chcel by som nieco, ale neviem o tom nic:-)))

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Drobný Peter
Člen Týmu

chcel by som nieco, ale neviem o tom nic:-)))

Příspěvek od Drobný Peter »

Zdravím.
Chcel by som si kupit Toyotu Avensis - 1.8 alebo 2.0 benzin. Kedze sa nevyznam v Toyotach, poprosil by som o niekolko rad. Dufam, ze nebude vadit ak ich zoradim do zoznamu:-)
-kedze som doteraz najazdil cca 400 000km na LPG, chcel by som aj toto auto prestavat na LPG. Pocul som, ze je novy LPG system - priamy vstrek do valcov. Budem vdacny za vsetky reakcie a rady ohladom tohto mojho rozhodnutia:-).
-a hlavne - kupovat 1.8 alebo 2.0, 1.8VVTi alebo 2.0VVTi? vybral som si r.1999 alebo 2000. Denne najazdim cca 180 az 200 km, vacsinou dialnice a nepatrim k dialnicnym stihackam:-). Ide mi v podstate o priaznivu kombinaciu spotreby a spolahlivosti. Ale neplanujem zas jazdit 90km/h:-)
-na co sa sustredit pri kupovani auta? na co si dat pozor?
-ma niekto skusenosti z kupou Toyoty Avensis z Nemecka? pozna niekto nejaky bazar ktory by bol seriozny:-)
Dakujem za pripadne odpovede.
optimista:-)
Fikus
Manager Týmu

Příspěvek od Fikus »

Akorát mám čerstvou zkušenost, protože před týdnem jsem koupil. Z Německa se ani nevyplatí Avíka vozit, protože tam jsou dost drahý. Dobrý je to ze severu Itálie. (odtud mám i já)
Já mám tedy r.v. 2002 a motor 1.8 VVT-i (95KW). VVT-i má totiž rozvody řetězem. Je to docela těžké auto, mám kombi. 1.6 by byla slabá, 2.0 si myslím že zbytečně dražší na pojistce. 1.8 optimum. Motor je živý, kultivovaný a ''zatím'' (jezdím s ním chvilku) je spotřeba na luxusní, velké, těžké auto do 8l. A nevěřím, že půjdu přes.
Zatím max. spokojenost. Měl jsme léta corollu a jak jednou zkusíš velké auto tak.... . Hned si mě získal :wink:
Momentálně jsem dostal nabídku na koupi Ave 2002, 2.0 D4-D, 81 KW, kombi v plné, od autor. servisu atd...... Pokud budeš chtít bližší tak dej vědět :twisted:
Ave 2002 - zlatá metal, liftback
koudy
Člen Týmu

Příspěvek od koudy »

Zrovna řeším stejný problém, ale přiznám se Toyotu tolik neznám a nikdy jsem ji neměl. Můžu mít Toyota Avensis 1,8 VVTi v kombíku r.v. 11/2002 najeto prý 127 tis. km nebouraná, dovoz dánsko, stříbrná metla v asi běžné výbavě-klima, okna a zrcátka v el. , centrál atd. a chce za to 180 000,- co vy na to????
krchovman
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krchovman »

já myslím že to je dobrá cena, vzhledem k tomu, že jsem byl v Dánsku a díval jsem se tam i na auta a ty ceny tam nebyly nikterak nižší než u nás 8)
Fikus
Manager Týmu

Příspěvek od Fikus »

http://www.motortv.cz/index.php?wt=auto ... lonu-cs-37 pak v seznamu TOY a je tam pouze Avík.

Není to žádný návod, ale aspoň základní info :wink:
Ave 2002 - zlatá metal, liftback
Drobný Peter
Člen Týmu

pre Fikusa

dik za stranku, skoda ze nejde, alebo to bude tym ze som tak trochu amater?:-)
Drobný Peter
Člen Týmu

koudy píše:Zrovna řeším stejný problém, ale přiznám se Toyotu tolik neznám a nikdy jsem ji neměl. Můžu mít Toyota Avensis 1,8 VVTi v kombíku r.v. 11/2002 najeto prý 127 tis. km nebouraná, dovoz dánsko, stříbrná metla v asi běžné výbavě-klima, okna a zrcátka v el. , centrál atd. a chce za to 180 000,- co vy na to????

ceny by aj mohla byt, ak su kilometre bezpecne, tak preco nie? ja skor uvazujem o r.1999 alebo 2000. cenovo som obmedzeny do 150 000 skk. chcel by som skor sedan, hatchbak ani nie, ale ak by bol tak ho vezmem.kombik je pre mna nevyuzitelny. a planujem to az na cca 4/2008 az 8/2008. ak by niekto vedel o niecom podobnom, potesil by ma malym echom:-)
olstrane
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olstrane »

Pro představu o cenách je dobrý před koupí sledovat nabídky a na ty bližší se zajet podívat. Aby se přestava změnila na požadavek. Kupoval jsem Avensise nejdřív podle ceny a i když v inzerátech se každý vytahoval serviskou a ve skutečnosti byla serviska vyplněná jen u prvního majitele při 90tis km a auto mělo už čtyři majitele a volant "vošahanej" tipnul jsem to tak na 300-400 tis km. Vždycky to chce vidět protože na fotce je každý auto hezký a skutečnost bývá dost odlišná. Přidávám pár odkazů kde jsem hledal.
http://www.tipcar.cz/hledani/toyota-A-BW/cz-1.html
http://www.mobile.de/home/index.html#0

Ten odkaz od fikuse jde jen asi nemáš v počítači vhodný mediální přehrávač a nebo nějakou takovouhle věc, jistě se k tomu může někdo lépe vyjádřit (např. počítačový mágové)
Toyota Avensis Terra 2.0 VVT-i ´01
Land Cruiser FJ 40 na mě čeká v USA

ex-Toyota Corolla E10 4E-FE ´95
Obrázek
Drobný Peter
Člen Týmu

olstrane píše:Pro představu o cenách je dobrý před koupí sledovat nabídky a na ty bližší se zajet podívat. Aby se přestava změnila na požadavek. Kupoval jsem Avensise nejdřív podle ceny a i když v inzerátech se každý vytahoval serviskou a ve skutečnosti byla serviska vyplněná jen u prvního majitele při 90tis km a auto mělo už čtyři majitele a volant "vošahanej" tipnul jsem to tak na 300-400 tis km. Vždycky to chce vidět protože na fotce je každý auto hezký a skutečnost bývá dost odlišná. Přidávám pár odkazů kde jsem hledal.
http://www.tipcar.cz/hledani/toyota-A-BW/cz-1.html
http://www.mobile.de/home/index.html#0

Ten odkaz od fikuse jde jen asi nemáš v počítači vhodný mediální přehrávač a nebo nějakou takovouhle věc, jistě se k tomu může někdo lépe vyjádřit (např. počítačový mágové)

dik za radu.asi sa tomu budem venovat az po novom roku:-)
Odpovědět

Zpět na „Avensis“