E10 rolka versus zima

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
lizzard
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

E10 rolka versus zima

Příspěvek od lizzard »

přišly mrazy a rolka začala šaškovat

1. error ztrácí se mi chladící kapalina těsnění pod hlavou to není (snad) vejfuk nekouří, výkon se neztrácí a olej je pořád olejovej bez jakýkoliv známky vody, voda nikde nekape (všude sucho) a dyš nechám stát auto na sucu není pod ím ani mini loužička přesto tak po 100km musim dolejt tak 2-3 litry chladící kapaliny fakt nevim vo co jí zase de? :lol:

2. error při velkym mrazu (-10) se mi rozsvěcí brzdová kontrolka destičky i pakny sou nedávno měněný a auto brzdí jako jindy jen se prostě rozsvítí a po chvíli jízdy zhasne žeby si semnou hrála? :lol:

3. error prní mráz mi zlikvidoval repro ve dveřích prostě jeden reprák odešel úplně a druhej jen bezduše chrčí... je normální že mi tohle dělá moje vlastní auto ?

no a poslední error tedy 4 sem oběvil dnes ráno ne jen že mi auto omrzá zvenku a já musim furt škrábat tu sr***u dolů ale už okno zamrzá i zevnitř to už je i na mě moc a musel sem to na ni naprášit

jesi někdo ví jak mi pomoct s nějakym errorem ať napíše prrotože jesi mě bude ještě chvíli s**t de bez slitování z domu...
http://lizzzard.rajce.idnes.cz/

Autoskla za skvělé ceny,
montáže u vás,
bezplatné výměny...
www.autoskloroger.cz
Jiří Stejskal
Řidič

Příspěvek od Jiří Stejskal »

Nevím, jak je to v Corolle konstrukčně řešený, ale není možný, že uniká chladící kapalina nějak skrz topení? Namrzlý okno zevnitř je prostě od toho, že je uvnitř hodně vlhko. Za jízdy se to vyvětrá, ale jak auto stojí, vlhkost zůstane uvnitř.
Toyota Corolla E11U, 1.6 VVT-i
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Malé prasklinky na chladiči nejsou vidět - voda se včas odpaří. A nebo to může být opravdu i to topení - zkus si šáhnout na koberce.
A brzdovou kapalinu měníš každé dva roky.....? :wink:
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
lizzard
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lizzard »

Jimmi píše:Malé prasklinky na chladiči nejsou vidět - voda se včas odpaří. A nebo to může být opravdu i to topení - zkus si šáhnout na koberce.
A brzdovou kapalinu měníš každé dva roky.....? :wink:
kapalinu sem měnil když se dělaly ty brzdy

koberce sem dnes ošmatlával a skoro nic krom toho co si tam nanosim zvenčí ( koberec u řidiče byl jen vlhkej a u spolujezdce bylo sucho)

Autoskla za skvělé ceny,
montáže u vás,
bezplatné výměny...
www.autoskloroger.cz
RP
Řidič

Příspěvek od RP »

to Lizzard: brzdová kontrolka - to je plovák v nádržce brzdové kapaliny ne? - máš ji dost? že by se třeba vzatáčkách naklonila seplo by to kontakt že je jí málo :?: Nevím jinak bych prověřil kontakty a u chladiče těsnost jak píše Jimmy.
Avensis kombi 1,8 linea terra 98´
Corolla 1,3 E11 HB 97´social edition
Subaru Legacy kombi 2,5 GX 01´ 115 KW/223 Nm
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

tie reproduktory tam mas este povodne?
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
Tomas LJ70
Člen Týmu

Příspěvek od Tomas LJ70 »

Měl jsem podobný problém a vyřešila to nová vodní pumpa od Nipparts za cca 700,-kč. Když auto stojí, tak nic neteče. Ale když jede, tak teče .
Jinak ta kontrolka brzdovky, stačí dolejt mezi spodní a horní rysku . Normálně by se sama od sebe neměla vytrácet, dělá to když máš sjetý přední destičky. Pak se pístky v brzdiči moc roztáhnou a kapalina chybí v nádržce, většinou to zasvítí při prudšim rozjezdu.
Toyotám zdar !
Toyota Corolla 1,3 66KW. Rv.94. Najeto 350.000km.
Toyota Corolla 1,3 55KW. Rv.91 Najeto 186.000km
CharlieCh
Věčnej rejpal

Příspěvek od CharlieCh »

2 lizzard - ty repráky - je možné, že máš vhlkost ve dveřích (sám o vlhkosti píšeš), a repráky prostě zamrzly, nebo díky vlhkosti zkorodovaly a vodešly do...
Toyota Yaris Blue 2004 1.0 VVTi 48 kW 5D
Toyota Corolla E10 1996 1.6 16V 84kW 3D
chmelo
Řidič

Příspěvek od chmelo »

Ad Error 3 - mojej Karolíne sa kedysi dávno začala zberať voda v pravých predných dverách a dokonca pri brzdení som počul odliv a príliv, ako to tam pekne žbluňkalo :D
Problém bol v upchatých výtokových dierkach zospodu dverí, myslím, že tam boli tri. Po vyčistení a vypustení rybníka to už bolo bez problémov. Ak tam máš nazberanú vodu, tak to tiež môže spôsobovať aj hromadenie vlhkosti a namŕzanie okien. Po jazde sa voda zohreje, začne sa vyparovať a kondenzuje na oknách - teoreticky :roll:
Alebo ide o štandardný problém - rýchla jazda a zlá údržba :lol:
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
lizzard
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lizzard »

na tu brzdovou kontrolku sem nepřišel proč to dělá prošel sem všechny možný závady co sou popsaný v manuálu a nic pak už jen zbejvá zkontrolovat brzdný destičky ale to není ani 2,5 měsíce co sou dělaný nový...

no a s tou vodou to toi bude fakt asi ta vodní pumpa protože na volnoběh se mi pod autem udělala loužička já nevim že se to nemůže posrat dyš je teplo :-D

a repro byli původní pioneery takže škoda prakticky žádná ale přestalo to hrát no :-(

Autoskla za skvělé ceny,
montáže u vás,
bezplatné výměny...
www.autoskloroger.cz
lizzard
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lizzard »

záhada ztráty vody je asi u konce, mám zničenou zátku na chladiči takže slintá chladič a taky na hov** těsnění u vodní pumpy to zasejc není tak strašný :-D

Autoskla za skvělé ceny,
montáže u vás,
bezplatné výměny...
www.autoskloroger.cz
DARO
Člen Týmu

Příspěvek od DARO »

Ja som mal tiez problem s reproduktorom v prednych dverach.
Nehral len chrcal.Pri vymene som si vsimol ze mi nan steka voda asi zo skla alebo okolo tesnenia.Trochu som upravil stieracie tesnenie na okne
a zatial je pokoj.Inak repro bolo este pôvodne origos.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“