Nestartuje Corolla E11

vše ohledně modelové řady Corolla
wilcak
Člen Týmu

Příspěvek od wilcak »

Fajry:
Díky za radu.Zatím jsem hodil baterku na nabíječku.Ráno se uvidí,jinak vyzkouším ten Tvůj tip.
Zatím ahoj.
puttner
Řidič

Re: Stejný problém

Příspěvek od puttner »

stastny_h píše:Ahoj.
Myslím, že mám stejný problém. Dnes jsem chtěl nastartovat, ale startér se neprotočil, jen se začlo ozývat cvakání z motorového prostoru. Budíky (otáčkoměr a tachometr) vyskočily asi dop 3/4 stupnice (oba asi stejně) a pak zase sletěly.
Vyndali jsme baterii a necháváme ji nabít. Napětí sice ukazovala jen něco pod 12V, ale měřák hustoty ukátal, že je na tom baterie špatně. Zítra ji tam strčím a uvidíme. Jen doufám, že bude vše OK. Máme s ní najeto asi teprve 800km od té doby, co jsme ji koupili. Doteď startovala v pohodě.
Ahoj a díky za případné připomínky.
Dnes jsem zazil to stejne co vy popisujete a doufam, ze je to taky
"jen baterii". Krome vyse popsanyych priznaku (cvakani, raficky
rychlomeru a otackomeru) me ale zarazilo, ze vse ostatni v aute
fungovalo - vetrak, svetla, radio atd. Je mozny, ze to vse vybita
baterka utahne ale starter ne? Taky jsem citil divnej smrad z motoru,
kterej byl jako sirovodik - sel z baterky ...

Vzhledem k tomu, ze na puvodni baterce neni krom YUASA a 12V
napsanyho nic jinyho, uvital bych, kdybyste mi nekdo napsali, jaka
baterie tam patri (ampery) - nenasel jsem to ani v navodu k obsluze.
Hlavne ze tam maji napsany nabijeci proudy :-(
JIZ PRODANA 4ZZ-FE Corolla E11LB 1,4VVTi 71kW-6000rpm/130Nm-4800rpm DO PRISTI TOYOTY SE DOCASNE LOUCIM
peta
Manager Týmu

Re: Stejný problém

Příspěvek od peta »

puttner píše:Vzhledem k tomu, ze na puvodni baterce neni krom YUASA a 12V napsanyho nic jinyho, uvital bych, kdybyste mi nekdo napsali, jaka
baterie tam patri (ampery) - nenasel jsem to ani v navodu k obsluze.
Hlavne ze tam maji napsany nabijeci proudy :-(
Taky jsem to resil zde http://toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=1976 ,jen tam nedavej ten typ, jak jsem tam nakonec dal ja (mam upraveny drzak), ale ten, co tam ma byt (kazdy vyrobce to ma jinak). Teda pokud nemas taky upraveny drzak (poznas podle rozmeru stare baterie)
Corolla E11 liftback, 4E-FE, rv. 98 (Prodáno)Obrázek
Škoda Superb 2 1.8TSI DSG EleganceObrázek
puttner
Řidič

Příspěvek od puttner »

Diky Peto! ... uz je to vyreseny :)
Dal jsem tam Varta blue dynamic 12V 60 Ah,
rozmery tusim cca 240x175x190 a uz zase startuje a jezdi :D
Stala me 2706 Kc, tak snad vydrzi dlouho ...

Jen se prodavaci divili proc 60 Ah - tolik se pry dava do 1,9 dehtaku.
Jenze pri dalsi debate o rozmerech tech mene kapacitnich je jasno :)
JIZ PRODANA 4ZZ-FE Corolla E11LB 1,4VVTi 71kW-6000rpm/130Nm-4800rpm DO PRISTI TOYOTY SE DOCASNE LOUCIM
LikeableBoy
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LikeableBoy »

For puttner:
Taky už jsem koukal na náhradu za mou původní baterii YUASU. Dokonce jsem z ní vyčetl TYPE 25 12V SAE 470A A.C 100mins, když jsem koukal na stránky Yuasu, tak je podle konfigurátoru vhodný model 005 (type 25 - už nedělají), který má parametry: SAE 450A A.C 90mins a 60Ah, takže bych asi menší nedával. Navíc pokud je v autě i klimačka, tak se doporučuje 60Ah.

PS: rozměry jsou: 230x175x225 a váha 15,6 kg
"Karolínka Modroočko" Toyota Corolla 1,4 VVTi (71kW) LB 10/2001 -prodána
Ford Focus 1.6 TDCi (80kW) combi Titanium 10/2009
"Lvíček" Peugeot 307 SW 1.6 16V (80kW) 02/2003 6x airbag, digi klima, ESP+ASR, panorama, atd.
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

LikeableBoy píše:For puttner:
Taky už jsem koukal na náhradu za mou původní baterii YUASU. Dokonce jsem z ní vyčetl TYPE 25 12V SAE 470A A.C 100mins, když jsem koukal na stránky Yuasu, tak je podle konfigurátoru vhodný model 005 (type 25 - už nedělají), který má parametry: SAE 450A A.C 90mins a 60Ah, takže bych asi menší nedával. Navíc pokud je v autě i klimačka, tak se doporučuje 60Ah.

Ja bych na tu kapacitu fakt moc nehledel, 55ka udela absolutne stejnou sluzbu. HLAVNE je potreba koupit baterii s dostatecnym startovacim proudem - tj. tech 450 Amper v tomhle pripade. Pochybuju, ze by z duvodu klimatizace doporucovali vetsi kapacitu baterie, spis vetsi ten proud, protoze starter musi prekonat vetsi zatez (odpor kompresoru navic) a proto na start potrebuje vetsi davku proudu.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Palos
Manager Týmu

Příspěvek od Palos »

Beaver píše:

Ja bych na tu kapacitu fakt moc nehledel, 55ka udela absolutne stejnou sluzbu. HLAVNE je potreba koupit baterii s dostatecnym startovacim proudem - tj. tech 450 Amper v tomhle pripade. Pochybuju, ze by z duvodu klimatizace doporucovali vetsi kapacitu baterie, spis vetsi ten proud, protoze starter musi prekonat vetsi zatez (odpor kompresoru navic) a proto na start potrebuje vetsi davku proudu.
Ja jsem teda myslel ze kdyz nemam klima zapnutou pred startem a zapnuty foukani tak se ani klimakompresor netoci, je tam nejaka spojka nee?Vim ze to sem nepatri, ale je to tak ze jo.
EX:Toyota Corolla E 11 1.3 Compact 63 KW/120 Nm
puttner
Řidič

Příspěvek od puttner »

Nechci zbytecne strasit, ale pokud nemas drzak na baterii nejak upraveny,
tak tech 225 na vysku je hodne. I programek Varty mi doporucil vysku 225,
ale kdyz jsem meril tu puvodni, tak jsem dosel ke 190 ("zanorene spunty").
3,5 cm navic bych mel strach i o dekl motoru ... jestli dovru.
Pak jsem zjistil, ze totoznou baterii delaji i v "mem" rozmeru - u Yuasy,
pokud na ni trvas a mas kde sehnat je to mozna podobny.
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Palos píše:Ja jsem teda myslel ze kdyz nemam klima zapnutou pred startem a zapnuty foukani tak se ani klimakompresor netoci, je tam nejaka spojka nee?Vim ze to sem nepatri, ale je to tak ze jo.
Bohatě stačí, že tam je navíc ta jedna řemenice na kompresoru a delší (nebo další) řemen co to spojuje s řemenicí na klikové hřídeli. Už to udělá odpor navíc, který musí startér překonat.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Palos
Manager Týmu

Příspěvek od Palos »

Beaver píše:
Palos píše:Ja jsem teda myslel ze kdyz nemam klima zapnutou pred startem a zapnuty foukani tak se ani klimakompresor netoci, je tam nejaka spojka nee?Vim ze to sem nepatri, ale je to tak ze jo.
Bohatě stačí, že tam je navíc ta jedna řemenice na kompresoru a delší (nebo další) řemen co to spojuje s řemenicí na klikové hřídeli. Už to udělá odpor navíc, který musí startér překonat.
To mas pravdu :(
EX:Toyota Corolla E 11 1.3 Compact 63 KW/120 Nm
Odpovědět

Zpět na „Corolla“