Kde dotahnout rucku?
Kde dotahnout rucku?
Cau lidi,
potrebuju u sveho Ave dotahnout rucku. Nevite kde je ten stelung schovanej.
Pod vozem to neni, tam jsou lanovody pouze spojeny mustkem a tahlo pokracuje tunelem do vozu. Tam to bude nekde pod necim schovany - asi. Pokud tedy to vubec jde. Jestli to nema v bubnech pouze samostel a tim to konci. Diky za radu - nechce se mi rozdelavat pulka interieru.
potrebuju u sveho Ave dotahnout rucku. Nevite kde je ten stelung schovanej.
Pod vozem to neni, tam jsou lanovody pouze spojeny mustkem a tahlo pokracuje tunelem do vozu. Tam to bude nekde pod necim schovany - asi. Pokud tedy to vubec jde. Jestli to nema v bubnech pouze samostel a tim to konci. Diky za radu - nechce se mi rozdelavat pulka interieru.
Avensis combi wagon, 2.0 TD, 2C-TE, 1999, stříbrná metla - král je mrtev
Ať žije král - Avensis combi wagon, 2.0 TDI, D-4D, 2002, tmavě modrá metla
Ať žije král - Avensis combi wagon, 2.0 TDI, D-4D, 2002, tmavě modrá metla
Nazder ,,HOŠI,,
Toto som riešil cca pred 3 tyž. v toy.servise. Moja ručná brzda má vôlu asi
5-7 cm a až potom začne tahať lanko.
Servismeni povedali, že na mojom Ave r.v.01 sa ručná nedá štelovať, že to musím vymeniť brzdové kotúče.
Na moju otázku, či sú už na minimálnej hrúbke odpovedali, že ešte nie.
Tomu akosi nerozumiem.
Výsledok: ako som to tam doniesol, tak som si to aj odniesol, bez uspechu.
Nieje na to nejaká finta ? Ako sa to rieši u vás ?
ĎAKUJEM.
Toto som riešil cca pred 3 tyž. v toy.servise. Moja ručná brzda má vôlu asi
5-7 cm a až potom začne tahať lanko.
Servismeni povedali, že na mojom Ave r.v.01 sa ručná nedá štelovať, že to musím vymeniť brzdové kotúče.

Na moju otázku, či sú už na minimálnej hrúbke odpovedali, že ešte nie.
Tomu akosi nerozumiem.

Výsledok: ako som to tam doniesol, tak som si to aj odniesol, bez uspechu.
Nieje na to nejaká finta ? Ako sa to rieši u vás ?
ĎAKUJEM.
Stanley T. Avensis 2.0 D-4D, 10/2001, combi
Stanley
Já bych zkusil
1. uvnitř povolit u ruční brzdy lano - matice M6 aby se lana uvolnily.
2. přitáhnout co nejvice samostavy u kol. (Až bude cícit při otáčení kolem odpor tak nepatrně samostav povolit aby kolo nepřibrždovalo)
3 seřídit maticí M6 uvniř vozu krok ruční brzdy
1. uvnitř povolit u ruční brzdy lano - matice M6 aby se lana uvolnily.
2. přitáhnout co nejvice samostavy u kol. (Až bude cícit při otáčení kolem odpor tak nepatrně samostav povolit aby kolo nepřibrždovalo)
3 seřídit maticí M6 uvniř vozu krok ruční brzdy
- lake-bodom
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Mám Avensise 2001 a taky mi rucka brala az po 5-7cm. Kdyz jsem byl v Toyo servisu na rozvodech, rekl jsem jim o tom a oni to bez problemu opravili. Nevim jak, ale pry to chtelo jen dotahnout. Ani za to dokonce nic nechteli
.

Corolla Verso I, 1.8, 8,2l/100km
Mitsubishi Grandis, 2.4, 5l/50km
ex: Auris, 1.6 Dual VVTi, 7l/100km
ex: Seat Ibiza, 1.4 MPi, 5-6l/100km
ex: Avensis 2.0D-4D, 6l/100km
ex: Avensis, 1.6 16V, 8l/100km
ex: Corolla, 1.3 12V 5,5l/100km
Mitsubishi Grandis, 2.4, 5l/50km
ex: Auris, 1.6 Dual VVTi, 7l/100km
ex: Seat Ibiza, 1.4 MPi, 5-6l/100km
ex: Avensis 2.0D-4D, 6l/100km
ex: Avensis, 1.6 16V, 8l/100km
ex: Corolla, 1.3 12V 5,5l/100km
samostavy
Pokud pracují správně. Jesli se ale vůli nenastaví (vůle je velká) tak je i velký krok ruční brzdy. Pouze seřizováním na lanku ruční brzdy se taky může stát u některých aut že postupným přitahováním ručním brzdy bude páka na čelisti tak vytažená, že se může opřít až o střed náboje.Troufám si tvrdit, že samoštely jsou samoštely proto, aby se na ně nešahalo. Pokud fungují správně, vymezují vůli danou opotřebením čelistí.
-
- Člen Týmu
Po zatáhnutí ruční brzdy je z boku pod ní šroubek,ten odšroubuj stahni gumový převlek a dostaneš se ke štelovací matce kterou jenom přitáhneš toť vše.Já jsem to dělal před měsícem.Jestli ti řekli v servise že to nejde tak jim to poté až to uděláš ukaž,chtěl bych vidět ty pohledy servisáků.
Avensis 1.8 (2016)
Corola 1.6 (2013)
Avensis 2.0 D-4,108kW (2006)
Avensis 2.0 D-4,110kW (2001)
Avensis 1.6 (1999)
Carina E 2.0 (1996)
Carina E 2.0 (1995)
Carina E 2.0 (1994)
Celica 2000GT (1989)
Corola 1.6 (2013)
Avensis 2.0 D-4,108kW (2006)
Avensis 2.0 D-4,110kW (2001)
Avensis 1.6 (1999)
Carina E 2.0 (1996)
Carina E 2.0 (1995)
Carina E 2.0 (1994)
Celica 2000GT (1989)
měl jsem svoji t25 u servisáka a ručku mi dotáhl vzádu na samostavech, jiná možnost dle servisáka Toyoty není správná, nebyl jsem u toho, ale řikal sundat kolo a někde za ním v něm, nevím moc jsem neposlouchal, sorry, ale co je důležitý, brzdí na 5 zubu, předtím jsem to měl jak závodní verzi, vytaženou kolmo k podlaze a potom teprve nějaká akce
jj,mrknu na to...chudy píše:měl jsem svoji t25 u servisáka a ručku mi dotáhl vzádu na samostavech, jiná možnost dle servisáka Toyoty není správná, nebyl jsem u toho, ale řikal sundat kolo a někde za ním v něm, nevím moc jsem neposlouchal, sorry, ale co je důležitý, brzdí na 5 zubu, předtím jsem to měl jak závodní verzi, vytaženou kolmo k podlaze a potom teprve nějaká akce
ale jeste se zkusim zeptat jestli si tu rucku neserizoval nekdo sam???T25 D4-D