E11-drážkový řemen
- zubr
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
E11-drážkový řemen
Ahoj, budu měnit drážkový řemen...narazil jsem však na dvě různé možné délky, obě na klima, ozn. 6PK1818 a 6PK1840. Liší se cca o 22mm.Máte zkušenosti, který tam pasuje?...prostě jestli se tam ten kratší vejde nebo se dá ten delší vyšponovat....jestli hraje 22mm roli...V manuálu jsem se dočet, že se povoluje a utahuje alternátorem.
Toyota Corolla 1,4 WTi,1398/71kW,2001
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Sundas, pomoci provazku zmeris obvod a pak metrem zmeris provazek.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
rozdíl v délce tech dvou řemenu je tak malý, že při použití std remenice altíku bude u delšího řemneu rozdíl v tom že alternátor s ebude muset napnou max o 1cm ( ale spíše to bdue v řádech milimetru ) více takže to neřeš, dej tam to co tam bylo předtím, pokud nevíš délku kup ten delší, každe slušné autodíly ti ho na počkání vymění za menší když to nebude sedet....zubr píše:Hmm, na to jsem taky přišel, jen si troufnout na ten první krok. Chtěl jsem ho koupit a rovnou vyměnit(ne sám-přiznám se k tomu).
- zubr
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
díky za názor, udělám to tak...Idaho píše:rozdíl v délce tech dvou řemenu je tak malý, že při použití std remenice altíku bude u delšího řemneu rozdíl v tom že alternátor s ebude muset napnou max o 1cm ( ale spíše to bdue v řádech milimetru ) více takže to neřeš, dej tam to co tam bylo předtím, pokud nevíš délku kup ten delší, každe slušné autodíly ti ho na počkání vymění za menší když to nebude sedet....zubr píše:Hmm, na to jsem taky přišel, jen si troufnout na ten první krok. Chtěl jsem ho koupit a rovnou vyměnit(ne sám-přiznám se k tomu).
- zubr
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
no já to měnim tak nějak pro jistotu(95 000km), má semtam nějaký ty prasklinky...peta píše:Kdy se ma menit remen a jaka je jeho zivotnost? Kdyz zapnu svetla a vyhrivani zadniho skla nebo ventilator, tak je celkem casto slyset, jak se mi protaci remen na alternatoru a koukal jsem na nej, ze uz ma pekne ojete drazky.