Celica 3.gen

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

K idealnimu prohoreni smesi je nejlepsi pulkulovy spalovaci prostor,nebo se mu alespon priblizit. Na hlave 22re je dost "masa" pro upravu. Nevim jak je na tom 3s ge. Jaky ma motor kompresni pomer? Co pisty?Co takhle misto turba kompresor?
sfyklg
Řidič

Příspěvek od sfyklg »

Zpět k Toyotám. Až já se jednou dostanu k motoru - razím zásadu, že důležitější je mít v cajku karoserii a hlavně podvozek, tak je to celkem jasné. Jsou dvě varianty.
1) převodovka je stejná jako na MKIII, takže stačí upravit držáky motoru a sehnat motor a elektriku 7M-GTE, zgenerálkovat a hurá. Častá úprava, já ale preferuji
2) sériový motor, GO, vyšší těsnení a turbokit, dva výrobci nabízejí přímo bolt on kit pro blbce, našroubovat a jet, je k tomu samo mezichladič a dva přídavné vstřikovače a oblbovací krabička k ŘJ. Sice to něco stojí, ale ví se, že to fungule.
No a po téhle akci tam mám 240 koní (jo šestiválec), při hmotnosti 1200kg, paráda :)
A to nemusím ani šáhnout na svody, sání, vačky ....
Ale pořád je to jen blbej foukanej šestiválec, kterej točit nad 6000ot je jen o průser. Tohle co tu snažíte dělat vy (libor12, Keeek) je krásná ukázka strojařiny, z atmosféry ohromný výkon bez přeplňování a motor zpívající ve vysokých otáčkách :P
Proto vám moc držím palce :!:
Keeek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Keeek »

libor12 píše:Mereni jsme delali nekolik. A pri pouziti svicek beru jsme se dostali o kousek vys. Jinak diky diskuzi s vami dvema me napadla dalsi vec. Ted je zapalovani tyristor a rozdelovac s podtlakem. Efi jsem zamitl. Pro zpresneni zapalovani bych na KH umistil halluv snimac a vedel bych o nejake jednotce bosch. K nebo J motronic,ale to bude asi nepouzitelne.
Co se týče ŘJ,tak podle mě bude asi nejlepší volba ten Ignitech.V Přelouči ho postaví na cokoli.Obrovská výhoda je,že je plně programovatelné,za dostupný peníz,a se vstřícným servisem v republice.Ten Golf měl jeden snímač na klice(bez rozdělovače).Pálil pak jak motorka.Dvě dvojité indučky(pálí dva válce současně)
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Spondon Yamaha 1200 turbo
"Nejsem už tak malý,abych si kupoval obyčejná auta..."
Keeek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Keeek »

2 Libor12-kompresor mě také napadl.To bych to auto ale stavěl nejmíň 3roky...Kámoš si ho dával na mašinu,tak jsem k tomu trochu přičichl.Musel bych neustále otravovat soustružníka kvůli řemenicím :D Samozřejmě ten poměr jde spočítat,ale praxe může být trochu odlišná.Samotný kompresor navíc bere dost výkonu(proto šla ven i klima :D )Někde jsem četl o motoru se 175PS.Po instalaci kompresoru se výkon zvedl na 300,ale 50 z toho bral ten kompresor.Úplně ideální by bylo obojí(jako to dělá třeba Mercedes)Turbo=snadná montáž a nízké pořizovací náklady.Já bych nechtěl přijít o životnost,takže pokud přeplňování,tak max cca 200-220PS jako má 3SGTE.Tenhle motor mám v záloze na skladě taky.S tímhle výkonem by stará zadokolka(byt´po repasi povozku a upgradu brzd)měla asi dost starostí :D
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Ja uz upraveny motor od ladice 22re mam. Me proste jen stve ta ohromna spotreba. I tech 200psu je na zadohrab dost. Uz jsem to zminil,ale v euforii driftu jsem odrovnal backory. Podvozek je u te moji fajnovy,tlumeni i brzdy. Kastli se bude po opiskovani venovat kkempir ale takove prace mit zase nebude.To zapalovani bych chtel upravit v kazdem pripade. O tom snimaci na klice jsem mluvil. To ze bude palit do prazdneho valce ovsem zkrati zivotnost svicek.
sfyklg
Řidič

Příspěvek od sfyklg »

libor12 píše:To ze bude palit do prazdneho valce ovsem zkrati zivotnost svicek.
Tímhle bych se netrápil, nebude to pravděpodobně ani poznat. Svíčka nejvíce trpí, když pálí pod kompresním tlakem a zapaluje směs, když bude pálit naprázdno tolik se to na ní nepodepíše.
Keeek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Keeek »

Takhle pálí všechny(pokud vím)čtyřválcové biky a snížení životnosti svíček si nejsem vědom.Rozdělovač bych úplně vypustil a pak se mi tohle jeví jako nejsnažší cesta.Na mašině mám taky profi laděný(a převrtaný) motor a spotřebu jsem(vzhledem k výkonům)byl nucen akceptovat :D GT4 mi bere cca 15l a to se při jízdě docela krotím,takže pokud máš stejný výkon u atmosféry,tak ta spotřeba bude asi adekvátní.Takhle upravený je to ryze závodní motor a ten(pokud má jet)brát bude.Možná by pomohlo tou jinou karburací(menší difuzory)zlepšit průběh a ubrat trochu špičku.
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Jenze 100km za 1200 je opravdu dost a vzhledem k naladeni si motor o otacky rekne. I moje ucho :D Tu jednotku bosch mam. Myslim,ze upravit by jit mela. Chci zkratka udelat kit,ktery budu moct prehodit behem hodky. Ale zaroven neztratit tolik vykonu. S kompresorem mas pravdu. Da se to vypocitat,ale doladit se stejne musi. Pokud nemas treba zminovane fluento,kde vypocty odpovidaji realu. Ja jsem puvodne take zamyslel motor oturbit,ale zustanu u klasiky. Ta vlozka se spiralou by mela napomoct lepsimu promichani smesi. S tou komorou jeste popremyslim. Je to spousta prace to odladit.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

2 sfyklg na tech fotkach jsou 40 dell orto s prirubou na nejaky skoda motor. Tipoval bych 110r nebo soutezak lr
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Keeek píše:Já mám k dispozici Mikuni RS40(plochá šoupátka(žádný podtlak)4x40)
No pokud je mas k dispozici,sel bych touto cestou. Predpokladam ze jsou z tveho bike. :) Pokud chces tedy max vykon posadil bych je rovnou na hlavu. Jen izolacni podlozku kvuli teplote. Zapalovani bych prozatim ponechal. Uvidis co to provede. Turbo ma hezky zvuk,ale kdyz saje atmosfera... :D
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

sfyklg píše:
libor12 píše:To ze bude palit do prazdneho valce ovsem zkrati zivotnost svicek.
Tímhle bych se netrápil, nebude to pravděpodobně ani poznat. Svíčka nejvíce trpí, když pálí pod kompresním tlakem a zapaluje směs, když bude pálit naprázdno tolik se to na ní nepodepíše.
U Supry Mk.III jsou tři cívky, princip stejnej. Svíčky platina, výměna po haaaaafo kilometrech. Takže pálením do výfuku se opravdu nemá cenu zabývat.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Beaver píše:
U Supry Mk.III jsou tři cívky, princip stejnej. Svíčky platina, výměna po haaaaafo kilometrech. Takže pálením do výfuku se opravdu nemá cenu zabývat.
take uz jsem tu myslenku vypustil. :D
Keeek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Keeek »

2 Libor12-Nemůžu se dopracovat ideálního tvaru sání u stříkačky(pokud by nebyla s turbem-tam při stlačeném vzduchu na plynulosti průchodu cest moc nesejde),takže to asi vyhrajou ty karbce z mašiny.Jsou neskutěčně jednoduché(3 trysky,AC pumpa,žádná membrána,nebo podtlak,4 K&N košíky)Dal bych je jak píšeš co nejblíž k hlavě.Jsou nasazené na gumových přírubách,takže tím odpadá i tepelná izolace :D Nedávno jsem v ČMN četl o Nortonu s variabilní délkou sání řízenou servomotorkem z bankomatu :D I to by šlo určitě vyrobit.
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Keeek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Keeek »

2 SFYKLG-To cos psal s tím Žigulem je peklo :D Jak dopadla ta Tvoje Oktávka?Kámoš jí chtěl upravovat taky-rozšířit,snížená střecha,podvozek z BMW a hlavně motor z BMW 635CSi.Dvě turba...Škoda,že zůstalo jen u plánů.
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Servomotorek z bankomatu to musi byt zajimave. Vypocet a ladeni sani je beh na dlouhou trat. Pouzivam lotus a ty vypocty beru pouze jako orientacni zaklad. Guma je dobra nejen jako izolace ale i proti vibracim. Zakladni pravidlo pokud posadis karbce na hlavu musis pouzit svody 4-1. Eliminuje se tim zpetny raz expanze pri strihu ventilu a zhorsilo by se plneni. Pro vypocet prumeru a delky svodu u atmosfery Ti muzu poskytnout jednoduchy program aby jsi se mel ceho chytit. Kazdopadne budes muset zmenit velikost trysek. Pocitej ovsem s tim,ze na tom budes jako ja. Max kroutak i vykon v maximu otacek. Ale na to si asi zvykly od biku :D
Odpovědět

Zpět na „Celica“