corolla E9: problém s výkonem a spotřebou

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
guardian
Člen Týmu

corolla E9: problém s výkonem a spotřebou

Příspěvek od guardian »

Ahojte.
Chtěl jsem se zeptat jestli někdo z vás nemá zkušenosti s tímto problémem:
mám E9 1.3i 12V (r.v. 1990) a spotřebu ve městě mám 10,5l a to se snažím jezdit oravdu co nejvíc ekonomicky, mimo město pak kolem 8,5-9. Což je teda na 1.3 (i starou) až moc. A navíc auto nějak nemá výkon. Po dálnici do kopce na trojku aby to jelo aspoň 100 km/h. Do prudkejch kopců se v Brně šplhám na dvojku... Na 55 kW fakt slabota...
Děkuju předem za všechny názory co by s tím mohlo být, příp. jaká oprava mně čeká.. :(
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

To je ještě karbec ? Mám dojem že tyhle 12v ještě jo... Mohl by být problém právě v karburátoru, což by nejspíš nebylo nejlepší, jelikož seřídit ho už nemusí být taková sranda jako u Škodovek. Od oka to vypadá, že jezdíš na moc bohatou směs, motor žere a nejede, podobně jako když u EFI odejde lambda. Ještě můžeš zkusit alespoň nechat někde zkontrolovat předstih a pokud tankuješ někde ukrutně levnej benzín, tak na zkoušku vem nádrž třeba u SHELLky, jestli to náhodou není jen palivem.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
guardian
Člen Týmu

Příspěvek od guardian »

Karbec už to není. Je to EFI s lambda sondou... Myslíš, že to teda bude tou lambda?? Na kolik taková sranda asi vyjde? A dá se vůbe lambda sonda někde sehnat??
Jinak benzin beru pokaždý někde jinde (někdz třeba i u tý SHELLky)...
Je možný, aby třeba ta lambda sonda odešla kvůli tomu, že to žere hodně oleje (1L/1000km), nebo to nemá s tímto nic společnýho...
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Nee je to stříkačka s řízeným katalyzátorem.
Mněl jsi tu kdysi příspěvek že do kopce nechtělo jet a někdy i chcíplo.A další,že ti ukrutně žere olej.Pak co si letmně pamatuju,že ti nešly povolit svíčky.Je to tak?
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Jestli žere hafo oleje, tak to možný je. To by ovšem chtělo vyřešit i ten olej, jinak může nová lambda dopadnout stejně jako stará. Takže nejlíp zdiagnostikovat, kudy bere olej (gufera nebo kroužky) a dát do pořádku. Pokud to má vydřený válce celkově, tak se není čemu divit že to nejede - nejspíš motor ztratil kompresní tlaky - nechej změřit.
Lexus IS200
Lexus RX400h
KoudakC
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KoudakC »

Souhlasim s Beaverem bud lambda sonda nebo nemas tlaky nebo oboje.Nemas nahodou jeste treba zaneseny svicky od oleje?Nova lambda te prinde cca.3000kč,ale da se urco sehnat levnejc.
guardian
Člen Týmu

Příspěvek od guardian »

Tonda píše:Nee je to stříkačka s řízeným katalyzátorem.
Mněl jsi tu kdysi příspěvek že do kopce nechtělo jet a někdy i chcíplo.A další,že ti ukrutně žere olej.Pak co si letmně pamatuju,že ti nešly povolit svíčky.Je to tak?
Jojo... to jsem já. Svíčky už jsem vymněnil, čímž se vyřešil ten problém, že se auto cukalo pří jízdě do kopce..
Ten problém se spotřebou jsem pak nechal být, ale už mně to začíná vadit, protože je měsíc od měsíce větší...
guardian
Člen Týmu

Příspěvek od guardian »

Jinak, zvládnu tu lambda sondu vzmněnit aji sám??
Myslíte, že má smysl kupovat třeba nějakou starší lambda sondu z vrakoviště, nebo radši hned novou??
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Pokud není zarezlá tak, že ji vyrveš i s kusem potrubí, tak zvládneš :) Stačí ji vyšroubovat, odpojit od konektoru a místo ní dát jinou. Ten závit není od věci potřít žáruvzdorným mazivem, aby to příště šlo vyndat. Určitě je lepší nová, protože u použité nevíš, kdy ti odejde.
Lexus IS200
Lexus RX400h
KoudakC
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KoudakC »

Navíc nevim jak by jsi chtěl odzkoušet lambda sondu jestli opravdu funguje,kdyby jsi to bral z toho vrakáče :wink:. No pokud si měl svíčky zasrané od oleje,tak máš teoreticky v háji i kroužky.
guardian
Člen Týmu

Příspěvek od guardian »

KoudakC píše:Navíc nevim jak by jsi chtěl odzkoušet lambda sondu jestli opravdu funguje,kdyby jsi to bral z toho vrakáče :wink:. No pokud si měl svíčky zasrané od oleje,tak máš teoreticky v háji i kroužky.
Svíčky od oleje samozřejmě jsou. To že mám špatný kroužky už nějakou dobu vím.. Ale do teďka jsem si říkal, že je pro mně levnější jednou za 1000km dolit litr oleje za 90Kč, než dávat tisíce za opravu. Ale asi to není ten nejlepší přístup...no. :oops:
guardian
Člen Týmu

Příspěvek od guardian »

Jinak jsem včera koukal na net, ale lambda sondu na E9 jsem nikde nenašel. Nemáte někdo tip, kde ji (nelépe levně) sehnat??
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

No jelikož jsi z Brna, zkus zajet rovnou osobně do MJ Auto a zkonzultovat, co by tam šlo použít. Na webu mají tohle - http://katalog.mjauto.cz/detail.phtml?k ... R3bEPrqM5r
Lexus IS200
Lexus RX400h
Odpovědět

Zpět na „Corolla“