ač xenony sám nemám, tak se o tohle téma poměrně dost zajímám už nějakou dobu a za sebe pokud můžu doporučit, tak bych zvolil http://www.bixenony.com/ . Tady bych věřil, že se mi nedostane do auta nějaký shit, který po půl roce odejde. Neberte to prosím jako reklamu. Toho člověka osobně neznám, ale kladné reference kam se podívám jsou dobrá vizitka.
v běžném silničním provozu ti to asi projde i když nemělo. Zjednodušeně řečeno, všechny káry co mají xenony z novotí, mají čočku, čirou optiku, ostřkovače světel a senzor zatížení zadní nápravy čímž se automaticky reguluje jejich sklon (nenajdeš tam kolečko na štelování sklonu). Všechny tyhle aspekty by měly aspoň trošku zabránit oslňování.Jimmi píše:Tři a půl klacku je i za ten bixenon, a to i s montáží.....? To už by byla zajímavá cena. Jenom přemýšlím, jestli to "projde" v běžném silničním provozu.....
ne v pohodě, vůbec to nemělo vyznít jako kritika Tvého příspěvku. Spíš jen dát nějaké info lidem, kteří o tom skutečně přemýšlí.LaBuS píše:jo tak tomuhle nerozumim a ani nevím, zda je to homologovaný, fakt jsem se o to nikdy nezajímal, mě originální čírá optika se standartními žárovkami svítí jako ďas![]()
chtěl jsem jen nabídnout nabídku mého kamaráda, ostatní o tom musíte vědět saminikomu nic nevnucuji
![]()
a ani jsem schválně nezveřejnil hned kontakt abych nedělal reklamu...
na jeho práci ani zboží neznám názory, pouze na jeho tmavení oken (+ polepy) a ty jsou všechny kladné
jenom Jimmiho doplním, že teplota světla začíná u xenonu 4600 a končí snad někde za hranicí 12000 (možná ještě více). Většinou se doporučuje hodnota do 6000, pak je světlo sice možná hezčí (modré až úplně fialové), ale svítí méně.Jimmi píše:Michal_F6 to popisuje naprosto přesně. Ještě dodám, že u xenonů je důležitá teplota chromatičnosti. Standart, který by mohl teoreticky nahradit žárovku v obyčejných světlech má tuším 2600K (tady si číselnou hodnotou nejsem jist). Blázni si kupují 8000k a to už je spíš fialový než bílý. A samozřejmě hned každej policajt vidí, co tam máš vevnitř.
Taky znám pár blbců co si to udělali evidentně bez čidla náklonu a je to chutovka jet proti nim (nebo pred nima), velmi často jsou to jelita s rádoby vytuněnejma octavkama(či fabkama)Michal_F6 píše:jenom Jimmiho doplním, že teplota světla začíná u xenonu 4600 a končí snad někde za hranicí 12000 (možná ještě více). Většinou se doporučuje hodnota do 6000, pak je světlo sice možná hezčí (modré až úplně fialové), ale svítí méně.Jimmi píše:Michal_F6 to popisuje naprosto přesně. Ještě dodám, že u xenonů je důležitá teplota chromatičnosti. Standart, který by mohl teoreticky nahradit žárovku v obyčejných světlech má tuším 2600K (tady si číselnou hodnotou nejsem jist). Blázni si kupují 8000k a to už je spíš fialový než bílý. A samozřejmě hned každej policajt vidí, co tam máš vevnitř.
mě by se třeba HID sada líbila, hlavně proto, že je zde jednoduchá montáž, kdy se prakticky nemusí nic upravovat díky shodné patici výbojky s původní žárovkou a hlavně proto, že se jedná o vratný proces (na rozdíl od zástavby s čočkou). Bohužel nemám peněz nazbyt a pak jsou tady již zmiňované potenciální problémy a to ať už se jedná o nehodu, jak zmiňoval Idaho, tak např. méně kvalitní zboží, kdy odejde výbojka po půl roce. Jenom bokem zminím, že spousta lidí co nemá ostřikovače má najednou v zimě problém, protože jim ze zasněžených světel nejde sníh dolů, jelikož výbojka jaxi nehřeje a sníh neroztává. V noci v chumelenici je to pak chuťovka.
Takže pokud do toho chcete jít, běžte. Předtím si ale zkuste zjistit veškeré potřebné info a hlavně si to nechte udělat pořádně. Mám osobní zkušenost s jedním imbecilem ve vytuněné Felicii, kterého bohužel často potkávám ať už proti sobě nebo ve zpětném zrcátku a místama jsem už vážně uvažoval o tom, že naložím kufr bateriemi a na zadní plato umístím reflektor ze stavby, který ve vhodný okamžik zapnu.
Těžko říct i to je možnýwmousew píše:Nebo že by to bylo obojím??