výměna rozvodů + řemen

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
krojc
Člen Týmu

výměna rozvodů + řemen

Příspěvek od krojc »

Ahoj,

chtěl bych se zeptat, kdy se mění rozvody a řemen u Toyoty Avensis r.v.1999 2.0 TD, motor 2C-TE. Mám teď najeto cca 173 tis. Jinak velká spokojenost s autem. Případně zda by se mělo vyměnit je ještě něco jiného.

Díky moc za radu
Krojc
Gongush
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: výměna rozvodů + řemen

Příspěvek od Gongush »

krojc píše:Ahoj,

chtěl bych se zeptat, kdy se mění rozvody a řemen u Toyoty Avensis r.v.1999 2.0 TD, motor 2C-TE. Mám teď najeto cca 173 tis. Jinak velká spokojenost s autem. Případně zda by se mělo vyměnit je ještě něco jiného.

Díky moc za radu
Krojc
a co vodní pumpa?
Carina E T19 2.0TD combi '96
Škoda Octavia Combi 1.9TDi 96kW '03
krchovman
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krchovman »

jo, tu pumpu bych určitě vymění, právě ta se švagrovi kousla na oplu a už měl zarobene.
jinak jsem včera přivez auto ze servisu,,výměna kladek, rozvoďáku a všech jiných řemenů (klíňák a drážkový) a výměna vzduchového filtru ,vyčištění startéru kontrola žhavíček cena 6820,- v toyotě chtěli jenom za ty rozvody s prací 7500,-(pro ty co si myslí, že jsem tam dal nějaké bláto, tak né! rozebral to a objednal přesně podle čísel to co tam bylo a myslím že tam byla kvalita na těch starých kladkách bylo napsané ,,MADE IN JAPAN,, :wink:
rasto
Řidič

Příspěvek od rasto »

Tak to je dobra cena. Ja som to dal spravit u Martinka v Prahe. Amaterom na slovensku neverim, nenarazil som este na solidny servis a skusat to s mojou toyotou uz nemienim.

R

P.S. vodnu pumpu som menil pri 2 vymene rozvodov
Toyota Avensis 2.0 D4-D '02
tupolev160
Člen Týmu

Příspěvek od tupolev160 »

Rozvody se mají dělat na 2.0 td po 100-105 tis km, nebo pěti letech. RAději je dělej po 90000 km . Každých 60000km seřízení vůle ventilů. Cena dílů v Autokelly byla asi .:4000-5000 sada rozvodů , vodní pumpa 2000-2500 .
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

cena rozvodu zde ( doporucuju nebrat díly s koncovkou JC ale ty bez koncovky - jedná se o prvovýrobu vyrábenou v JPN..

vodní pumpa
http://dicompracing.com/nd/detail.php?id=D12017

z ceny si odectete jeste 10% jako slevu pro toyo klub

na webu je zboží již se slevou 10% proti ofiko cenám takže proto jen 10% - jinak pro toyota klub platí samozřejme stále sleva 20% z ofiko ceny..
Fikus
Manager Týmu

Příspěvek od Fikus »

Mám dotaz. U corolly E12 když se nedal orig. řemen, tak každý jiný pískal. Je fakt, že u Idaha mě drážkový řemen na 1.8 VVT-i vyjde skoro na polovic co v TOY, a tyčka stabilizatoru na přední nápravu v TOY 2.700,-!!! a u Idaha kolem 800,-Kč.
Jsem konzervativec a zatím jsem bral origo díly. Když dám ten stab jiný asi nic nepokazím, a ten řemen? Jak jste na tom ostatní s výměnou dílů. Přeci jen co si budem povídat, prachy jsou prachy. A kvalita?
Dál bych v TOY dělal jen povinné prohlídky kvůli servisce a tudíž případnému krytí.
Díky za info
Ave 2002 - zlatá metal, liftback
Gongush
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gongush »

Fikus píše:Mám dotaz. U corolly E12 když se nedal orig. řemen, tak každý jiný pískal. Je fakt, že u Idaha mě drážkový řemen na 1.8 VVT-i vyjde skoro na polovic co v TOY, a tyčka stabilizatoru na přední nápravu v TOY 2.700,-!!! a u Idaha kolem 800,-Kč.
Jsem konzervativec a zatím jsem bral origo díly. Když dám ten stab jiný asi nic nepokazím, a ten řemen? Jak jste na tom ostatní s výměnou dílů. Přeci jen co si budem povídat, prachy jsou prachy. A kvalita?
Dál bych v TOY dělal jen povinné prohlídky kvůli servisce a tudíž případnému krytí.
Díky za info
co vím tak u nás doma se dycky dávaly "neorigo" díly (Dakar kerý bere od Autokelly, apod.) a splnily stejnou funkci jako originály
Carina E T19 2.0TD combi '96
Škoda Octavia Combi 1.9TDi 96kW '03
tupolev160
Člen Týmu

Origo a neorigo co to vlastně je? Já si myslím, že většina automobilek používá rozdělení. 1 originální náhradní díl /automomobilky např Toy fo rd atd.... 2 Druhovýrobci /i když je cert. dodavatel automobilky ale dodává pod svou značkou.např Ferrodo/ může používat označení originální náhr. díl 3 označení...díl odpovídající kvality....je certifikován třetí stranou/státní nebo jinou poveřenou zkušebnou/ která potvrdí kvalitu. TAKŽE BORDEL
jarmil
Řidič

Příspěvek od jarmil »

tupolev160 píše:Rozvody se mají dělat na 2.0 td po 100-105 tis km, nebo pěti letech. RAději je dělej po 90000 km . Každých 60000km seřízení vůle ventilů. Cena dílů v Autokelly byla asi .:4000-5000 sada rozvodů , vodní pumpa 2000-2500 .
Vule ventilu? To jsem steloval naposled na stodvace nebo na motocyklu - Honda. Copak dnesni moderni motory nemaji samostely na ventilech? Nevim o nikom, kdo ma diesla mladsiho poslednich deseti let, ze by delal ventily. Navic 600000 km je u tociciho se auta (firma, referenti) v podstate za pul roku.
To je nekde v servisnim manualu, o tech ventilech. Pokud ano, asi mam nekolik desitek tisic renonc.
tupolev160
Člen Týmu

Ne 2.0 TD používá vymezovací podložky vůle ventilů ,lidově se jim říká pětikačky. Tento způsob vymezování vůle je stále v oblibě, používán bude asi i nadále. Oba způsoby mají své výhody a nevýhody .
Odpovědět

Zpět na „Avensis“