prosim o radu

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
dobreAuto
Člen Týmu

prosim o radu

Příspěvek od dobreAuto »

Zdravim vsetkych stastnych majitelov najspolahlivejsieho auta na svete.

Napriek tomu, ze to o Toyte viem, kupil som VW Golf III ('96), lebo mi chybalo par tisic.

Teraz to lutujem, lebo na nom stale musim daco robit, ale najviac ma odradza zopar detailov: Sedacky bez bocneho vedenia (ako v Skodovkach, Ladach), pedaly vysoko, ako na traktore, hlucnost, diskomfort a strohy design. Kaslik pred spolujazdcom horsi ako v Skode 130 r.v.'86 a ine veci tiez...Raz zaberie servo viac, inokedy menej, auto huci, fuci,...Vraj legenda...

Uvazujem o Toyote Corolle, al. Cellice. Teraz su uz celkom prijaznive ceny, hlavne v Nemecku.

PROSIM PORADTE, JE TU AJ NIEKTO, KTO MAL PREDTYM GOLFA?

Dakujem za kazdy nazor.
Budem rad, ked poslete SZ.

:)
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

trosku nechapu proc se tady resi golf :D

celica nema design interieru o moc lepsi ;) nekvalitni plasty a seda kam se jen podivas takze v tomto smeru si moc nepolepsis
dobreAuto
Člen Týmu

proc se tady resi Golf

Příspěvek od dobreAuto »

Mily greddy,
prosim ta, snaz sa ma pochopit.
Mam auto, ktore mi pripomina skodu, Ladu, alebo traktor, co sa tyka
pocitov z jazdy, sedenia, interieru a tak pod; ale
rozmerovo a do znacnej miery aj dostupnostou servisu a dielov mi vyhovuje.

Vela dobreho som ale pocul o Toyotach, tak sa pytam tych najpovolanejsich - majitelov Toyot na ich nazory a rady.
Dakujem za pochopenie.
Clovek
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

no tak zatim si se na nic konkretniho nezeptal to je prvni vec a druha vec je ze tady bylo hodne temat "poradte pri koupi celicy 5g" a podobne kde se dozvis vsechno o spotrebe vykonu atd

vetsinou to byva tak ze nekdo (podobne smyslejici) jako ty co mel slabsi auto ktery uzivy chce malinko vice..tak koupi 1.6ku protoze chce dobrou spotrebu a nenarocny motor a chce jen vypadat dobre..pak ho to omrzi a koupi dvoulitra protoze chce vykon...pak prijde na to ze to auto je na dnesni pomery docela liny, s popravde ne tak zazracne nastavenym podvozkem, vytacivej motor coma kroutak skoro az na vrcholu otacek neni uplne idealni na denni jezdeni (vyjizdet kopce na 4tis se studenym motorem - z toho me mrazi v zadech) nastesti ten motor je drzak

no takze dotycnej proda dvoulitra protoze mu nestaci a koupi GT4, tam uvidi ze z vyroby podvozek ujde ale porad ne a ne eliminovat nedotacivost..takze koupi sportovni podvozek, pak pozna ze je to tezka herka a potrebuje vice vykonu no takze ji zavres do garaze a zacnes ji prestavovat na bestii a jelikoz je auto nepojizdny tak na popojizdeni si stejne koupis golfa :)))

hodne lidi takhle dopadlo, at z mych znamych nebo co slycham.je to jako nemoc..

jinak zalezi na co to auto chces pouzviat a co od toho cekas..pokud jsi fakt limitovany penezi tak toyotu nekupuj....alespon ne celicu ve dvoulitru...dily jsou pekelne drahe jelikoz nikde nejsou..jen anglie a o neco mene v japonsku..
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Ne kazdej ma takovy sklony... Ja z duvodu unifikace autoparku prikoupil k Supre jeste Corollu, abych mel samy Toyoty a krome nejakych drobnosti jsem spokojenej. Interier Corolly z roku 95 se me osobne dokonce libi vic nez interier ctyrkovyho Golfa, kde mi proste nesedi spousta veci. Tu funkci auta na normalni jezdeni muze Celica zastavat uplne klidne taky, akorat ji bude chybet jeden par dveri, coz nekomu muze vadit.

Jinak spolehlivost Toyot je celkem znama (me u Corolly cekaji jen veci, co vyplyvaji z jejiho stari - vymena spojky, vyresit nejakou tu korozi a huci zrejme zadni lozisko). Nahradni dily jsou celkem levny (kdyz clovek vi kde koupit) a dostupny jak novy, tak pouzity z vrakovist apod.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

zalezi jake dily, tvoje supra se prodavala i v USA? se 7m-gte? vidis tak celica ve 2.0 3s-ge ne, jen v evrope v japonsku v anglii a snad v australii...japonsko uz svoje dily neobnovuje, jedinych par firem je v anglii jako fensport a mongoose, zbytek se orientuje na 3s-gte.. tudiz je naprosto NEMOZNY koupit dily ktery nejsou spotrebni, napriklad jen se svodama jaky jsou problemy, neco jde napasovat z 5s-fe ale jak to musi fungovat kdyz je dimenzovano na uplne jiny motor.. Neni problem koupit brzdove kotouce, desticky, spojku, rozvody ci zapalovaci soustavu levneji nez do Octavie ci Golfu III ale jak odejde neco horsiho tak je to o nervy se shanenim...(o 1.6 se 4a-fe to neplati, ta se importovala snad vsude a co hlavne, do USA tak neni problem)

Na normalni bezny uzivani snad lepsi GT4, nemusi se tolik tocit, diky turbu(kompresi) ma lepsi zatah v dobe kdy turbo netlaci, je to ctyrkolka a se slusnym vykonem.. A co se tyce spotreby tak to nebude o tolik tragicky nez vytacet 3s-ge ktery umi zrat i travu kolem silnice.

ale je to vsechno o preferencich cloveka, proto sem se ptal na polozeni konkretniho dotazu protoze kazdy clovek uvazuje jinak...

taky jsem si rekl ze si koupim BMW 316 abych mel auto se spotrebou, pak mi doslo ze ten vykon tam proste neni a diky tomu si to stejne vezme 8 litru, tak sem si rikal ze 318ka bude stacit, ale preci jen ve 320 je sestivalec ktery diky vanosu udela lepsi spotrebu jak 318, no a pak nakonec proc nejit do 325ky ktera s vanosem dela skoro stejnou spotrebu jako 320 s vanosem a ma o 40 koni vice, do 328ky me nedonuti jit jen nevyhodna pojistka u stavajici pojistovny a stejny vykon jako u 325 takze asi tak

je blbost resit spotrebu, jezdim jeste 1.4i Hondou Civic a ta si bezne rekne pri nadprumerny jizde pres 10 litru..lepsi je do motoroveho prostoru postavit "MOTOR" a jen tak simrat a setrit motor...
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

greddy píše:no tak zatim si se na nic konkretniho nezeptal to je prvni vec a druha vec je ze tady bylo hodne temat "poradte pri koupi celicy 5g" a podobne kde se dozvis vsechno o spotrebe vykonu atd

vetsinou to byva tak ze nekdo (podobne smyslejici) jako ty co mel slabsi auto ktery uzivy chce malinko vice..tak koupi 1.6ku protoze chce dobrou spotrebu a nenarocny motor a chce jen vypadat dobre..pak ho to omrzi a koupi dvoulitra protoze chce vykon...pak prijde na to ze to auto je na dnesni pomery docela liny, s popravde ne tak zazracne nastavenym podvozkem, vytacivej motor coma kroutak skoro az na vrcholu otacek neni uplne idealni na denni jezdeni (vyjizdet kopce na 4tis se studenym motorem - z toho me mrazi v zadech) nastesti ten motor je drzak

no takze dotycnej proda dvoulitra protoze mu nestaci a koupi GT4, tam uvidi ze z vyroby podvozek ujde ale porad ne a ne eliminovat nedotacivost..takze koupi sportovni podvozek, pak pozna ze je to tezka herka a potrebuje vice vykonu no takze ji zavres do garaze a zacnes ji prestavovat na bestii a jelikoz je auto nepojizdny tak na popojizdeni si stejne koupis golfa :)))
2dobreAuto: v jendom má zase greddy pravdu, tak nějak si vůbec nenapsal co by jsi chtěl vědět? :) třeba by jsi mohl začít tim po který gen. Celdy nebo Corolly koukáš? a co po tom autě chceš?:) nebo ještě líp mrkni třeba sem
http://toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=6744 - 5.gen
http://toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=6336 - 5.gen
http://toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=5596 - 5.gen GT4
http://toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=5302 - 6. vs 7.gen
a ještě by se anšlo, sem ale línej hledat
Naposledy upravil(a) garfielld dne úte 04.03.2008, 23:47, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

tak jinak :)

pokud chces vymenit golfa za neco prijemnejsiho jdi klidne do 1.6 (bavim se o 5gen - stejna cenova relace)
pokud nejsi zavodnik ale chces aby se to auto trosku hlo za cenu vyzsich provoznich nakladu jdi do 2.0gti
pokud si myslis ze jsi ten typ cloveka ktereho jsem popsal na zacatku tak kup GT4 :)
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

To : Greddy:Pěknej přípěvek.Docela jsem se našel v některých pasážích :lol: .Já to ale udělal naštestí opačně koupil jsem si někdy nového Focuse :lol: pak se totálně pomátl a koupil jsem si i Celicu, jěště že mně teď když jsem Celicu dostal do naprosto dokonalého stavu zabrzdilo okolí ať neblbnu a nezavřu ji do garáže:-)a nesnažím se teď s ní udělat to co jsi napsal naštestí.
To : Dobré auto: Když chceš auto jen na dojíždění na pár km do práce a nepotřebuješ bůhvijakej stěhovák tak ti 5G v 1,6 bohatě postačí, podlě mně horší jak Golf III nebude.Měl jsem Vento v 1,9D a na ježdění po městě to s určitostí stačilo a ten kufr to byl celkem dobrej tunel :lol: Doky
Nějaké ty auta doma jsou.
kufor
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kufor »

greddy píše:zalezi jake dily, tvoje supra se prodavala i v USA? se 7m-gte? vidis tak celica ve 2.0 3s-ge ne, jen v evrope v japonsku v anglii a snad v australii...japonsko uz svoje dily neobnovuje, jedinych par firem je v anglii jako fensport a mongoose, zbytek se orientuje na 3s-gte.. tudiz je naprosto NEMOZNY koupit dily ktery nejsou spotrebni, napriklad jen se svodama jaky jsou problemy, neco jde napasovat z 5s-fe ale jak to musi fungovat kdyz je dimenzovano na uplne jiny motor.. Neni problem koupit brzdove kotouce, desticky, spojku, rozvody ci zapalovaci soustavu levneji nez do Octavie ci Golfu III ale jak odejde neco horsiho tak je to o nervy se shanenim...(o 1.6 se 4a-fe to neplati, ta se importovala snad vsude a co hlavne, do USA tak neni problem)

Na normalni bezny uzivani snad lepsi GT4, nemusi se tolik tocit, diky turbu(kompresi) ma lepsi zatah v dobe kdy turbo netlaci, je to ctyrkolka a se slusnym vykonem.. A co se tyce spotreby tak to nebude o tolik tragicky nez vytacet 3s-ge ktery umi zrat i travu kolem silnice.

ale je to vsechno o preferencich cloveka, proto sem se ptal na polozeni konkretniho dotazu protoze kazdy clovek uvazuje jinak...

taky jsem si rekl ze si koupim BMW 316 abych mel auto se spotrebou, pak mi doslo ze ten vykon tam proste neni a diky tomu si to stejne vezme 8 litru, tak sem si rikal ze 318ka bude stacit, ale preci jen ve 320 je sestivalec ktery diky vanosu udela lepsi spotrebu jak 318, no a pak nakonec proc nejit do 325ky ktera s vanosem dela skoro stejnou spotrebu jako 320 s vanosem a ma o 40 koni vice, do 328ky me nedonuti jit jen nevyhodna pojistka u stavajici pojistovny a stejny vykon jako u 325 takze asi tak

je blbost resit spotrebu, jezdim jeste 1.4i Hondou Civic a ta si bezne rekne pri nadprumerny jizde pres 10 litru..lepsi je do motoroveho prostoru postavit "MOTOR" a jen tak simrat a setrit motor...

som zistil, ze som vlastne greddy :D

presne tak nejak som uvazoval aj ja
mam 1.5 civica 5g a bol som spokojny az na ten nedostatok vykonu a hrozny podvozok (nake sportove pruziny od predchadzajuceho majitela)
tak som si pozhanal cez tygra celicu 6g GT a nemozem si vynachvalit ten rozdiel v kubature
vacsi motor je daleko praktickejsi, nechapem tu novu modu oturbovat 1.4ky atd. :(
je pravda, ze jak mu semtam slapnem na krk, tak mam spotrebu okolo 10 verzus 8 na civicovi, ale to je proste danou zato, ze sa daleko viac pobavim :)
Toyota Celica, ST202, '97
2.0GT 125kW/170hp
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

kufor píše:vacsi motor je daleko praktickejsi, nechapem tu novu modu oturbovat 1.4ky atd. :(
se budeš divit až ti za oturbovaná 1,4 ukáže zadní světla :) náhodou tahle móda malejch turbomotorů je úplně super(navíc správná cesta), aspon si každej nemusí "honit triko" objemem :wink: :)
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
dobreAuto
Člen Týmu

Příspěvek od dobreAuto »

chlapi,
tiez som si uz zacinal mysliet, ze len vecsi motor ma daco do seba, az do kedy ma znamy povozil na Honde Civic 1,3.. r.v.93 sedan 4 dv.
Take delo som necakal. Vyborna akceleracia, i na dalsie prevodove stupne super, jazdne vlastnosti fantasticke a pri tom spotreba - nizka. Interier mimoriadne prijemny, aj ked nizke auto, ale to ostatne to prevazi.
Neviem, ake to je pri plnom zatazeni, ale urcite lepsie ako moj Golf 1,4.
Aj koli tomu zazitku a pocitim v aute idem zmenit znacku (4kovy Golf je tiez super, najme TDi, ale na to zatial nemam)
RasťoSK
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RasťoSK »

Nikdy nepochopím prečo slováci, ktorí majú problémy s toykami, alebo ich chcú kúpiť, chodia po radu na CZ fórum, keď existuje TTS...no offend... :wink:
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Preto lebo veľa Slovákov žije trvale v Čechách a majú Toyoty :lol: Doky :lol: :lol: :lol:
Nějaké ty auta doma jsou.
Odpovědět

Zpět na „Celica“