :D :D
RAV4 D-CAT
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Že bych ti vnutil Corollu na vyvaření ? :D
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin.matess »

s korozí sem na tom dobře, na káče z vrchu nic ani lemy kupodivu, a na spodku jen pár prdlovin, ale stim si vyhraju jako na minulé čeldě a bude to tas "jak nový" :) jinak mam pocit že toy zas tolik nehnijou, měli jse někdo třeba forda nebo rencka v tomhle věku nebo i novějšího?? :twisted: :twisted: :twisted:
http://www.martinmatess.estranky.cz/
Celica T20 3sge SSII blue
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 318 Is e36 97' M-packet
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Marťas
Věčnej rejpal

Příspěvek od Marťas »

Mno ja ji mel hodne.. bojoval jsem s ni polovinu srpna :) .... v teto chvili je dobojovano, cecilka bez koroze a po novem laku, ale reknu vam, ze vyvarovat to... mno hruza.... mam plno fotek.
Celica 1,6STi
Obrázek
Marťas
Věčnej rejpal

Příspěvek od Marťas »

S korozi: Obrázek[/img]Obrázek[/img]Obrázek[/img]Obrázek[/img]Obrázek[/img]Obrázek[/img]Obrázek[/img]Obrázek[/img]

Bez koroze v novem kabatku: Obrázek[/img]Obrázek[/img]
Obrázek

Takze tady je pro predstavu nejaka ukazka moji cecilky... jak vypadala jak vypada ted... jeste momentalne ceka na zatmaveni okna u spolujezdce(nejak praskalo pri instalaci :) ) dale se musi podrobit na operaci brzd a potrebuje nove backurky, jinak me Policie CR v mojim meste neprestane stavet :D uz me staveli od konce unora 4x, mno kdyz sem je potkal tak me zastavili :D tyhle fotky nic moc, cecilka je tam dost spinava, az bude cas udelam lepsi, zatim jsem rad ze jezdim a na zabavu s ni nemam ani pomysleni.... :roll:
Celica 1,6STi
Obrázek
MichalS
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichalS »

Teďkom předělávám elektroinstalaci a musel jsem demontovat plast za řidičem a potom i za spolujezdcem - je to ten plast ve kterém je zaslepený otvor asi pro repro (když sedíte na zadních sedadlech). Tak když ten otvor opatrně v určitém místě podeberete šroubováčkem tak záslepku vyhodíte, koukněte dovnitř - já jsem tam našel mimo drátů který sem hledal velké množství nabublané rezi na spodní části prahu (úplně dole), naštěstí to nikde neprostupuje ven, na ohmat je ten plech taky OK - je pevnej. Co by jste radili ? Já to nejspíš při skládání interiéru očešu ocelovým kartáčem a zatřu nějakým klidně motorvým nebo hydraulickým OLEJEM, nebo bych plasty vymontoval komplet ale to by dolů musely jít i zadní opěradla a pak bych se tam možná dostal drátěným kotoučem na vrtačce ale stejně bych to asi neočistil všechno 100% a po zatření by to za čas barvou prosšlo takže asi ten olej, foto pošlu později. Jak by jste to udělali - je něco špatného na tom oleji ?
Po 5ti letech jsem obnovil web s Celicama - schemata, linky, navody, fotodokumentace - http://www.t18.wz.cz
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin.matess »

MichalS píše:Teďkom předělávám elektroinstalaci a musel jsem demontovat plast za řidičem a potom i za spolujezdcem - je to ten plast ve kterém je zaslepený otvor asi pro repro (když sedíte na zadních sedadlech). Tak když ten otvor opatrně v určitém místě podeberete šroubováčkem tak záslepku vyhodíte, koukněte dovnitř - já jsem tam našel mimo drátů který sem hledal velké množství nabublané rezi na spodní části prahu (úplně dole), naštěstí to nikde neprostupuje ven, na ohmat je ten plech taky OK - je pevnej. Co by jste radili ? Já to nejspíš při skládání interiéru očešu ocelovým kartáčem a zatřu nějakým klidně motorvým nebo hydraulickým OLEJEM, nebo bych plasty vymontoval komplet ale to by dolů musely jít i zadní opěradla a pak bych se tam možná dostal drátěným kotoučem na vrtačce ale stejně bych to asi neočistil všechno 100% a po zatření by to za čas barvou prosšlo takže asi ten olej, foto pošlu později. Jak by jste to udělali - je něco špatného na tom oleji ?

:shock: každopádně něco mastnýho asi, až tam sem nedošel pořádně, tenkráte ............
http://www.martinmatess.estranky.cz/
Celica T20 3sge SSII blue
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 318 Is e36 97' M-packet
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

A co zkusit klasicky "Resistin"? ;) Jinak barvy co se vazou na rez... Na to mi staci zaklad skolni chemie a vim ze je to nesmysl. :D :D a vodni kamen to je previt... Ten vam rozbil pracku! :D :D :D
MichalS
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichalS »

Přesně tak, barva ne nevybroušenej kov - i kdyby to byla základovka atp. je to blbost. Ale přiznám se teď teda taky něco opravuju a musel jsem to udělat protože brousit by tam nešlo... Bude to uzavřené místo a vlhkost by tam jít taky neměla...
Po 5ti letech jsem obnovil web s Celicama - schemata, linky, navody, fotodokumentace - http://www.t18.wz.cz
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

mini puklinky

Příspěvek od micron »

biscuit> tak na mini puklinky resp. prasklinky-vady povrchu-laku mam osvědčenej trik... prostě si vezmu jednu z mnoha samolepek, co se mi dostanou do pracek a vyberu tu, co tam přesně pasuje 8) timhle způsobem zamezim vniknutí vzduchu, vody a vlhkosti... perfektní, a prasklinky se opravdu nezvětší! to mam ověřeno--- navíc se mi to i líbí a baví mě to :lol:
toto ovšem nejde aplikovat na bobtnající maxi vady... ty se ovšem na celicách a to zaklepu na dřevo "neprojevují" což je super!
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
RasťoSK
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RasťoSK »

Ozaj - aký je váš názor na elektrostaticky nanášané vypaľovacie práškové farby??? - pri ich použití by hrzda nemala mať šancu...
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
Odpovědět

Zpět na „Celica“