Toyota Avensis nikdy viac?

vše ohledně modelové řady Avensis
rasto
Řidič

Příspěvek od rasto »

petrumr píše:nevím jaký to bylo auto,myslím renault a tam sem to měnil na autě,třeba u nákladáků měníme ložiska předního náhonu a redukce bez sundání převodovky :(
na 2002 Ave 2.0 D4-D mam v prevodovke 5ku a spiatocku v tom dekly na konci prevodovky, co znamena ze sa to da otvorit osobitne.
Ci sa to da aj opravit, tak to si neodvazim tvrdit, musi na to byt dost miesta.
(Ak by som si mal tipnut, tak ano)
Toyota Avensis 2.0 D4-D '02
olstrane
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olstrane »

olstrane píše: Taky jsem v nějakém časopise viděl že T25 je stejná jako nová Vectra čím by se mohlo vysvětlovat snížení kvality ve výrobě některých částí. :roll:
Tak jsem to už našel kde to bylo a oskenoval jsem obrázky text by byl nečitelný, ale podoba tu je pravděpodobně i stejná výrobní továrna. :roll:
Obrázek
Toyota Avensis Terra 2.0 VVT-i ´01
Land Cruiser FJ 40 na mě čeká v USA

ex-Toyota Corolla E10 4E-FE ´95
Obrázek
petrumr
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrumr »

rasto píše:
petrumr píše:nevím jaký to bylo auto,myslím renault a tam sem to měnil na autě,třeba u nákladáků měníme ložiska předního náhonu a redukce bez sundání převodovky :(
na 2002 Ave 2.0 D4-D mam v prevodovke 5ku a spiatocku v tom dekly na konci prevodovky, co znamena ze sa to da otvorit osobitne.
Ci sa to da aj opravit, tak to si neodvazim tvrdit, musi na to byt dost miesta.
(Ak by som si mal tipnut, tak ano)
To by chtělo zkusit,jestli koupím mršinu,tak to zkusím,ale jestli ložisko se nebude demontovat dovnitř popřípadě segrovka atd :roll:
toyota corolla 4E FE 65kW
bobnuc
Člen Týmu

Příspěvek od bobnuc »

Zdravím.
Tak mam to opravene, testujem to a zatiaľ to vyzerá veľmi dobre, žiaden blbý zvuk pri 5ke. Vymenili mi tam tie dve ložiská. Ako som už napísal servis aj pôvodný majiteľ sa k tomu postavili pozitívne to znamená časť nákladov hradil servis a časť bývalý majiteľ. Nebudem robiť problémy servisu považujem to za vybavene.
Len dúfam, že auto bude poslúchať lebo za chvíľu sa začína pstruhová sezóna a auto budem potrebovať.
Tak vela km bez nehody a poruch.
Cauko.
olstrane
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olstrane »

Tak jsem to tochu přechválil :cry: :oops: . Jedu takhle dneska domů z práce svítí sluníčko jako blázen, dostanu se do kolony a stojím a začíná být vedro. Tak si řikám pustim si klimu a ejhle chvilku svíti a pak bliká samozřejmě z ofuku to nechladí, nevíte někdo co to znamená když tlačítko klimy u Ave bliká :?: :?: :?:

Obrázek
Davis
Člen Týmu

Příspěvek od Davis »

Tak to jsem rád, že to dobře dopadlo :-) Přeju hodně najetých kilometrů bez závad.
Jo a blikající kontrolka A/C znamená, že je závada na klimatizační jednotce - většinou to znamená nedostatek náplně, každý rok by se to mělo přeměřovat a tuším jednou za dva nebo tři roky vyměnit. Já to dělal nedávano (výměnu kapaliny) a stojí to cca 1tis kč. Nestojí za to si zničit klimu jen kvůli zanedbané údržbě. Jo a klima by se měla zapínat i v zimě tak 1x měsíčně na 10minut aby se kapalina promíchala.
Toyota Avensis D4-D, motor 1CD-FTV, r.v.2000
olstrane
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olstrane »

Díky za radu. V zimě jsem to pouštěl to vím že by to mohlo taky zas... kompresor. S tou kapalinou to určitě udělám teď už to zase jde. Jeno se zeptám tu tisícovku to stálo v Toy nebo jinde :?:

Obrázek
Davis
Člen Týmu

Příspěvek od Davis »

No dělal jsem to u známého ve škodovce a neplatil jsem to, ale říkal že to stojí cca litr. Zkus se zaptat v toyotě a taky zavolej do nějakého servisu chladící techniky, byl jsem plnit statickou klimu z kanceláře a dělali tam i auta, ptal jsem se na cenu a i tam říkali cca 1tis kč, ale prej záleží na množství náplně.
Toyota Avensis D4-D, motor 1CD-FTV, r.v.2000
olstrane
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olstrane »

o.k. dík :wink:

Obrázek
petrumr
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrumr »

hlavně to musí být mašina na to určená,jednou hadicí to odsává a druhou to přidává chladivo+olej a v té mašině se to filtruje,hlavně voda,musí tam bejt nastavený přesně auto nebo každý auto(typ)má jiné množství chladiva a oleje
toyota corolla 4E FE 65kW
bobnuc
Člen Týmu

Příspěvek od bobnuc »

Zdravim.
No a je to tu znova. Pred tyzdnom som sa vratil zo servisu, auto tam bolo 2 tyzdne skoro. Dnes som rano nastartoval normalne, poobede tiez a ked som sa stavil v obchode a startoval som tak to bolo divne. Pred domom som vypol motor otvoril branu a chcel nastartovat. Motor ani nepretocil kontrolky pri startovani zhasli uplna tma a potom ozili. Zaradil som spiatocku a na 1metri to chytilo. Dal som auto do garaze a zmeral baterku bez zataze mala okolo 12.3V a pri svetlach a radii okolo 9V. Mechanik povedal, ze je to baterka. Dal som ju na nabijacku a zajtra uvidime. Ked sa to sere tak sa to sere ja neviem za 1 a pol mesiaca 3krat v servise. To je sila. Zlata Felicia. Nemoze to byt starter?
olstrane
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olstrane »

Muže to být startér, a cvakne nebo vůbec nic myslím že se to tady řešilo ohledně baterky, v servise mají měřák který baterku testne a vytiskne graf ke kterému připíše jestli je baterie na výměnu nebo ne.

Já mám pořád trable s tou klimou :cry: byl jsem na naplnění vyčerpali to všechno přefiltrovali a napěchovali zpět. No ale pořád to spustíš a po chvíli to začne stejně blikat, že něco neni v pořádku takže se musím stejně vydat do Toy servisu kde to musí načíst, protože to má velký tlak a zřejmě to bude někde ucpané, takže taky uvidim co mě řeknou. :roll:

Obrázek
bobnuc
Člen Týmu

Příspěvek od bobnuc »

No nedalo mi to a isiel som do garaze a dal tam baterku po asi 3hod nabijani prudom 1.5A a nastartovalo to na prvy sup a aj druhy raz. Zmeral som napatie pri beziacom motore a 14.3V cize dobija. Neviem co si mam o tom mysliet. S klimou ti ja neporadim ja som v autach uplny lajk.
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

Baterka když odejde, tak je to většinou najednou. Ještě se dá nabít, že s ní parkrát nastartuješ, ale pokud je to ona, tak pochybuju, že zítra ráno natočíš. Ovšem za baterku Toyo nemůže...
bobnuc
Člen Týmu

Příspěvek od bobnuc »

Zdravim.
Tak do rana som ju nechal nabijat a ked som sa vratil z roboty a zmeral napatie tak mala 10.5V. Nastartoval som tak s problemami 4 krat po sebe a pri beziacom motore 14.3V. Asi treba kupit novu baterku, ale nech ju pozeram ako pozeram je tam len napisane TYPE 025, 12V 430A a ziadne Ah. Vie mi niekto poradit aku baterku mam kupit? Je to benzin 1.8VVTi, r.v 2004.
Vdaka.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“