Servis přední nápravy

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Fikus
Manager Týmu

Servis přední nápravy

Příspěvek od Fikus »

Chci se jen optat, na co je náchylná přední náprava - Ave 02, 1.8VVt-i ( asi to bude odlišné od nafty, pro váhu motoru)

V čem, kde vznikají vůle, na co si dát pozor, co u ojetiny po 90t.km raději preventivně vyměnit... (tlumiče, stabilizátory-kosti?, nějaké silenbloky, čepy ???), event. něco, v čem může zlobit i řízení - případně jak a čím se uvedené věci projevují.
Už jsem se tu dočetl, že Ave je hodně náchylný na kvalitu a přesné vyvážení pneu.
Dále asi po výměně kostí-zásahu do nápravy je třeba dělat geo :?: :wink: :idea:
Ave 2002 - zlatá metal, liftback
ombre
Věčnej rejpal

Re: Servis přední nápravy

Příspěvek od ombre »

Fikus píše:Dále asi po výměně kostí-zásahu do nápravy je třeba dělat geo :?: :wink: :idea:
Ano.
Obrázek
Fikus
Manager Týmu

Příspěvek od Fikus »

řekli mi, že je třeba vyměnit PP tyč řízení. Švára teď přijel s corollou a tam mu měnili taky PP tyč řízení a v je to účtované takto - práce výměna PP tyče řízení a materiál spojovačka řízení. Mám v tom docela guláš. Když to budu chtít třeba u Idaha objednat tak co mám vlastně vzít. Není to to samé jako stabilizátor (kost)? Nějak jsem zapoměn říct aby mi ukázali jak to aspoň vypadá. Díky za radu. (orig TOY na AVE 2500,- se mi tedy dávat nechce)
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Tyč řízení je ta tyčka, co trčí z hřebene řízení http://jdem.cz/aa3d4 . U hřebene je ukončena vodorovným čepem a u těhlice je připevněna ke svislému čepu http://jdem.cz/aa3e7 .
Stabilizační tyč je ta "naohýbaná kulatina" mezi poloosami a je ukončena stabilizačními tyčkami http://jdem.cz/aa3f7 , které jsou připevněny k ramenům. To celé se nazývá stabilizátor.
Název kosti se používá různými mechaniky pro různé díly:-). Kost může být stabilizační tyčka či jakákoliv tyč ukončena dvěma svislými čepy či pouzdry.
Já název kost používám pro podélné uložení zadního ramene (tak jak se tomu říká u nakladních vozidel), tedy u mého auta zhruba něco takového: http://jdem.cz/aa3g4 .
Obrázek
Fikus
Manager Týmu

Příspěvek od Fikus »

diky. Na Ombreho je vždy spolehnutí z hlediska techniky :wink: :idea:
A přeci jen ještě : když vidím od Ombreho ty fotky a podrobný popis, jak já jako laik (třeba při jízdě, nebo když si auťák zvednu a zkusím za to nějak zatahat) poznám, co je třeba vyměnit. Aby mě taky v TOY nelakovali a netahali prachy. Spíš bych řekl, že náchylnější budou ty stabilizátory mezi poloosami než ty tyčky řízení. Měnil jste už někdo něco z toho. Vím, že ty stab. se třeba u fóbie mění po 40tis.km :lol:
toymann
Člen Týmu

Příspěvek od toymann »

Mám Aveho II D4D, najeto 294t km, jsme spolu od začátku, lítame po Praze a všude jinde a... na přední nápravu se ještě nesáhlo... 8)
Toymann
imperator
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od imperator »

Fikus píše:diky. Na Ombreho je vždy spolehnutí z hlediska techniky :wink: :idea:
A přeci jen ještě : když vidím od Ombreho ty fotky a podrobný popis, jak já jako laik (třeba při jízdě, nebo když si auťák zvednu a zkusím za to nějak zatahat) poznám, co je třeba vyměnit. Aby mě taky v TOY nelakovali a netahali prachy. Spíš bych řekl, že náchylnější budou ty stabilizátory mezi poloosami než ty tyčky řízení. Měnil jste už někdo něco z toho. Vím, že ty stab. se třeba u fóbie mění po 40tis.km :lol:
Já jsem měnil ty tyčky řízení. Dalo se to poznat tak, že jsem vzal za kolo, lehce s nim zahýbal ze strany na stranu a byla tam cítit vůle.
Cenu už si nepamatuju .... ale určitě to bylo do 1tis za obě.
Avensis Combi 1.6 81kW r.v. 98, zelená barva zvenku i zevnitř :-)
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Avensis“