Karoserie Avensisů

vše ohledně modelové řady Avensis
olstrane
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Karoserie Avensisů

Příspěvek od olstrane »

Měl bych takovej dotázek, nevite jak je to s karosérií u avensisů? Mám kombi z roku 2001 a na přední kapotě z vnitřní strany je to dost rezavé a pokračuje to až na vrchní stranu. Je to jen na jendnom místě kapoty a v kufru. Myslím že šest let je dost málo, to mohlo vydržet aspoň 10 let. Je to pozinkovaný a nebo se to nedělá. Napište jak to je, docela by mě to zajímalo. Kapotu mohl někdo vyměnit ,ale rozkvétající žlábek pod zadním víkem a pod dorazy zadního víka, to je trochu moc brzo né? Servisovaný to bylo v Toyotě a tam mě řekli ,že to nebylo bouraný tak nevim.
Toyota Avensis Terra 2.0 VVT-i ´01
Land Cruiser FJ 40 na mě čeká v USA

ex-Toyota Corolla E10 4E-FE ´95
Obrázek
tíba
Člen Týmu

Koroze Avík

Příspěvek od tíba »

Zdravím, docel mně Tvoje zkušenost překvapuje. Mám rovněž Avíka z tohoto roku, (jen v naftě) a korozi jsem nikde nenašel. Někde jsem se dočetl, žekaroserie pozinkovaná není, ale problém s kororozí nemívá. Osobně jsem nikdy neviděl rezatého Avensise, tak nevím, co si otom myslet. například můj výfuk je jak nový a to je pořád vystaven vysokým teplotám, vodě, soli a dalším sra....... Před Avensisem jsem vlastnil Mitsubishi Galant a tam se koroźe objevovala, nic velkého, ale sem tam ano. Pak jsem koupil Avouše a byl jsem mile překvapen.
olstrane
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olstrane »

No je to jen na těch třech místech a všude okolo je to jako nový. Je sice možný že na to měl zásluhu faktor minulých majitelů zřejmě se o to nestarali jen to auto užívali. Taky mě to překvapilo, nicméně jsem celkově s autem spokojen. Jestli se nezinkovalo tak se to vysvětluje. Celkově rychlejší postup koroze třeba z drobné oděrky. Na kapotě je to ze spodní strany od stěraču což asi nemá velikou možnost přímého oděru. A to je divný. Spodek celého auta je absolutně bez koroze. Prostě záhada. V létě to strhnu natřu a pak se uvidí.

Obrázek
B.Sanchez
Navigátor

Příspěvek od B.Sanchez »

Polilo mě horko...Leta žiju v dojmu,že Ave má pozink!!!Neumím si představit,že by neměl! Carina II už měla,Carina E samo taky!Takže...
Nevíte to někdo na beton? Mám Ave 99 Combi a koroze zatím nikde,klepu na hlavu...Dík za odpověď
Gongush
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gongush »

Slyšel sem že Toyo nepouživa pozink jako takovy, ale že ma kapke jiný zpusob... no ale nemužu to potvrdit ani vyvratit
Carina E T19 2.0TD combi '96
Škoda Octavia Combi 1.9TDi 96kW '03
B.Sanchez
Navigátor

Příspěvek od B.Sanchez »

Ještě jsem si vzpoměl,že mi kdosi řikal,že Toyota používá jakési zinkování zatepla,kdešto jiní zinkování zastudena.(proč to Tipo hnije?)Samo že je to jen jedna pani....Zatepla má být lepší.Víte o tom někdo něco? Veselý vánoce !!
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

aspon v roce 94 to byl jeste pozink jako takovej,
viz fotka dole

teda u Camry

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... &start=120
Naposledy upravil(a) Pavo.B. dne čtv 27.12.2007, 10:25, celkem upraveno 1 x.
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
olstrane
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olstrane »

Tak jsem něco nafotil aby jsme se podívali na konkrétní místa koroze :?: a doufám že zvládnu připojit obrázky :oops: na posledním obrázku to neni tak vidět ale barva se tam zvedá nalevo od pantu takže jaro kvete už pod lakem
Připomínám že je to rok 2001

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Obrázek
tíba
Člen Týmu

Koroze

Příspěvek od tíba »

Tak to je tedy hustý. To jsem na žádném Avensisu ještě neviděl! Švára má Carinu z roku 1996 a není na ni ani náznak koroze. Já mám avouše taky z roku 01 a taky absolutně bez koroze-nechápu to!!!
šoel
Navigátor

Příspěvek od šoel »

u Toyoty mi říkali, že pozink nemá, že prý používají kvalitní plechy a ne recikling, kterej se musí zinkovat, tak asi co jsem slyšel já k tomu...jinak mám ten samej rok a doufam, že nepokvete....
navíc si myslím, podle těch fotek, že to asi bylo cinklý na zadek a někdo to rovnal a nechal asi delší dobu bez laku a pak to už jede....ale třeba se pletu...
leo
byl ave 2,0D4D 12/2001 kombi
už je Avesro 2,0D4D T25 EXECUTIVE 2004
a Corolla Verso 1,8VVTi 2005
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

2 olstrane: Tak to je mazec.
Carina II pozink nemá, místo toho je karoserie mořená v lázni něčeho mně neznámého a nerezne. Carina E taky ne a avensis jsem orezlý taky ještě neviděl, kor ne 6 let starý.
Napadá mne, že podobně vypadalo vozidlo kolegy pár měsíců po tom, když mu auto (fabia) zaplavila rozlitá Vltava. To bahýnko je dost agresivní, a přesto, že auto nechal komplet umýt, i vnitřek po tepecem, že nebylo nic poznat, vysušit, vystříkal dutiny. Přesto to ve švech a lemech to začalo hnít. Druhé takové auto byl nový renault clio přímo od prodejce. Ale ten byl takový lempl, že pouze vyčistil interiér, takže po sundání tapeců byl krásně vidět škraloup, kde končila hladina. Přišlo se na to, až když auto začalo reznout.
Někdy stačí, když auto dostane pusu, klidně na jinou část. Spoje se mohou neznatelně pohnout a protikorozní úprava (jakákoliv) se může poškodit. Každopádně je to celková koroze, nikoliv povrchová, takže by to měl dostat do pácu karosář.
Obrázek
olstrane
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olstrane »

No měl jsem celé auto možnost změřit vrstvu laku a neni nikde opravovaný lak, tak si myslím že to přímo bouraný nebylo je to auto z Prahy tak je omlácený celkově. Takové ty odřeniny když nekdo neovládá parkování. Nicméně kapota se mohla měnit ale zase by to bylo v rekodním čase protože do roku 2005 to vlastnila Toy a asi by si přidělávala problémy opravovat auto, které chci prodat je tak ledajak.
Předchozí majitel se zjevně o auto nestaral, lak byl pěkně zašlý. Nebýt toho že servisoval v Toy kde to auto myjou bylo by asi pěkně vošklivý.
V kufru jsem měl akorát v pravé kapse pod kobercem bazének, takže vnitřní voda tam byla asi působila z vnitřní strany na karoserii. Zkusim ještě důkladně prohlídnout koberce u cestujících a možná zjistím něco víc.

Obrázek
krchovman
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krchovman »

no já bych to tipoval na plaváčka jsem z bohumína a věřte, mám s tím bohaté zkušenosti.mám avíka 01 bouchnutého jemně na zadek a lehce levý předek,nějaké náznaky koroze tam jsou , ale v takovém rozsahu to budu mít, když se o to nebudu starat ,tak za 10 let
B.Sanchez
Navigátor

Příspěvek od B.Sanchez »

Tak to je teda opravdu mazec!Připomělo mi to mýho starýho Opela Vectru vždycky z jara.Hrůza ! Proto jsem ho poslal do světa a koupil Ave,aby jsem se tohohle zbavil a jsem "rád" že je tohle snad jen záhadná rarita!Myslím že je to vlivem něčeho agresivního.Zkusil bych to ukázat v Toyotě co by tomu řekli.Fakt by mě to zajímalo čím se to stalo.Hodně štěstí !!
olstrane
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olstrane »

Tak koberce vyndaný a nikde nic všude jako nový. Asi by se nikdo neuklízel pod kobercema když na nich(když jsem to kupoval) to předchozí majitel neuklízel. A při prohlídce i na heveru nikde žádný opravy a nový sváry. Můj závěr asi bude že kdybych měl v autě kýbl vody(bazének v kufru) a nechal ho tam odpařit zřejmě to bude působit zevnitř na místa s prasklou antikorozní ochranou ať je jakákoliv. Zřejmě z pražských ťukanců.
V Toy jsem se na to už ptal a výsledek. Kupoval jsem ojeté auto a prohlížel jsem si ho to je fakt. Záruku na lak a všechny ostatní záruky má POUZE první majitel a ty další v případě že první majitel toto právo na ně převedl plnou mocí(tak nějak bla bla bla). V mém případě to znamená že první majitel byla Toy motor czech no prostě první dovozce a ta už neexistuje. Nezbývá nic jiného než to ošetřit v rámci vlastních sil a kamarádu klempířů a lakýrníků.
Avensísek se teď dostal k majiteli(ke mě) který se o něj bude starat o mnoholíp než kdo předtím. Začal jsem už s ošetřením laku a další bude následovat. Za účelem dlouhé životnosti jinak kvalitního vozu od kvalitní značky a doufám že se to povede. O výsledcích budu informovat.

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Avensis“