olej v chladici...

vše ohledně modelové řady Celica
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Floyd píše:Pokud nebude pricina v tom, co uz tu bylo receno a jde skutecne o olej, tak me napadla jeste jedna vec. Nektere typy vodnich chladicu v sobe maji zabudovany i chladic oleje, respektivce cast toho chladice je vyclenena na chlazeni oleje. Treba doslo poskozenim k propojeni techto casti a naslednemu uniku oleje do vody(chladici kapaliny)...teda pokud se jedna o takovy chladic...kdyztak me opravte, jestli to funguje jinak...
celica , respektive 3S-GE ma olej chlazenej tak ze trubky od chladici soustavy vedou kolem olejoveho filtru a tam chladi olej
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Floyd
Řidič

Příspěvek od Floyd »

Pavo.B. píše:
Floyd píše:Pokud nebude pricina v tom, co uz tu bylo receno a jde skutecne o olej, tak me napadla jeste jedna vec. Nektere typy vodnich chladicu v sobe maji zabudovany i chladic oleje, respektivce cast toho chladice je vyclenena na chlazeni oleje. Treba doslo poskozenim k propojeni techto casti a naslednemu uniku oleje do vody(chladici kapaliny)...teda pokud se jedna o takovy chladic...kdyztak me opravte, jestli to funguje jinak...
celica , respektive 3S-GE ma olej chlazenej tak ze trubky od chladici soustavy vedou kolem olejoveho filtru a tam chladi olej
Hmm, takze 3S-GE nema z vyroby chladic oleje jako 4A-FE....Ja prave menil chladic na 4A-FE, ale levneji vychazel ten na 3S-GE, tak jsem akorat prodlouzil hadice :D Ale mel uz v sobe prave ten chladic oleje...Takze dodatecne to na 3S-GE jde napojit...
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

3s-ge 1gen ma olejovy chladic, nachazi se pred normalnim chladicem... :wink:
Obrázek
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
scruupp
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od scruupp »

potvrzuji, 4.g celici má olejový chladič
TOYOTA CELICA 4g 2.0 GTi + BMW 325i Touring (2.5->170k + špéra->radost z jízdy dveřma napřed)
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

ja_ma píše:3s-ge 1gen ma olejovy chladic, nachazi se pred normalnim chladicem... :wink:
jeee tak to jsem nevedel, aspon sem chytrejsi

jinak parkrat jsem videl pod vickem chladice , ze tam plave jakysy olejnaty povlak, ale olej to nebyl, to vi cert kde se to tam vzalo, a ten hnedej bordel je fakt k nas....
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Marian
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marian »

ty jo, trosku me spadl kamen ze srdce, tak asi je tam letitá sracka smíchana nekolika druhu nemrznoucich smesi... skusim to az bude cas proplachnout nalit novou smes..... a uvidim jak se to bude tvarit pak... nevite tedy nahodou kolik litru vody (smesi) chladici se tam leje z hruba? at vim jaky mam dat pomer voda fridex do nejake teploty pod nulu. mam cecilku 5 gen. dikes :wink:
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

Marian píše:ty jo, trosku me spadl kamen ze srdce, tak asi je tam letitá sracka smíchana nekolika druhu nemrznoucich smesi... skusim to az bude cas proplachnout nalit novou smes..... a uvidim jak se to bude tvarit pak... nevite tedy nahodou kolik litru vody (smesi) chladici se tam leje z hruba? at vim jaky mam dat pomer voda fridex do nejake teploty pod nulu. mam cecilku 5 gen. dikes :wink:
Myslim ze to bude na stitku toho fridexu, jaky pomer tam ma byt do jake teploty.. Jo a nezapomen tam dat destilku. :wink:
Obrázek
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
Marian
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marian »

:D jo destilku jasny... to vim, ja jen kolik litru destilky se tam vleze.... kdyby nahodo nekdo vedel... :)
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

tusim ze obsah chladiciho systemu je nekde okolo 7litru, do chladice by melo vejit cca 4-5l? odhad :wink:
..::Toyota Celica 2.0Turbo 4WD 89' 150kW ::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..
lizzard
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: hmm

Příspěvek od lizzard »

micron píše:ja_ma_ nevim nevim... před měsícem sme měřili teplotu... stále kolem -30st. celsia a voda byla čirá jak mattoni!!!. ... před rokem a vejplachem byla hnědo-zelená a plavaly tam takový hnědý... :lol: víš co... na tom sklíčku-vzorku byl takovej smradlavej humus, že se divim, že mi v chladiči nerostly nějaký rostlinky :P holt myslim že to nejen vyplachovali, ale ještě tam pustili možná nějakou chemku... co to možná protáhla perfektně... fakt nevim, o postup sem se nestaral... ale chladič je původní, až se teda divim, že furt chladí perfektně... 18 let... slušný!!! možná mi ho tim zachránili před zkázou, jinak teda 5 let předtim sem jen právě mixoval různý freezery... a nekoukal co tam plave... ani ten humus ho nezničil... suprissimo quality :wink:
asi něčim na čištění zahradních bazénů ti to vzali že tě zbavili rostlinek

to já dyš sem prvně rozdělal chladič na corolle tak tam byl vařenej vaječnej bílek to byla terv sráááá*** :D
http://lizzzard.rajce.idnes.cz/

Autoskla za skvělé ceny,
montáže u vás,
bezplatné výměny...
www.autoskloroger.cz
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin.matess »

Marian píše:ty jo, tak to je v pici, protoze, nikde jsem vyrovnavaci nadobku na vodu nenasel... nasel jsem nejakou nadobku je tam napsane COOLANT nebo tak nejak... a ten velky chladic, to jsem si myslel ze je na vodu, ale chtel jsem zmerit kolik je tam fridexu a je to cele jakesik olejnate, i v te vyrovnavaci nadobce.... nevim teda,neprijde mi jakoby to bylo voda s olejem, ale ciste jen olej... kurva tak to je v pici, ja myslel ze je to nejak chlazeny za pomoci spešl olejícka, proto se tady na to ptam, nejak se mi to nezda... takze tesneni pod hlavou, kurva co to moze stat oprava... to bych mozna zvlad aj sam ne.... ventili se tam neserizuji, jen spravne dotahnout srouby....

dle tvého popisu a jestli ti mizí olej a de pára z výfuku( i při teplém motoru) a i po tom výplachu jak radí leňulka je situace stále stejná, tak se ještě koukni na olej měrku, tam najdeš v oleji vodu a pokud ano - stačí sebemíň diagnóza těsnění pod hlavou k.o, a protože je venku hnusně tak mladý na corolle sem to nechal udělat v servise a do 4000tis by ses měl vejít, ale pokud autum nerozumis jak pises tak se do toho sam nepoustej
http://www.martinmatess.estranky.cz/
Celica T20 3sge SSII blue
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 318 Is e36 97' M-packet
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Marian
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marian »

ok, diky za rady, sam radsi ne.... vedel bych to zpravit na skodovkach starych, ale na cecilce radeji ne, to ju mam moc rad a nechcu ju zpizdit... :)
Odpovědět

Zpět na „Celica“