Ahoj lidi.
Mam Yariska 1.3 aut, ale nastal cas ho vymenit, vaham mezi Aurisem 1.6 MM nebo Civikem 1.8 MM, jeste se chci podivat na BMW 116i ale nevim zda se tam da dat automat. Jak Auris ve vybave LUX tak Civic Sport maji az na mensi rozdily stejnou vybavu a cenove s cca 600t CZK jsou identycka, u BMW jeste nevim, tam se chistam pristi tyden.
Ahoj, no jsi na tom trochu pdoobne jako my. Taky jsme se rozhodovali mezi Auriskem a Civicem. Civic ma bezkonkurencni design zadni casti a i interier nema chybu. Ale nevyhodou je velmi vysoka spotreba a tvrdy podvozek, ktery neni pro nase rozmlacene silnice vhody. BMW je to same, taky tvrdej podvozek. Ja na tvem miste bych nevahal ani miutu a sel do Aurise. Akorat nevuim, jestli ten benzin je idealni. doporucuji jit do nafty, bud 1.4 nebo 2.0. Ale zalezi na tobe. to doporucuji jenom z vlastni zkusenosti.
Jo asi souhlasim, mam 16 Auris jsem nadsenej mel jsem Corollu 1.4 tu posledni. Je to rozdil vse je lepsi a promakany. Par chyb taky udelali, ale auto je to super. Myslim ze auto bez chyb asi neni, ale nekdo zase muze rict ze to chyba neni ze mu to vyhovuje.
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
Ten podvozek u Civica me take celkem vadi, u exterjeru je mi to jedno jezdim stejne v aute, a interjer se jim opravdu poved a zda se ze je i prostornejsi nez Auris.
O nafte vubec neuvazuji a to z nekolika duvodu
- jak toyota tak i honda nedela v nafte automat
- 1,4 od toyoty se mi zda predrazena, a chuda vybava, a moc neverim ze to dlouho vydrzi (chvili jsem premislel nad 2,2 D-CAT do aurisa ale cena pres 700 je opravdu moc a zase ten automat), Jezdil jsem i Civicem 2,2 TDCI a je to jeste tvrdci nez 1,8l, mel jsem s toho pocit ze jedu na prkne
Dnes jsem jezdil z BMW 120i a bez automatu s M paketem, je to opravdu motokara, bohuzel zadny prostor jak ve predu tak i v zadu. Zajmave je ze do 116i v Brne automat nedaji, ve zline to ide, nic mene BMW v zakladu je ocesane a kdyby to mel dat s AT do podobne vybavy jak Auris LUX ( U BMW bi-xenony) tak je to za cca 800t tak na nemce kaslu.
Ale prekvapenim dne bylo kdyz me volal prodejce TOYOTY a nabidnul noveho Priusa pod 700t tak zase nebudu spat
Max8888 píše:
Ale prekvapenim dne bylo kdyz me volal prodejce TOYOTY a nabidnul noveho Priusa pod 700t tak zase nebudu spat
Prius - není co řešit
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
Bohuzel automat delaji pouze u 1,4 4D4 s ni jsem nejel a podle tabulek se zda ze bude pomalejsi, a je to omezene i vybavou SOL.
Kdyz uz si koupim nove auto na 4-5let tak bych chtel nejakou vybavu, jezdim hodne a tak jsem si jist ze to vyuziju.
Tak 20.12. budu mit Aurisa 1,6 MM LUX v cerne metelize.
Dlouho jsem premyslel nad priusem ale auta nejsou a prvni dodavka do CZ by byla v breznu 08 coz je dlouho. Take me sklamal motor po meste je to OK, mimo mesto a na dalnici to vic rve nez jede.
Svezl jsem se i s novou Imprezou 2,0 AT je to bomba dokonce jsem ji chtel objednat ale 0 navyseni pri leasingu od Toyoty na Aurise jsem nemohl odolat.
Ohledne leasingu a odpisu mas pravdu, take to beru na firmu
Ja jsem slevy na pojisteni zadne nedostal ani zadnu prodlouzenu zaruku, ale je to stejne jedno po skusenosti se 2 yarisy vim ze 200t km to udela bez poruchy jen povinny udrzba (olej filtry a jine drobnosti). Ale v ramci slevy me nabalili: 4 zimni kola v hodnote 16t, metalizu zadarmo coz je cca 15t, a polepi mne folii skla cca 8t, celkem tedy za cca 40t doplnku coz je fajn.