Když mrkačka nemrká (5.gen)

vše ohledně modelové řady Celica
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Když mrkačka nemrká (5.gen)

Příspěvek od martin.matess »

mám takový problém ale ještě sem ho ani nezačal řešit, jak sem koupil 2.0gti tak jí nemrká prevé oko, - světlo nezajíždí a nevijíždí, minulý majitel říká že to takhle blbne jen za deště a silného mrazu, co si o tom myslet?? kontakt?? motorek či co?? díky za případné poznatky kdo se stím už setkal 8)
http://www.martinmatess.estranky.cz/
Celica T20 3sge SSII blue
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 318 Is e36 97' M-packet
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Tak to jsme dva, u me je to motorkem, sem ho rozebral, studoval, vycistil, na chvily opravil a pak to zaclo znova delat, takze nemuzu zasouvat :?

Vlastne u me za to muzou koncaky ktery blbe dojedou ( prejedou ) a pak uz se nechyta, pootocim koleckem a pak uz vyjede.

Resilo se to urcite a jediny na co se prislo je : vymenit za fungujici
Naposledy upravil(a) Pavo.B. dne stř 05.03.2008, 21:04, celkem upraveno 2 x.
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

u předchozí celdy jsem se stim setkával celkem často, měl sem ty světla snad 10x vyndaný a rozebraný do šroubku, kompletně jsem je nechal opískovat a nastříkat, narval sem vazelínu kde to šlo a stejně to občas blblo, ikdyž ke konci už asi ne, ono když to světlo(mechanismus) rozebereš, tak nejěžší je hlavně dobře nasadit to rameno na tisícihran co vystupuje ze serva, když ho dáš trochu jinak tak ti třeba nebude chtí zajíždět nebo naopak vyjíždět. Jinak pokud ani když zkusíš manuálne pootočit tim servem a nereaguje to, tak bych zkusil rozebrat to servo nebo možná ten kontak(ale ten bych netipoval)
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
warrior
Manager Týmu

Příspěvek od warrior »

mam pocit,ze se to tu uz snad nekde resilo.Ale mam stejnej problem.Taky mi nemrka prave.Kdyz se podivam se zdola,jak se to svetlo steluje,tak levej moturek je uplne v pohode a druhej naprosto prorezlej.Nemohl sem ten moturek demontovat,protoze sem jeden sroubek urval a dalsi by sli taky.Tak to vzdy poradne z venkovni strany promazu,trosku tomu pomuzu rozpohybovat a nejakou chvili to facha.Ale kdyz se zase zasekne,tak sem vzdy nasr****
celica 1,6
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

:( kuci to ste me nepotesily :cry:
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Mára GT-i
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mára GT-i »

Cau, resim uplne ten samy problem. Chtel jsem nedavno vymenit ten motorek za jiny a orval jsem hned prvni dva srouby na ktere jsem sahnul ve snaze to demontovat, dalsi uz sly v pohode. Az budu mit naladu a auto zpatky doma tak to asi odrezu flexou :lol:
Zatim jsem byl smireny s tim ze to obcas chodilo bez problemu a obcas vubec
Toyota Celica T16 2.0 GT-i 16V 103kW r.v.88
Toyota Celica T16 2.0 GT-i 16V 103kW r.v.89 - odstavena
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Ja taky jeden odfik flexou a pak pridelal, musi se ale s citem,

jeste pred tim jsem ale stihnul prestipat draty, promerit a do vi co jeste delat s elektrinou.
MichalS
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichalS »

Pokud budeš 100pro vědet ktere draty vedou k motorku tak bych je odpojil a zkusil napojit treba na ... autonabijecku (radsi NE na baterku z auta - kdyby tam byl zkrat tak by se to mohlo dost vazne poskodit vysokym proudem) a pokud svetlo zaklopis/vyklopis (pak je el. zavada) tak bych tyto draty napojil paralelne na draty od leveho svetla (nejrychlejsi moznost) nebo (daleko lepší) dál zkoumal relatka a prepinace ktere to spinaji az by se chyba nasla. Pokud by se očičko nezaklopilo tak holt mechanická závada :cry:

Jo a dotaz ty mrkačky dají se zaklopit "silou" nebo je v tom mechanizmu nějaký šnek když jsme u toho ?
Po 5ti letech jsem obnovil web s Celicama - schemata, linky, navody, fotodokumentace - http://www.t18.wz.cz
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Silou bych to nezkousel :wink: Jinak paralerne zapojit s druhou mrkackou mi nefungovalo, protoze a jednoduse privod proudu ovladal jen jeden koncak a tim padem druhy svetlo blblo, bud se vysunulo malo, nebo zase nezajelo . Neni to tak jednoduchy jak se zda.
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

No bývalý majitel mé yellowinky řikal že to v létě nedělá, že jen v mokru a nebo mrazu, tak si řikám jestli někde neni něco ve vodičích, nějaká oxidace či tak něco, no musim to prozkoumat rozdělat abych věděl víc, doufám že nebudud mít shnilej motorek jako warrior, protože náhradní mam zrovna jen ten druhej :( na 4.gen jich mam "dost" ale na 5.g e e :(, no budu laborovat
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Diablo
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Diablo »

sou tam mechanicke dorazi na tele toho svetla jak na zavrenou polohu tak na otevrenou....posun (zasroubuj) vic ci min tak at ti svetlo stale doliha ale posune se ti to na koncaku do spravneho smeru...casem se to vychodi a nedojede na koncak...me se zase furt otviralo a zajelo a hned otevrelo....spatne serizene na doviraci koncak....
TOYOTA Celica 2.0 Turbo 4WD
Obrázek
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Diky, to jsem nevedel, az budu mit cas kouknu na to. Myslim si ze to mam taky vychozeny.
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

tak kluci musim se vám pochlubit, yellowinka už mi zase pěkně mrká, motorek a vubec vše na autě je v supr stavu a bez koroze mam sundanej blatník a nnárazník a nádhera nedotčený, ale oto nejde u toho jak nechtěla mrkat byl problém v tom 5pinovim konektoru, že jeden pin - ten prostřední ze těch 3menších se zelenym drátem byl ulomenej a tak sem udělal pro zelenej drát extra konektor protože nic jinýho mi nezbilo zaletoval a hle už mrká to mam radosti kopec :lol: :lol: 8)
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Petr
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr »

ty jsi ale šikula jen tak dáál
Avensis T22 D4D,r.v.10/01
Celica 2.0.GTi r.v.05/90
Obrázek
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Nechce spát, nechce zavřít levý očko :lol: otevřít jde... ale nechce se mu zaject... když se do toho bouchne, zahejbe se s tim, tak zajede, vyjíždí, zajíždí a druhej den se mu zase nechce zaject... takže vyjíždí krásně, ale nechce dolu. co by jste poradili? mam pocit jako by to při otevření jakoby asi vyskočilo asi nějak moc nad doraz :lol: nebo el-kontakt?, promazat? hmmm
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Odpovědět

Zpět na „Celica“