(omlouvám se pokud tu podobný přízpěvek je ale nenalezl jsem ho

Potřeboval bych pár konkrétních rad na co si dát pozor při koupi Celdy 5. generace. Vybírám pouze s motorem 1,6L tj. 4A-FE. Dále hledám jen ty, které mají posilovač řízení, ABS vítám všemi deseti (nabídne-li se).
Já vlastním cca necelé dva roky Nissan Sunny 1,6L bohužel s řízeným karburátorem, takže se moje spotřeba paliva pohybuje okolo 9,5 L ve městě a jak jsem na fórech konzultoval tak mín to ani nepude.
Na Celdě mě nejvíce zaujal vzhled, jelikož jsem student jde mi o spotřebu a povinné ručení, mj. obsah 1,6 je pro mě naprosto dostačující a motor 4A-FE se mi líbí. Přibližně půl roku orientačně pátrám po Japoncích jako MX3, 100NX, Celica (tato auta mě velmi zaujala a delší dobu sbírám informace) - všelijak to pořád srovnávám, ale asi skončím u té Celdy.
------------------------------------------------------------------
Zajímalo by mě, jakou máte měřenou spotřebu (prolézal jsem fórum a pár spotřeb už mám) když jízdu OPRAVDU nehrotíte - pomalé rozjezdy a dodržujete rychlostní limity, ve městě i mimo něj ?
Nalezené auto si samozřejmě detailně prohlédnu, v rámci možností zkontroluju jestli bylo bourané, zaměřím se také na korozi (dost jsem se ze Sunnyho poučil). Prostě tohle mám vyřešené, ale potřebuju poradit s motorem. Motor opticky zkontroluju, kam budu moci vlezt, tam vlezu, co půjde poslechnut poslechnu. Jaké by se mohli objevit "časté" vady ??? Čeho se trochu bojím, tak jak jsem se na fórech dozvěděl mnoho Celd má tendenci žrát olej - máte s tím zkušenosti ? Můžu nějak odhalit dobíhající spojku ? Jak omrknout ABS mimo rozsvícené kontrolky a testu v terénu ?
Kolik je přibližně volnoběh, jaké jsou otáčky se sytičem a za jak asi dlouho spadnou ? (zjišťoval jsem si, že 4AFE se nemůže potkat - je to pravda popř. máte někdo zkušenost s potkanou 5. gen ?)
Sunníka bych rád vyměnil, ale ne za KAŽDOU cenu (pomalu se hromadí opravy do kterých investovat dál nebudu protože to nemá na karbecovím autě s takovou spotřebou ani moc smysl) - dost jsem se na něm naučil a nadřel (vaření, zohybané ventyly díky přetočené vačce, elektrika... bylo toho dost) takže napodruhé chcu vybrat se všema možnejma zkušenostma auto který by skutečně, byť staré, mohlo být v dobrém stavu. Teď se něco naskytlo, pokud bych z toho neměl dobrej pocit za každou cenu bych NIC nekupoval. Díky za odpovědi.