Tak jsem konečně získal české spz a jel ještě ten den do Prahy.
Ve Valašském Meziříčí mi svítila rezerva, tak jsem nabral za 1500,- shell power racing (asi 42 litrů) a vydal se do práglu. Byla trochu volnější cesta a tak jsem tomu krapet dával. Většinu cesty jsem jel 170-190kmh. Jednou jsem potkal nějakou kolonu, kde se jelo za kamiónem nebo nějakou jinou sr**kou. Nějaká nervózní koktávka na mě zezadu blikala, tak jsem podřadil na 4 asi ve 130 a když se ten předemnou zařadil zpátky do pravého, tak jsem vystartoval jak kulka! Ve zpětném zrcátku jsem jenom viděl, jak jí naprosto snadno ujíždím

(na čtverku asi nejlepší zátah). Vyzkoušel jsem i maximálku. Na rovince (možná mírně do kopce) tachometrových 215kmh.

Jako docela dobré, ale pořád jsem cítil, že to nebylo úplně srdce rvoucí. Klidně bych snesl, kdyby auto jelo ještě lépe.
Asi 20 km před prahou se mi znovu rozsvítila rezerva!!!! Tohle mě docela dostalo. Je sice pravda, že jsem nejel zrovna jako svatoušek, ale nepřipadalo mi, že jsem jel tak hrozně, abych spotřeboval 12 litrů na 100km po dálnici. (průměrné otáčky k 5000)
Netušíte čím může být způsobená vyšší spotřeba a menší výkon?
Můžou to být pořád ty svíčky? Špatný poměr vzduchu k benzínu? (Vzduchový filtr jsem včera kontroloval a docela čistý). Jo mimochodem jsem zjistil, že jak je nasávání na vzduch v čumáku, tak je tam docela málo místa pro pořádné nadechnutí. Kdyby se to tam upravilo pro náporové sání, tak by to možná mohlo dost pomoct. Ale zase by se asi zvýšila spotřeba. Pak to ještě dost ovlivňuje klapka na vzduch, která ještě reguluje to málo, co tam jde. Kdyby bylo nedokonalé spalování, tak by mi na to přišli na emisích, ne? Tam mi řekli, že to mám naprosto čisté