1ZZ-FE VVTi 105KW

vše ohledně modelové řady Celica
Zeratul
Řidič
Kontaktovat uživatele:

1ZZ-FE VVTi 105KW

Příspěvek od Zeratul »

Ahoj, jsem tu nový a s novou celickou :)
Před týdnem jsem si dovezl z Německa Celicku 7. generace VVTi.
Je v super stavu, vše bez závad, po starší paní, která byla prvním majitelem :) Auto jsem nejprve vybíral sice spíše podle vzhledu, ale nyní už trochu lituju. Je sice lehká, ale 170Nm do sedaček opravdu moc nezatlačí. Bráchová calibra 2.0 16V za 30 000,- mi dá naprdel, protože má 200Nm a ještě k tomu vybraný katalizátor.
STRAŠNĚ MOC mě to štve! A jsem téměř rozhodlý zvyšovat výkon za jakoukoli únosnou cenu. Nemáte náhodou někdo zkušenosti, jak z tohodle auta a motoru vytřískat co nejvíc muziky za málo peněz?? Třeba nějaké svíčky, setrvačník, výfuk, katalyzátor atd.?
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

kompresor, asi nejlepší poměr kW vs. kč , nebo zhubni tak 60kg a pak by to mohlo bejt lepší... :)
a nebo zkus s bráchou "závodit" někde na okresce, pokud nemáš volšový ruce a tvuj bratr závodní licenci, tak bys ho měl za chvíli setřást :) Sápat se po výkonu, protože mi někdo na sprintu ujel, je dětinský :) nemluvě o tom že Celica na tohle neni, já vim tohle si slyšet nechtěl :)
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Zeratul
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zeratul »

hmm, kompresor? říkáš kompresor? Kdybych zhubl 60kg, tak by ze mě zbylo sotva 10kg živé váhy :) Co to všechno obnáší? a jaký to má vliv na sílu? Jinak čelika je na závodění, protože jsem s ní jezdil v NFS underground a tam se závodí :D No, ale kdyby mě předjel nějaký Golf, tak to bych už bez duševních následků neunesl.
sopo
Řidič

Příspěvek od sopo »

to sis měl spíš pořídit VVTL-i, sice krouťák 200 nemá ( má 180N.m ), ale disponuje výkonem 191 koní, což by dohromady s nižší hmotností Celicy calibru podělalo i na sprint, ale jak poudá Garfielld, Celica se pro sprintování příliš nehodí, ale v zatáčkách si s ní určitě užiješ více než s calibrou
Amadeus
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

No je to svatá pravda co píšou kluci a pokud chceš s někým sprintovat tak si vybírej auta podle obsahu a výkonu.Je jasné že nemůžeš s 1,8 soutěžít např. s 2,0 type-r
:mad:
Obrázek
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Hned volam brantranci s Golfem (1,9 TDI :lol: a to ze je Celica na zavodeni jen kvuli NFS tak to je sila - to ta pani v Nemecku asi hrala taky ( neporazil jsi s ni nakonci vsechny ty supersporty ala Lambo atd.. , to bych se pak nedivil zes ji koupil kdyz nanda s trochou tuningu tyhle auta :D :lol: :lol:

Ja bych to videl na kompresor, ladeny komplet vyfuk a treba lehky zavodni skorepiny a je to. Nebo se podiv po Supre :wink: jina rada ani neni
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

Jeste mi vrta tech 200Nm u calibry. Jinak kompresor. Neni problem dosahnout 50 a vice koni, s tim ze ti to pujde od velice nizkych otacek. :wink:
Obrázek
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin.matess »

a nebo sis měl pořídit 5.gen či 6.gen 2.0 GTI já se svou 5tkou sem dnes jednu calibdu skousl a byla to 16V :) :lol: ale jak kluci píšou o tom čelda neni, nejsme si jist jakej má calibra podvozek ale měl sem teřba s mou bývalou 1.6 STI co dočinění s Astrou 1.8 16V kerá má 85kw tušim a navíc je o 300 kg lehčí, ale tuhá zadní náprava udělala v zatáčkách svoje a čelda utikala pryč 8)
http://www.martinmatess.estranky.cz/
Celica T20 3sge SSII blue
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 318 Is e36 97' M-packet
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

kalibra je s... protoze ma podvozek myslim ze z vectry, no proste receno, motor neni vse a o calibrach je znamo ze maj blbej podvozek , a to ze ma nejsilnejsi pres 200 koni a 4x4 , no to preci ma celica 5.gen a 6.gen taky a celica na tom bude s jizdnimi vlastnostmi lepe :wink:

ten kroutak je opravdu od 175 i vice podle motoru
RasťoSK
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RasťoSK »

No neviem - mne to príde tak, že si sa to len bál vytočiť až k obmedzovaču. Ono Celka je síce o nejakých 200kg ťažšia oproti MR2W3, ale aj tak budeš mať stále lepší pomer hmotnosť výkon, ako nejaká dvojtonová 200koňová obluda...
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

RasťoSK píše:No neviem - mne to príde tak, že si sa to len bál vytočiť až k obmedzovaču. Ono Celka je síce o nejakých 200kg ťažšia oproti MR2W3, ale aj tak budeš mať stále lepší pomer hmotnosť výkon, ako nejaká dvojtonová 200koňová obluda...
dvoutunová? no nepřeháněj :D nekteré zdroje uvádjí u 4X4 váhu 1379kg.. ( 2.0 turbo 4x4 ) rozhodne ani zdaleka není 2t..
Jakuza
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakuza »

jakmile budes zasahovat do upravy vykonu, do kterych nepatri teda svicky, ci filtr, tak ti to za chvili pujde vsechno do kytek.. jestli to mas na denni jezdeni, tak bych se na to asi fakt vykaslal.. :-) usetrim ti spousta trapeni a penez.. :-D to si radsi vsechny penize dej stranou a pak si kup nejaky auto s veeeeeeelikym obsahem.. a uvidis, kolik srandy s tim zazijes. :-) Ja pokukuji po Dodge Charger R/T :-)) sedel sem v nem, jel sem v nem, ridil jsem jej.. proste velikej obsah, to je masakr :-) (navic vydrzi hrozne moc)
http://www.hifonics.cz/

MR2 (1993) sold
MR2 (1991) sold
VW Bora Variant (2000) sold
Volvo V50 (2005) total crash :-(
Volvo V50 (2006) sold
Lexus IS220d (2007) sold
BMW 325d (2009)
Zeratul
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zeratul »

Jo, ale RasťoSK myslel nejspíš nějaký mercedes, nebo bmw.
Na ten kompresor jsem se informoval, a prý je to opravdu paráda, ale příliš velký zásah do motoru. Tzn. musí se už vyměnit i svody atd.
Na to si myslím moc netroufám!
Podívejme se na to takhle. Když jedeme kalibrou, tak opravdu prožívám, že se mi odkrvuje mozek, při rozjezdu. V celdě je to takové nemasné, neslané. Návíc mi připadá, jako kdyby to na rojezd trochu táhlo, ale potom když potřebuješ, aby motor pořádně zabral, tak se "skoro" nic neděje. V kalibře je pocit z jízdy úplně jiný. Auto táhne na rozjezd a tlačí do sedaček porád stejně, třeba až do 200kmh. Je to zvláštní. Taky máte s tímhle 1zz motorem stejné zkušenosti, jako by v té nejpotřebnější chvíli neměl už sílu?
Zeratul
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zeratul »

Možná že mám nějaký málo prodyšný výfuk. Nějaký zanesený, nebo co.
Na fotkách jsem viděl, že hned jak se zbíhají svody, tak je tam umístěná nějaká klapka, která nejspíš reguluje odpor výfuku. Borci je často vyměňovali za nové, nebo čistili. Nevíte co to je?
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Hlavne porad nejak opominas ze Celica je delana do otacek, a proste v malej otackach je lina, pokud budes jezdit kolem maximalniho vykonu tak to bude zabava, ale ne kazdy ma na to zaludek porad tocit a tocit. Nekdo to zas prehani a ku.. motor. Neni to nafta aby tahla od spodu. A v nejpotrebnejsi chvily musis vetsinou podradit.

Mel jsi se v ni nejdriv poradne projet a zjisitit co je to zac. A ne byt zklamany
ze auto nejede tak jak si chtel.

jak uz nekdo rekl: OBSAH NICIM NENAHRADIS

to Jakuza: dobra volba - to auto se mi jako jedno z mala emerik libi
Odpovědět

Zpět na „Celica“