Zle stierače

vše ohledně modelové řady Yaris
Milan SE
Řidič

Zle stierače

Příspěvek od Milan SE »

Chcem sa s Vami poradiť lebo už som s toho zúfalí ako špatne mi utierajú stierače.Skúšam aj striedať náplne v ostrekovači ale nič nepomáha.Teraz už mi len rozličuje aj ten velký pred vodičom.Normálne mám chuť to reklamovať /auto bude mať 1.rok až v apríli/ Ak mi niekto poradíte čo robiť budem vďačný.
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

no neviem ci sa daju reklamovat stierace s tym, ze mas ani nie rok. pretoze zalezi ako casto s nimi stieras. ja mam auto od aprila 2007 a doteraz v poho. ono na utierani zalezi na stieracoch ako na tekutine s kt. stieras.
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

A ked boli mrazi, odlepoval si ich rucne od skla ked boli primrznute? to ti mohlo znicit tu grafitovu vrstvu mozno.
A co ti to vlastne robi? ako to vyzera ked stieras? obidve drahy su rozmazane?hore aj dole? ostavaju ti smuhy?, mozno skus odmastit okno.
JA pouzivam Sheron a mam 1.2roka a stieraju zatial stale ako nove.Stale sa smejem z novych fabii ze stieraju okno jak 2rocne decko zadok :)
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
bruno75
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bruno75 »

Nehcem to zlahcovat ale stierace su spotrebna vec a na tie zaruku asi tazko uplatnis. Sice mozno ked natrafis na dobreho predajcu tak ti tie stierace "da" zadarmo.
Stierace resp. ich guma na vacsine stieracov (aj znackovych) ma zivotnost okolo roku. Potom uz to nie je ono a odporuca sa ich vymenit. Samozrejme to neznamena, ze po roku musia byt zakonite KO. Ja mam 1 a 3/4 rocne a su este celkom v pohode.
A este nieco. Ak je zima tak tie gumy su stuhnute a tvrde, preto to stiera biedne. Za teplejsieho pocasia su citelne lepsie.
Yaris NG 1,3 VVT-i Terra Cool
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

Já mám stěrače téměř 2 roky a zatím spokojenost. Jednu dobu jsem měl problém se stíráním a bylo to právě kvůli "něčemu" na okně. Nevím jestli to "něco" byl vosk za šamponu nebo co, ale strašně dlouho jsem to nemohl dostat dolu. Zůstávali mi stopy na skle na místech kde to ještě nebylo vydrhnuté od stěračů.
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mil »

no ja som si tiez nedavno myslela, ze mi stierace dosluzili ( a auto nema este ani rok)..a potom som sa dozvedela, ze v zime to jednoducho namrzne a neprilieha.
Teraz, kedze uz nemrzne, stierace opat funguju:-)
RasťoSK
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RasťoSK »

Kua chlapi - nič v zlom, ale dosť ma mrzí, keď obchádzate "rodné fórum". Všetky stierače sú v zime nočná mora vodičov. Všade na cestách kopy nečistôt a solí, von to primŕza a stierače si s tým vo všeobecnosti nevedia dať rady. Navyše ak máte zlú zmes do ostrekovačov, tak tá Vám na povrchu skla vytvorí na tom bordeli emulziu a tá sa už inak, ako ručne odstrániť poriadne nedá. Navyše ak sú stierače primrznuté a Ty ich odtrhneš, tak zakaždým trochu narušíš ich štruktúru - nedaj Boh aby si zotrel nejaký šuter, alebo vetvičku - to Ti potom bude navždy nechávať nezotreté pruhy na skle. Ale ako bolo povedané - stierače sú spotrebák a chce to len počúvať ľudí a vybrať si tie správne, s ktorými sú naj skúsenosti. Mne osobne sa teraz dosť osvedčili tie nové - celolištové z Hypenovy za 400,-Sk kus...
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
Yaris 2007
Navigátor

Příspěvek od Yaris 2007 »

RasťoSK

Z Hypernovy myslíš tie od Brillant? Kupoval si podľa dĺžky líšt, alebo presne podľa modelu auta, ktorý je uvedený na zadnej strane balenia. Mali by byť tvarované podľa zaoblenia skla.
RasťoSK
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RasťoSK »

Nie sú tvarované podľa skla - tá lišta, čo je v nich má tuším len najké predpätie. Kupoval som podľa dĺžky a na Corollku som ich v pohode nasadil.
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
Yaris 2007
Navigátor

Ja som kupoval BOSCH Aerotwin podľa dĺžky líšt, ale musel som ich dodatočne ručne prispôsobiť.
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Yaris 2007 píše:Ja som kupoval BOSCH Aerotwin podľa dĺžky líšt, ale musel som ich dodatočne ručne prispôsobiť.
tak to by si mohol dat foto ako ti tie BOSCH sadli lebo mne v Bosch povedali ze na Yaris sa nedaju namontovat lebo nemaju ten standartny zaklapaci upinaci system....tak ako si to ty pripevnil?
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Milan SE
Řidič

Příspěvek od Milan SE »

Naprimrzli mi ani som ich nasilu neodtrhol.Na skle tiež nič nie je žiaden vosk.Napriek tomu rozličujú ,je to utrpenie.Tak som volal do predajne v Trenčíne kde som auto kupoval a som s nimi aj v servise maximálne spokojný.A znova ma nesklamali jednoducho prídte a na záruku vám stierače vymeníme.Až som sa zahanbil a pripadal som si ako vyderač.Tak si ich zájdem k ním kúpiť lebo si aj ja myslím že je to diel podliehajúci opotrebeniu.Ale mám úžastný pocit s toho ako ma bez váhania opätovne v tom servise podržali.
RasťoSK
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RasťoSK »

V AuToy-i sú dobrí - tiež tam chodím.
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
Yaris 2007
Navigátor

Aerotwin mám na inom aute, ale uchytenie je klasické ako na normálnych stieračoch. Netreba tam vymienať celé ramená stieračov, kedy sú použité ramená ako v novej Corolle. Pridávam foto uchytenia BOSCH Aerotwin, myslím, že Yaris má rovnaké uchytenie.

Obrázek
piglet
Navigátor

Re: Zle stierače

Příspěvek od piglet »

Milan SE píše:Chcem sa s Vami poradiť lebo už som s toho zúfalí ako špatne mi utierajú stierače.Skúšam aj striedať náplne v ostrekovači ale nič nepomáha.Teraz už mi len rozličuje aj ten velký pred vodičom.Normálne mám chuť to reklamovať /auto bude mať 1.rok až v apríli/ Ak mi niekto poradíte čo robiť budem vďačný.
uz si nieco poriesil? vymenil ich? ja som s nimi tiez nepokojny

- ten maly donesie spinu rovno pred vodica a velky to krasne rozmaze, priserne! (na rav4 to robi udajne to iste), som minule videl Audi A2, jeden stierac, to je nieco :)
- ked silno prsi a stieraju, tak sa vytvori zvonka taky povlak, akoby sa zahmlievalo okno (aj som odmastoval a nepomohlo)
Odpovědět

Zpět na „Yaris“