Avensis Verso D4D 2002 - baterka/otackomer

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
sierra
Člen Týmu

Avensis Verso D4D 2002 - baterka/otackomer

Příspěvek od sierra »

Ahoj, predvcerom (tuho primrzlo a tato Toyotka je velmi hakliva) mi vypovedala sluzbu baterka, trochu som ju viac tocil, nez by bolo zdrave. Nuze som ju vybral, dal na nabijacku, dnes nainstaloval a Avensis chytil okamzite. To by bolo uplne v poriadku.
Horsie (aspon teraz a pre mna) je to, ze som si vsimol, ze rucicka otackomera ja "pretocena" az niekde za cervene pole a nechce sa odtial pohnut, akoby bola seknuta az pri tachometri. Drzi tam a drzi, skusal som zamknut centralom a odomknut, vypnut, zapnut, pojazdit, otacky vselijako, ona tam proste je, akoby zaseknuta. Ako sa tam ale kruci dostala?!
Viem, ze na motorke (Yamaha Fazer) otackomer diagnostikuje zavady. Ale toto? Mate niekto skusenost? Vdaka! :wink:
Avensis Verso 2,0 D-4D rv02
Carina E 1,6 16V rv92
jarmil
Řidič

Příspěvek od jarmil »

Napada me pouze jedine. Zkusil bych odpojit akumulator, jestli tam bude ta rafika porad drzet, aby se vyloucila mechanicka nebo elektricka zavada. Pokud po odpojeni akumulatoru rafika spadne na nulu - vrati ji tam pruzina, tak to bude neco od elektriky. Pokud zustane tak jak je, tak bude s nejvetsi pravdepodobnosti mechanicky poskozen.
Avensis combi wagon, 2.0 TD, 2C-TE, 1999, stříbrná metla - král je mrtev
Ať žije král - Avensis combi wagon, 2.0 TDI, D-4D, 2002, tmavě modrá metla
sierra
Člen Týmu

Příspěvek od sierra »

Problem vyrieseny ; ).
Skusil som odpojit aku, ale to nepomohlo. Tak som odmontoval kryt tachometra (listu a potom plexi), tukol do rucicky a trocha sa vratila spat. Bolo ju treba normalne prstom presunut az k nule a pekne zasa sadla na svoje miesto. Po nastartovani uz funguje tak, ako sa od nej ocakava ; ).
Vdaka...
Avensis Verso 2,0 D-4D rv02
Carina E 1,6 16V rv92
Odpovědět

Zpět na „Avensis“